Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zestresowanabardzo

Kiedy powinien pojawić się pęcherzyk ciążowy?

Polecane posty

Gość Zestresowanabardzo

WItam serdecznie! Jestem po poronieniu samoistnym w 5tc. W tej chwili jestem w bardzo wczesnej ciąży. Od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży zażywam Duphaston.Wczoraj na usg pani doktor miałą problem z lokalizacją pęcherzyka. To co znalazła i założyła, że to jest pęcherzyk(ale ze znakiem zapytania) ma tylko 3,3mm. Moje wyniki beta hcg: 27dc - 69 31dc - 428(po 96godz.) 33dc- 944(po 48godz) Progesteron: 17,40 ng/ml Pobolewa mnie brzuch ale nie mam żadnych plamień. Jak myślicie czy jest jeszcze szansa na to, że ciąża będzie się prawidłowo rozwijać? Mam powtórzyć betę dwukrotnie ale najwcześniej za tydzień więc chyba oszaleję z nerwów do tego czasu:(

Gość skoro ginekolog
ci nie powiedzial to skąd my to mamy na Boga wiedzec dziewczyno:O

Gość nsw0rieerf
tez poronilam w 5 tc..i kochana teraz bedzie ok:)duphaston pozwoli utrzymac ciaze, ja tez bylam na podtrzymaniu..a widze ze beta ladnie rosnie .To wczesna ciaza wiec spokojnie a bedzie dobrze:)

Gość Zestresowanabardzo
O rany źle może sformułowałam pytanie. Wiem, że skoro lekarz nie wie to Wy pewnie też ale może macie jakieś doświadczenia podobne?

Gość Zestresowanabardzo
5 tydzień

"U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml "

Gość jgytfgt
przyrost bety masz dobry. kiedy masz kolejne usg? nie martw sie

Gość Zestresowanabardzo
MINIA85 nawet nie wiesz jak mnie uspokoiłaś. Niby pani doktor mi powiedziała, że to wcześnie i żebym za tydzień powtórzyła betę. Ale dodała, że jak w międzyczasie nie zacznę krwawić bo może być różnie i jak ja o tym krwawieniu usłyszałam to włączyło mi się czarnowidztwo. A podczas usg to był co prawda 33dc ale beta 944 więc może będzie ok.

Gość ja robiłam betę w 26 dc
ponieważ dzień wcześniej test wyszedł mi pozytywny

Gość Zestresowanabardzo
betę mam wykona 2 razy ale dopiero za tydzień bo lekarka stwierdziła, że szkoda nerwów tak cały czas robić bo nawet jakby nie przyrastała to ona i tak nic więcej poza lekami, które mi dała zrobić nie może. i jak bede miec betę to znowu na usg.

Gość Zestresowanabardzo
Evoosh zaczęłam mierzyć tempkę i jakoś tak dziwnie mi wykres na jeden dzień opadł w 7 dniu fazy lutealnej i to mnie zastanowiło i zrobiłam sobie test sikany i wyszła słaba ale druga kreska. Nie wierzyłam i na drugi dzień bete zrobiłam

Gość według mnie ok
33dc, czyli 5tc, wydaje mi się, że to normalne, że jeszcze niewiele widać na USG. Mnie jeden lekarz powiedział, że widać już coś przy poziomie Beta 800. Poza tym to naprawdę wczesna ciąża, może za tydzień będzie już widać dobrze pęcherzyk. Na pewno będzie dobrze ! Życzę wszystkiego dobrego :)

Gość Zestresowanabardzo
Kochane dziewczyny jesteście:)

Pytam, bo ja obecnie jestem w 26dc. Nigdy nie mierzylam temperatury wiec to by mi nic nie powiedzialo :) Czulas sie moze jakos inaczej? Nie mowie tu o objawach, bo wiem, ze to wczesnie, ale czulas cokolwiek? To napewno ciaza i bedzie dobrze! Nie stresuj sie i uwazaj na siebie. beta wyglada super.

Gość ja robiłam betę w 26 dc
ja od siebie mogę napisać, że pozytywny test w 25 dc był dla mnie totalnym zaskoczeniem, bo pomimo, ze ciąża zaplanowana, to jednak nie miałam najmniejszego objawu;)

Gość Zestresowanabardzo
Staramy się od ponad roku o dzidziusia i w zasadzie co miesiąc miałam objawy ciąży a @ przychodziła. W tym miesiącu przez kilka dni na samym początku cyklu musiałam brać leki przeciwzapalne , które mogą ale nie muszą wstrzymać owulację. Więc założyłam, że u mnie wstrzymają i cykl uznałam za stracony i chyba tylko dlatego się nie nakręcałam i nie doszukiwałam objawów. Więc zauważyłam tylko zmęczenie, taką senność niesamowitą o różnych porach dnia, a oprócz tego ból piersi i brzucha ale zawsze przed @ tak mam. Brzuch boli mnie nadal i to niepokoi lekarza w związku z poronieniem wcześniejszym.A że ciąża jest to wiem tylko czy się utrzyma i czy będzie prawidłowo rozwijać...?

Beta rosnie a to dobry znak. Mysl pozytywnie :) Jesli chodzi o bol piersi u mnie, to mnie nigdy przed @ nie bola,a w tym miesiacu urosly chyba juz o dwa rozmiary od owu. Nie wiem... Nie bede sie nakrecac. @ zapewne znow przyjdzie.

Gość Zestresowanabardzo
A kiedy spodziewasz się @? Będę trzymać kciuki żeby było po Twojej myśli:)

Gość gość
Witam. Dziewczyny pomozcie. Test wyszedl pozytywnie ale na USG nie bylo widac pecherzyka ;-( miesiaczke mialam ostatni raz 25.09. A u lekarza bylam 28.10 to mozliwe ze za wczesnie?

Gość gość
A jak długie masz cykle? Owszem, bardzo szybko poszłaś do lekarza. Ogólnie zaleca się wizytę ok 6-7tc licząc od ost. okresu.

Gość gość
Coś powinno być już widać...A może sprzęt nie najlepszy miał lekarz? Co w ogóle mówił? Ja w pierwsze ciązy trafiłam tak właśnie na przelomie 4.5 tc i nic nie było widać, ale lekarka sama powiedziala, ze ma sprzęt fatalny. Ponownie poszłam w 8tc juz do innego lekarza i był piekny dzidziol 2 cm z bijącym serduszkiem:)

Gość Mała 82
witam mam kłopot i bardzo przez to jestem niespokojna.Ostatnią miesiączkę miałam 22.06.Owulacja była około 12 lipca i wynika z tego że troszkę się przesunęła.Wczoraj byłam u lekarza który nie widział jeszcze pęcherzyka czy to normalne i czy nie mam czego sie martwić?Powiem że bardzo mnie to martwi a jestem po dwóch cesarkach i trzech operacjach brzucha

Gość gość
A co ci lekarz powiedział? Co zobaczył na usg?

Gość mała 82
Powiedział że spokojnie od zapłodnienia minęło dwa i pół tygodnia wiec to za wcześnie może być ale macica jest zmieniona.