Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekcyjnie głupie

Dziś dowiedziałam się ze moi rodzice zarabiają w sumie 6 tyś na miesiąc....

Polecane posty

Gość co to za moda na te tematy
o nadzianych i skąpych rodzicach ostatnio? Jak większość nastolatków - musisz poczekać aż zaczniesz sama na siebie zarabiać, niestety nic tu nie poradzimy. Ja też bym chciała mieć więcej pieniędzy, pewnie Twoi rodzice też.

Gość _amaretto_
Powiem Ci, ze moi rodzice tez zarabiaja ok 6 tys. Pamietam, ze zawsze nam kupowli najtansze rzeczy, moja mama ciagle porównywała ceny ( np to tansze w tym sklepie to tam szła) Inne dziewczyny, których rodzice wcale nie mieli za duzo pieniedzy ładnie sie ubierały, a ja musiałam sie prosić o głupią bluzkę, miałam zazwyczaj max 2 pary spodni, niemodne buty.. :O najgorsze, ze oszczedzali na nas, ale sami sobie kupowali co chcieli - mama pełna szafa butów, ciuchów .... :O i tez ciagle narzekanie, że na nic nie ma :O rozumiem, oni na to pracuja, ale przeciez jesli dzieci sie ma na u3maniu , jesli sie na nie decyduje tez trzeba traktowac ich na rowni , a nie jak scierwo. poza tym ja i rodzenstwa mielismy zawsze tyle pracy ( nawet w wakacje). ze nie mielismy czasu gdzies wyjsc... :(

Gość dopiero się dowiedziałaś ile
zarabiają, a tak świetnie się orientujesz w tym jakie kredyty mają Twoi rodzice? Skoro nie wtajemniczyli Cię w swoje dochody nawet orientacyjnie, to może nie wiesz też o wszystkich ich wydatkach.

Gość _amaretto_
Rozumiem jeśli bym w domu nic nie robiła, leżała całymi dniami... ale pracowałam ciężko :O Wkurzało mnie to, że ciągle narzekają na brak pieniedzy , bo wiedziałam jak jest na prawdę. Sam fakt , ze mi nic nie kupią mnie pozniej juz nie ruszał. Nauczylam się tak zyc , chodzic w tym co mam, czasem zaoszczedziłam to szłam do lumpeksu sie ubrac , bo az głupio było chodzic ciagle w tym samym, a na nic drozszego stać mnie nie było. Jak chciałam iść na zaoczne studia , czy w wakacje do pracy to NIE , bo musiałam im pomagać w firmie.. a co za to miałam - NIC.