Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mpo:)

Widzicie niepelnosprawnych na ulicach?

Polecane posty

Gość Mpo:)

niby tylu ich a wcale nie widac

Czasami. Ostatnio widziałam młodego chłopaka na wózku w centrum handlowym, który wykonał taki drift, że głowa mała (aż zadrżałam :D) Triki na wózku, skubany. Po schodach ruchomych oczywiście też zjechał, bez problemu :)

Rzeczywiście mało ich widać, moja znajoma musiała robić specjalny podjazd do restauracji kilka lat temu i mówiła że jeszcze ani jeden raz nikt tam na wózku nie był :o a lokal jest w dobrym miejscu i niepełnosprawni na wózkach nie mieliby przeszkód żeby dotrzeć do tej okolicy.

Aniołek w kropki, osobiście znam tylko jedną dziewczynę (porusza się na wózku). Jest młoda, ma 25 lat. Rzadko opuszcza dom, tylko wtedy kiedy musi (czyli na wydział).

Gość Widzę codziennie
we własnym lustrze🖐️

Gość nie widzę bo nie jestem
na ulicy - siedzę teraz w domu przed kompem, a na ulicy nie ma żywego ducha, bo leje i jest ciemno.

Gość widze coraz wiecej np w
galeriach handlowych, w supermarketach, jak sobie cos kupuja sami, lub z rodzina - to znak, ze nasz kraj normalnieje, ze zaczynaja robic podjazdy, windy i ze niepelnosprawni moga zyc ,jak chca, choc czesciowo.

Gość gość
Jeżeli już o niepełnosprawnych, sory za odkopanie, ale no to jest wszystko w tym temacie. Co myslicie o takich inicjatywach jak np. (www.proreha.pl/ ) cala firma z urzadzeniami, windami i naprawde cala masa sprzętu, która ulatwia baaardzo zycie osobom niepełnosprawnym? Wedlug mnie ktos naprawde ma dobre serce jak potrafi pogodzic biznes z taka ilością dobra.

Gość gość
Koooooorfa to temat sprzed 3 lat :o Strasznie ci sie nudzi :classic_cool:

Gość gość
tych niepełnosprawnych powinno sie powystrzelać

Gość gość
Co wy ludzie mowicie, Ja widze często niepełnosprawnych, w mojej okolicy akurat jest tylu, ze na osiedlu firma www.tryb-dzwig.pl zamontowala sporo ułatwień dla nich na przeszkodach architektonicznych. Widze na wlasne oczy jakie to pomocne

Gość gość
dziś widziałam chorą dziewczynę, miała nieproporcjonalną budowę ciała i poruszała się specyficznie - nie wiem co to za choroba ale nie każdą niepełnosprawność widać, ja mam 2 grupę kod 05R czyli narząd ruchu, ale mojej nie widać, jest niewidzialna :-P