Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panteraaaa

Jak rozmawiać z pesymista?

Polecane posty

Gość Panteraaaa

Mam dobrego kolegę, który jest strasznym pesymistą. Nie wiem jak z nim rozmawiać. Myśli, że już nic go nigdy dobrego nie spotka, często łapie jakieś dołki. Chciałabym mu pomoc, ale nie wiem za bardzo jak z nim rozmawiać.

Gość Panteraaaa
Właśnie tak o sobie mówi.

Gość Panteraaaa
nana-nana To może powiesz co chciałabyś usłyszeć, gdy jest Ci źle?

Panteraaaa podświadomie chciałabym by ktoś starał sie mnie sie pocieszyć, by wysłuchał, przejął sie mną :O starał sie mnie zrozumieć, przytulił? no po prostu by to było szczere :( odrazu było by mi lżej na sercu, ale zawsze słysze coś w stylu ''nie przejmuj sie, coś sobie wkręcasz'' i olewka :(

Gość Panteraaaa
Właśnie sama czasami tak mówię :O kurcze, chyba nie potrafię rozmawiać z takimi ludźmi. A chcialabym pomoc. Widze, że docenia to, że z nim rozmawiam, ale jednak nie dokońca ta rozmowa mu chyba pomaga. A chcialabym zeby bylo inaczej.

Panteraaaa to nie mów mu że sobie coś wkręca itd :classic_cool: bo mnie np. to przybija bardziej, bo odbieram to jako niepoważne potraktowanie mięę :classic_cool: i moich uczuć.

Gość Panteraaaa
To tego już na pewno nie bede mowic, skoro mówi mi to jedna z 'tych' osób. ;) a masz może jeszcze jakieś wskazówki? Byłabym wdzięczna.

Panteraaaa spędzaj z nim dużo czasu, towarzystwo dobrze robi :) bo smutać w samotności jest gorzej :classic_cool:

Gość Panteraaaa
Kurwa jego mać, buziaka mu nie dam, bo jesteśmy tylko przyjaciółmi ;) staram się z nim spędzać duzo czasu no i oczywiście rozweselac ;) ale jest dość ciężkie. Bo on twierdzi, że jego sie rozweselic nie da. I w tym caly problem.

Panteraaaa musi mu samo przejść, dużo dla niego robisz i to mu może pomaga ale żeby sie nie smucić, to musi sam tego chcieć :classic_cool: wiem co mówie :classic_cool:

Gość Panteraaaa
Mam nadzieje, że moje towarzystwo mu pomoże ;)

zle to ujełam :O tzw. dla niego robisz dużo i tyle starczy :classic_cool: ale jak ma depreche to mu przejdzie jak będzie sam tego chciał.