Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anabeta

plamienia w ciąży

Polecane posty

Witam! Otóż teraz jestem w 33+2 t.c. (biorę Luteine, Cordafen i Aspargin na skurcze oraz mam założony pessar z powodu krótkiej szyjki). Jakieś ok 2 tyg temu pojawił się u mnie jednorazowo inny śluz-taki gęstawy, biało-przezroczysty (dodam, że z powodu przyjmowania Luteiny dopochwowo cały czas mam białawą, wodnistą wydzielinę).W wtorek rano miałam lekkie plamienie i trochę zaczęły sączyć mi się wody (sprawdziłam papierkiem-zabarwił się na niebiesko/granatowo).Tego samego dnia byłam u lekarza i niby wszystko jest w porządku. Środa minęła spokojnie. Ale w czwartek znów zaczęłam delikatnie plamić. Nie wiem co mam myśleć....w wtorek lekarz niby mówił że wszystko jest dobrze ale martwię się tymi plamieniami...Co o tym myślicie? Czy może to być jednak sączący się czop śluzowy? Dziękuję za każdą odp.

Gość kurcze możliwe że to czop
bo z tego co opisujesz on tak właśnie podobnie wygląda ale mam nadzieję, że to jednak nie czop, bo w ciągu max 2 tygodni powinnaś urodzić w takiej sytuacji, a u Ciebie to jednak zdecydowanie za wcześnie

a co lekarz na to powiedział?

Zbadał mnie, zrobił usg i powiedział że wszystko jest oki. Tylko, że byłam u innego lekarza bo mój jest na urlopie.

a mówiłaś o tej wydzielinie wyglądajacej jak czop?

Gość mamamam27
idź do innego lekarza - jak masz już skóconą szyjkę, sączą się wody itd to możesz lada moment mieć skurcze itd - to jest niebiezpieczne zwłaszcza że to dopiero 33 tc - fajnie jakby dzidziuś ze 3 - 4 tyg jeszcze posiedzial - niewiem ale moja gin pewnie wysłałaby cie na patologie na obserwacje

Nie mówiłam mu o tej wydzielinie bo z nerwów zapomniałam o tym fakcie....bo jak do niego dzwoniłam, żeby się umówić na wizytę to tylko plamiłam a później zauważyłam że chyba wody mi się sączą i jak do niego poszłam to tak jakby do mnie z pretensją że mówiłam że plamię a nie wspominałam że podejrzewam że wody mi się sączą....więc potem już z nerwów to zapomniałam o innych wcześniejszych objawach...

a skurcze ale nieregularne to mam od 15 t.c., teraz też występują nieregularnie mimo przyjmowania Cordafenu

wiesz co, nie odpuszczałabym na Twoim miejscu i pojechała do szpitala faktycznie dobrze by było żeby poobserwowali Cię na patologii ciąży aby niczego nie przegapić w końcu chodzi tu o życie dziecka