Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Theresa Spontanniczka

Podliczylam i miesiecznie na zycie+opłaty w Warszawie wydaje 900zł.

Polecane posty

Nie rozumiem na co ludzie tak narzekaja. Trzeba umiec gospodarowac glowa. Kawalerka- 300 zł Bilet- 50zł Reszta jedzenie, ciuchy, kosmetyki, itd... Kupuje piers z kurczaka- 4zł za kg- kapusta kiszona- 2zł- ziemniaki i mam obiad na 2 dni. Owoce i warzywa na bazarku i za 10zł mam sałatki na 4 dni. W wiekszosci tutaj sie wypowiadaja osoby ktore nie umieja zyc. Reszte pieniazkow okladam na konto gdzie zbiera mi sie sumka :)

Gość i zapomniałaś dodać
że mieszkasz sama.

To wyzej nie ja pisalam. Mam dobrze dobra prace ale umiem zyc oszczednie. I nie chodzi tu o jakie fanaberie jak jedzenie suchego chleba czy picie deszczowki! Ludzie, normalnie mozna sie najesc za male pieniadze jezeli wiemy gdzie szukac- jak np. warzywa i owoce na bazarkach

Gość i zapomniałaś dodać
A wiele osób za 900 zł. musi utrzymać całą rodzinę.

"Theresa Spontanniczka To wyzej nie ja pisalam. Mam dobrze dobra prace ale umiem zyc oszczednie. I nie chodzi tu o jakie fanaberie jak jedzenie suchego chleba czy picie deszczowki! Ludzie, normalnie mozna sie najesc za male pieniadze jezeli wiemy gdzie szukac- jak np. warzywa i owoce na bazarkach" To żadna sztuka mieć robotę za którą dobrze płacą i oszczędzać:P.Jakbyś dostawała rentę 500 zł to by była sztuka gdybyś odłożyła:P.

Gość a Ty odkładasz pieniążki :D
na coś konkretnego? czy odkładasz żeby odkładać? bo ja odkładam część żeby mieć jakiś zapas w razie czego a część odkładam na furę :P

Gość esdfghjasedrftgyhuijko
a czy starcza na kino i teatr czy co

Gość sZAKORA ONILLA
A po co kino jak mozna w internecie wszystko obejrzec?

A przepraszam oplaty, ale sa tak niskie ze w max. 100 zl sie mieszcze.

Gość Niezależne
Na kłopoty finansowe polecam dodatkową pracę dla każdego przez internet. Wymagane min 30 lat, dobre chęci, otwartość no i internet:) Pozostałe informacje na: www.o8o.pl/onlinepro

Gość dobrze się czujesz 300zł
za kawalerkę?:D:D:D rozbawiłaś mnie do łez:D

Moze i rozbawilam ale jezeli nie umiesz negocjowac i bierzecie w centrum to nie dziwie sie ze placicie za kawalerke po 800zl. A taka kasa to KOSZMAR. Ja mieszkam na granicy Pragi i owszem, czasami musze dluzej dojezdzac ale cos za cos

Gość czerwona malva
ile można żreć piersi z kurczaka? dietę masz "rewelacyjną" nie zdziw się, jak za jakiś czas dorobisz się choroby nerek. Skoro zarabiasz więcej a jesz tak żałośnie tylko z chęci oszczędzania to gratuluję pustogłowia :o

Gość cvdfvbftgrbrba
piersi są po 4zł za sztukę, a nie kilogram, chyba, że w jakiejś zatęchłej wsi mieszkasz. Poza tym sorry, ale normalny człwoiek nie naje się połową piersi. Sałatka za 10zł na 4 dni? Chyba surówka z białej kapusty, która zresztą p o3 dniach jest już nieświeża, więcej bym wydał na węgiel i stoperan niż zaoszczędzę:) Poza tym świetna dietka: śniadanie - surówka z kapusty bez pieczywa, obiad - pół piersi z kapustą kiszoną, kolacja - surówka z kapusty bez pieczywa (bo o pieczywie nie wspominasz). Żyć nie umierać!

A kto powiedzial ze jem same piersi!? Ryba- 8zl za kg, i mam juz na kolejne 3 dni, do tego wszystkiego rodzaju zytnie makarony- 2zl- chleb kosztyje 1,5zl i juz go mam na 2 dni co najmniej. Dziewczyny, nie tlumaczcie swojego lenistwa

" [zgłoś do usunięcia] czerwona malva ile można żreć piersi z kurczaka? dietę masz "rewelacyjną" nie zdziw się, jak za jakiś czas dorobisz się choroby nerek. Skoro zarabiasz więcej a jesz tak żałośnie tylko z chęci oszczędzania to gratuluję pustogłowia " Nawet parę lat temu tego nie łykałem jak jadłem mięcho:P.A dietę lepiej mieć zdrową a nie byle co:P.

Gość czerwona malva
chleb za 1,5??? lol gdzie ty ten chleb kupujesz? bo nawet w moim prowincjonalnym miasteczku nie kupi się taniej niż 2 zł, a ryba za 8 zł? panga? to po raz kolejny gratuluję, lepiej od razu powiedz, że żywisz się na śmietniku.

Gość cvdfvbftgrbrba
nie lenistwa, a zróżnicowanej diety i smacznych posiłków. Ryba za 8zł/ kg? Chyba mrozony filet z mintaja. Ja np. jadłem wczoraj zapiekankę ze świeżego łososia. Danie pyszne i zdrowe, ale ciebie niestety nie stać, więc możesz sobie zrobić substytut z kostki z mintaja. Gdzie tu lenistwo?:)

Gość ojj wiesz co nie ma sensu
ale wy durne przeciez ona nie je non stop tej piersi tylko podała przykład zgadzam sie z autorka, ale nie w 100%. bo faktem jest, że dziś ludzie nie umieja gospodarowac pieniedzmi, wyrzucaja jedzenie, niszcza rzeczy itp i 5 tysiecy to malo dla niektórych. Da sie zyc tanio, ja w warszawie tez mieszkala to wiem... aczkolwiek autorka troche chyba podkoloryzowala

Gość wredna-zolza
kawalerka za 300 zł ?? Ja w krakowie w 2005 roku za kawalerkę płaciłam 600 zł... teraz wg mnie od 1000 ceny kawalerek się zaczynają

Gość czerwona malva
Max, ja też mam totalny odrzut od drobiu, zwłaszcza, że każdy wie ile hormonów i antybiotyków jest w to ładowanych.

a co do piersi, to ja z 1 pojedynczej piersi, czyli jednego cycka, robie obiad dla siebie i sporego faceta i jesteśmy najedzeni. nie wiem ile wy żrecie jak mówicie, że normalny czlowiek nie naje sie połowa piersi.... choc dodam, że u mnie są po 7-8zł/kg a mieszkam w małym miasteczku w warminsko-mazurskim

a o do tej sałatki to za 10zł mozna kupic kilo pomidorów,głowke salaty, cebulę i cos tam jeszcze co kto lubi i sie najesc.... jak ktoś kupuje warzywa w supermarketach gdzie jest 2 razy drozej, albo w małych osiedlowych sklepikach, gdzie jest 5 razy drozej, to wspolczuje. ja ostatnio na bazarku kupiłam 4 jabłka i zapłacilam 80 groszy - w warszawie!

Gość może ta kawalerka jest
za 300 zł. Ale co to za kawalerka? Warszawa to drogie miasto. Nie uwierzę, że ta kawalerka to mały Wersal.

Gość kawalerka pewnie
do wyburzenia i mieszkasz tam na dziko;)