Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze mi odpowiedziec

alkohol a leki

Polecane posty

zazywam leki przeciwdepresyjne ale trafila mi sie mala imprezka czy jak chce wypic 2 drinki moge ominac jedna dwie dawki lekow i wypic te drinki

Gość Alkohl niszczy watrobe
Zapytaj lekarza. Czasami takie jednorazowe wydarzenie nie ma znaczenia. Zalezy co bierzesz ??? Ale raczej lekarz ci odradzi, bo skutki trudno przewidziec.

lekarza nie zapytam bo wizyte mam dopiero we wrzesniu a biore kompleks lekow min mozarin depakine mam chorobe dwubiegunowa i te leki bede stale zazywac wiec juz jestem skazana na imprezy bezalkoholowe?

dzieki a czy mam brac te leki wieczorem czy je ominac?

Gość iiiiiyyyyy
pominiecie jednej dawki nic nie da.lek jest w organizmie jeszcze długo. sama biore leki na depresje i nie pije nic od 4 lat. generalnie nic ci nie powinno byc ale mozliwe jest duzo przykrych objawow ubocznych z zatrzymaniem oddychania włącznie(w czasie snu) dlatego olalam i nie pije:)

to mam nie pic nic????

Gość powiemciii
A jakie bierzesz leki? Ja i moi znajomi co biorą antydepresanty na imprezach pijemy normalnie i jest spoko :) Tylko lęki ciut większe dzień po. Byle nie pić na benzo.

Gość powiemciii
Nie omijaj dawek, możesz napić się normalnie, byle nie do trupa. Ja mogę nawet pół litra czystej wypić na lekach i nic mi nie jest, moi znajomi tak samo.

Gość powiemciii
Aha, masz CHADa. Ja bym piła normalnie, decyzja należy do Ciebie. Najlepiej weź znajdź numer do swojego lekarza i zapytaj, ale powie Ci to samo.

biore depakine,abilify i mozarin-antydepresant ,jescze na noc chlorprotixen tj odpowiednik pernazyny,troche tych lekow jest,wiec sie boje troszke

Gość powiemciii
Tak, znam te leki. Poczytaj ulotki, w każdej z nich jest napisane czy alkohol wzmaga działanie leków czy osłabia.

Gość picie przy depakinie to
nie jest dobry pomysł, wiem po sobie...

Gość powiemciii
Każdy reaguje indywidualnie, to że Tobie było źle nie znaczy że innym będzie, i to że mi było dobrze też nie oznacza że innym też będzie dobrze... Trzeba samemu przetestować, na własne ryzyko. I przeczytać ulotki.

nie ma nic napisane w ulotce o alkoholu

Gość powiemciii
Więc widocznie nie ma zbytnich przeciwwskazań, tylko nie wiem jak z łączeniem tych leków. Możesz jeszcze po forach poczytać albo po prostu wypić piwo i potestować jak się czujesz na swoje ryzyko. Jednak najlepiej byłoby zadzwonić do swojego psychiatry.

dzieki

Gość powiemciii
Nie ma za co :) Miłego testowania ;) Ja też jutro idę na imprezkę, i też mam zamiar się napić, biorę escitalopram, wcześniej brałam sertralinę.

a na co jestes chora?

Gość powiemciii
Nerwica lękowa z napadami paniki :( Ale na lekach jest ok :)

Gość moja kolezanka tez bierze
depakine i jak raz pilysmy to nie wziela jedenj dawki i niec sie nie stalo

Gość powiemciii
Ale nawet jak pominie się dawkę to dalej lek jest w organizmie więc to nie ma sensu, jedyny skutek będzie taki że będzie się źle czuć bo pominie dawkę :/

ja mam chad ale na czytalam sie w necie ze az strach,jednak wszedzie pisze nie laczyc z alkoholem

Gość powiemciii
No różnie to bywa, mam znajomych z CHADem co piją na lekach... Jednak współczuję, okropna choroba :(

ja wiem czy okropna ,jestem ustabilizowana na lekach wiec jest w miare ok mania na przemian z depresja placza sie, mozna roznie mowic o roznych chorobach ze sa okropne

Gość powiemciii
No tak, to właśnie zależy jak się trafi... Mam kolegę który ma manię i depresję na raz, stan mieszany, już jest na krawędzi samobójstwa... Dają antydepresanty- rośnie mania, dają stabilizator- rośnie depresja. Po prostu koszmar, koszmar.

stabilizator ma za zadanie ustablizowac nasroj ,ja mysli samobojczych nie mialam i mam nadzieje ze miec nie bede

nie pij! ja raz wzielam leki na uspokojenie o dzialaniu lekko depresyjnym i wypiłam desperadosa (jednego!) kilka godzin później. Impreza skonczyła sie szybko: zemdlałam, wróciłam do domu o 19 i spałam do rana :o

Gość powiemciii
Do was wszystkich- o czym ty bredzisz? :/ Brałaś lekkie leki tzn co? Leki o działaniu depresyjnym? :D hyhy

Gość powiemciii
Prosze mi odpowiedziec- to dobrze że nie masz, może trafiłaś na lekką 'wersję' tej choroby, i życzę Ci żeby już tak pozostało. A z alkoholem to musisz potestować jak wszyscy inni, na każdego inaczej działa, ja mogę pić normalnie na lekach- ale to ja.