Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykynyky

Jutro jadę na spływ kajakowy...

Polecane posty

Gość wykynyky

Jutro z rana jadę na spływ kajakowy po raz pierwszy w życiu. będzie nas tam więcej bo jedziemy w grupie ok. 20 osób. Macie może jakieś porady dla mnie?

Gość wykynyky
Pojechać to pojadę nigdy nie byłam a ciekawa jestem.

Gość 159753
i nie zapomnij ogolić bobra

Gość wykynyky
Dobra nie zapomnę dzięki za rewelacyjnie cenne uwagi.

Gość wykynyky
Ej no nie bądźcie tacy. Poradzcie coś. Na razie mam już przygotowane dwie rzeczy. Reklamówkę prezerwatyw i litrowy słoj pełny wazeliny kosmetycznej. Co więcej trzeba? Zapraszam do dyskusji!:)

Gość dodalabym jeszcze:
Z kolei ja jutro z samego rana jadę nad morze. To zarówno dobrze, jak i źle...

Gość gpp_
Zuch Dziewczyna. To jest podstawa!:)

Gość dcsvs,
w nagrode, ze cie wzieli plywaj bez stanika

Gość dodalabym jeszcze:
Przyzwyczajaj się powoli do kąpieli w jeziorze. Weź ze sobą chusteczki nawilżające, w razie gdybyś dostała okres... :classic_cool:

Gość dodalabym jeszcze:
Dobrze,w ogóle jadę. Źle zaś dlatego,że mam okres.

Gość wykynyky
Wiecie ale jesteście żałośni a wasze sugestie zastosujcie sami, żegnam.

Gość dodalabym jeszcze:
dodalabym jeszcze: Dobrze,w ogóle jadę. Źle zaś dlatego,że mam okres. podszyw

Gość CzteryCztery
Zawsze biorę pewne standardowe rzeczy .. koniecznie specyfiki na komary, kleszcze worki na śmiecie 60l - na ciuchy w kajaku i na śmieci krem do opalania - bo spalisz się okrutnie czapkę z daszkiem i okulary przeciwsłoneczne śpiwór ( jeżeli jest przewidywany nocleg )

Gość wykynyky
A po co mi ciupaga i co to takiego??

Gość dodalabym jeszcze:
i nie jedz nic słodkiego, bo nie odpędzisz się od os :D

Gość i repeat ,,,
Podbijam. Spływy kajakowe to wspaniała sprawa. Autorko. Pamiętaj o tym przede wszyskim by stosować się do wszelkich zasad bezpieczeństwa jakie wyłożą wam wasi opiekunowie bądź instruktorzy. Mam pytanie. Gdzie będziesz na tym spływie? W Polsce czy zagarnicą?

Gość dodalbym jeszcze:
I nie jedz nic slodkiego bo przytyjesz :)

Gość wykynyky
Nie wiem gdzie dokladnie jedziemy, wiem tylko ze nad morze i raczej polskie:)

Gość wez jakies rzeczy opatrunkowe
bo moze sie przydadza

Gość wykynyky
W kwestionariuszu wypelnilam w rubryce Doswiadczenie : splywy gorskie, splywy morskie, 10 lat doswiadczenia, a tak naprawde ani razu nie bylam na kajaku nawet:)

Gość 159753
jak to co to jest ciupaga???? to jest dziecko drogie góralski przyrząd do opędzania się od os i komarów!! wprost nieodzowna na wszelakich wyprawach na łono natury, a już na spływie kajakowym absolutny "must have"

Gość Marta32_32
Ja w tym roku z mężem wybieram się na spływ kajakowy na Mazury http://www.splywy.pl/krutynia/krutynia-program.htm z taką małą rodzinną firmą. Dane dostaliśmy z polecenia, podobno atmosfera jest super :) Mam nadzieje, że pogoda dopisze w tym roku :)

Gość misiakuki
Ja zamierzam się jeszcze tej jesieni wybrać na spływy kajakowe (konkretnie te - http://www.splywy-roztocze.pl), ale nie wiem czy jest sens. O ile pogoda dopisze może być fajnie, ale wiadomo czy dopisze? Tak się zbierałam całe lato, że w końcu nie dałam rady...

Gość gość
Ja w tym roku z rodziną wybieram się na spływ kajakowy szlakiem Łyna http://www.splywy.pl/lyna/ podobno jest świetnie na tym szlaku, także mamy nadzieje, że pogoda nam dopisze :)

Gość gość
Ja byłam bardzo zadowolona z kajaków na sloniksplywy.pl... Obsługa na najwyższym poziomie i zróżnicowane, dobre ceny. Organizują spływy- Jeziorak, Drwęca, Wel, Osa, Liwa, Kanał Elbląski i wiele innych rzek. To też szkoła kajakarstwa, kanadyjkarstwa i żeglarstwa, więc i nauczyć można się co nieco.

Gość gość
ja uwielbiam spływy, są emocjonujące, w przyszłym roku chciałabym więcej popływać kajakami, już zakupiłam odpowiedni sprzęt u http://www.kajakcentrum.pl/ mam spisane ciekawsze trasy, teraz zastanawiam się od jakiego miesiąca mogłabym zacząć pływać, jak myślicie? początek wiosny?

Gość olaffka
a ja byłam na spływie ze ski-raftem i całkiem dobrze było to zorganizowane...widać że znają się na swojej robocie bo wszystko dopiete na ostatni guzik!

Rękawiczki rowerowe co by nie dostać pęcherzy od wiosła, buty do wody-może trzeba będzie wejść do niej, małe dmuchane kółko bo du/pa odpada po kilku godzinach i można pod plery podłożyć jak coś, pelerynkę w razie deszczu, woreczek szczelny.strunowy na giemzę, komóreczkę i fajki, majtki czyste nie os/ra/ne bo możesz sobie zamoczyć, skarpety, i tak jak ktoś pisał czapka z daszkiem, okulary słoneczne najlepiej polaroidy, płyn na je/ba/ne komary, papier do du/py lub chusteczki hig. Olejek z filtrem, wory plastikowe/foliowe na plecak. A teraz dla zaawansowanych: flaszki z wódą, zagrychę, fajki, zioło, kieliszek, opatrunki, bo jak po pijaku wy/ku/rwi/cie na jakichś kamorach, sok pomidorowy na kaca, menażkę i fasolkę po brt+makaron z chińszczaka-za/je/bi/ście zapycha kichy na jakiś czas, zapojkę do wódy, podwawelską na ognicho, scyzoryk, małą wędkę gotowca za 35zł do kłusowania.no chyba, że masz kartę wędkarską to na legalu łowisz, poczytać trochę kawałow na necie i zapamiętać-przydadzą się przy wódzie. Miłego wiosłowania.