Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nianiacharytatywnie

SZUKAM POTRZEBUJĄCYCH SAMOTNYCH OJCÓW (wrocław)

Polecane posty

Jestem dobrą i normalną dziewczyną. Większość nie wierzy, że chcę po prostu nieodpłatnie pomóc. Kocham dzieci, mam doświadczenie w opiece nad nimi i wiem, że czasami samotni ojcowie nie mają dla siebie czasu a nie stac ich na opiekunkę. Szukam właśnie takich mezczyzn. Nie wstydźcie się- piszcie. :)

a kto by dał nieznanej kobiecie własne dziecko pod opiekę i to jeszcze za free :D ja takich frajerów nie znam

Gość znaczy się desperacko
szukasz męża? Bo jakby o pomoc chodziło, to i biedne samotne mamy byś wsparła :P

Obecnie działam w dwóch organizacjach charytatywnych. Często ludzie którzy sie zgłaszają nie potrzebują aż takiej pomocy, wykorzystują. Jestem młoda, energiczna, nadal się uczę. Pomagałam już w ten sposób jednej mamie z dwójką dzieci.

Gdy zdarza się ktoś życzliwy o dobrym sercu- nie osądzajcie od razu. Mam 18 lat- to też jest dla mnie duze wyzwanie i ja również moge zostać oszukana. Ale może pomyslicie o tym, że warto czasem zaryzykować? Krytykujecie... a co Wy, drodzy Internauci, robicie dla innych? Przez niektóre bezmyslne komentarze z pomocy może zrezygnować ktoś, kto naprawdę na nią zasługuje. Jeśli ktoś chciałby dać mi drobne kieszonkowe za moją pracę- przyjmę. Ale chciałam podkreślić, że to nie jest dla mnie priorytet. Widziałam rodziny w naprawdę opłakanej sytuacji, gdzie dzieci miały szkorbut (!!!), jadły własne odchody. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła skrzywdzić w jakikolwiek sposób kogoś dziecko. Dlatego proszę o przemyslane komentarze "na poziomie", bo jakaś kultura obowiązuje...

Gość ojciecdziciaków
Ludzie są nieufni. 1) Co tobą kieruje że chcesz swój czas poświęcać (za darmo)? Tu ludzie wypatrują zagrożeń. Nikt nie chce oddać własnych dzieci pod opiekę np. niezrównoważonej psychicznie osoby. 2) Zwykle opiekunce się płaci i to niemałe kwoty (w stolicy płace 2,5 tys), więc trudno uwierzyć że może być ktoś chętny za darmo. 3) Opiekunki zwykle potrzebuje się codziennie, w godzinach od.. do... więc potrzebny jest ktoś sumienny, kto będzie te 5 dni w tygodniu za każdym razem, bez wtop w stylu telefonu "sorry, dziś nie mogę". Jak ktoś codziennie idzie do pracy to musi mieć pewność że opiekunka przyjdzie na 100%. Układ praca-płaca jest mobilizujący i daje jakąś pewność, ktoś kto robi wolontariat może nie traktować opieki nad dzieckiem poważnie. 4) Samotny ojciec może być wyposzczony, więc jak jesteś w miarę atrakcyjna i wolna może się to skończyć romansem. Choć pewnie większość tego nie zakłada, zawsze takie ryzyko istnieje. 5) Jesteś młoda, więc pytanie jakie masz doświadczenie z dziećmi? Zwykle na opiekunki wybiera się osoby starsze (>40) które miały np. swoje dzieci. To bardzo odpowiedzialna praca. 6) Jaką formę opieki sobie wyobrażasz? Tradycyjne 8-10 godzin gdy ojciec jest w pracy, czy może w innych godzinach? Ile godzin dziennie? 7) Dlaczego akurat samotny ojciec, a nie samotna matka? Lub małżeństwo?

Gość idź gdxzieś indziej
gim prowokatorko.

Nie jestem w stanie pomagać komuś na pełny etat- no bez przesady. Chodziło mi o jakieś czasami, dorywcze wsparcie, żeby rodzic mógł odpocząć sobie chociaż te kilka godzin w tygodniu. I nie wyzywajcie mnie. Ja tylko proponuję pomoc- nie chcesz jej, nie potrzebujesz- nie ma sensu wyszydzanie czy odzywanie się. Taka jest prawda.

Gość ojciec dzieciaków
To jest coś konkretnego, rzeczowa propozycja. Wiadomo mniej więcej na czym stoimy. Kilka godzin w tygodniu, jeden, dwa wieczory lub popołudnia, by rodzic mógł gdzieś wyjść? Jakieś konkrene ustalone dni czy tylko gdy masz ochotę? Przydatna rzecz, ale jest jakaś droga nim człowiek zaufa obcej osobie i zostawi ją ze swoimi dziećmi w swoim domu. Tu widze problem. Zwykle szuka się kogoś z polecenia, uczciwej osoby o potwierdzonej reputacji. Pytanie jeszcze, co ciebie motywuje i dlaczego koniecznie samotny ojciec.

SZUKAM POTRZEBUJĄCYCH SAMOTNYCH OJCÓW (wrocław)" - dlaczego nie zaznaczyłaś na samym początku ".... potrzebujących ojców i matek"?

W opisie na moim profilu napisałam wześniej, że szukam matek lub ojców. Na początku chciałabym spotkać z samym rodzicem, czy rodzicami. Później pomału przebywać z rodzicem(ami) i dzieckiem, żebyśmy wszyscy nabrali do siebie zaufania.

Gość ojciec dzieciaków
szkoda że nie w W-wie...

"ojciec dzieciaków"- nie mam ustalonych konkretnych pór. Wiadomo, że czasem byłabym częściej lub dłużej a czasami krótko. :) Myślę, że wszystko można ustalić i się dogadać. I rozumiem rodziców- to, że się boją, w końcu chodzi o ich dzieci. Ale myślę, że warto chociaż spróbować, porozmawiać w cztery oczy...

Gość ojciec dzieciaków
nadal nie napisałaś jakie masz motywacje w końcu poświęcałabyś na to swój czas który możesz zużyć w inny sposób (choćby pójść z chłopakiem na randkę)

Motywacja? Ja po prostu lubię spędzać czas z dziećmi. Nie traktuję tego, jak przykrego obowiązku ale coś przyjemnego. Chcę pomagać- czuję się wtedy wartościowa, moje życie jest bogatsze. Niedawno poswięcałam 70h w miesiącu na prace charytatywne. Brakuje mi tego. Uważam, że niepotrzebnie tracić czas przed komputerem, jak wielu moich rówiesników tylko zrobić coś dla innych...

Gość pomaranczowa czern...
myslę, że to ogłoszenie jest o tyle dziwne, że dałas je po 1. na forum uczuciowym, po drugie napisałas tylko o ojcach w temacie, a potem juz w tekscie piszesz ze ogolne samotnym matkom tez bys chetnie pomogła. ale przeczytanie samego tematu kojarzy się od razu z jakas dwuznaczna albno juz nawet jednoznaczna propozycja. myslę, a raczej jestem pewna, że tutaj nikogo nie znajdziesz. (przynajmniej w celu bycia niania dla dziecka). sa rozne gazety, strony internetowe poswiecone wlasnie temu. daj tam ogłoszenie, że chetnie zaopiekujesz sie dzieckiem pare godzin dziennie (niekoniecznie dzieckiem samotnych ojcow, ale ogolnie dzieckiem), a jak ktos bedzie zainteresowany to na pewno sie do ciebie zgłosi. tym bardziej ze na takie strony i ogłoszenia wchodza tylko osopby zainteresowane wlasnie tym tematem. na zycie uczuciowe wchodza osoby ktore chca cos poczytac o zyciu uczuciowym, niektore moze nawet kgoos znalezc, ale na pewno nie w celu opieki nad dzieckiem. jesli juz koniecznie to chcesz na kafe robic, to jest chyba nawet jeden dział poswiecony porodom, dzieciom itp - a juuz na pewno sa takie fora na innych portalach.

Gość rybkaaaaaaaaaaa
prowo

Gość gość
A Ją myślę że po twoim ogłoszeniu chciałabyś spróbować kogla mogla co ty na to słuchaj jesteś młoda od razu byś chciała poczuć co tojest i jąksmakuje romans z tatuśkiem .dziewczyno masz 18lat a ty już chciałabyś popatrzeć sobie na dorosłego Pana bo ci się kochać chce z żonatym facetem filmów się naogladałaś czy co?uważaj bo jąk takie ogłoszenia będziesz robić wpisując na pierwszy rzut oka dorosłych facetów to w końcu któryś się zgodzi wykorzysta cię na stole fajnie nie???od żony dostaniesz w trąbe za darmo bez kieszonkowego a dzieckiem zajmie się rodzic i tyle będzie z twojej znajomości opiekunki za free.

Gość gość
Ty mały zboczencu ty a mówią że to ja sobie pozwalam za dużo o proszę?kandydatka na sponsoring nr.1 nie obracając nikogo a sexu ci się chce taka prawda ale ją np.jak mi się chce to mam pod jednym paluszkiem u nogi a ty chodzisz i się prosisz zbocZencu ty zboczeniec????:(

Gość gość
hehhhh widac,ze wiekszosc ludzi tutaj nie wie co znaczy zrobic cos dla drugiego ZA DARMO i bez zadnych oczekiwan....przykre to jest a Was jest mi zal....

Gość gość
kobieta pedofilka nie rozmawiać z nią!!!