Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezforsy

Jak dbać o siebie nie mając kasy?

Polecane posty

Gość frrwefervgr
Roszac sie produkowac kosmetyki domowej roboty, wlaczyc pomyslowosc + triki kosmetyczne np pmadaka moze sluzyc zarowno za szminke jak i roz itp:)

Gość bezforsy
MOim głównym problemem jest fakt , ze po ciazy zmieniła mi sie sylwetka i juz nie wygladam dobrze w tanich bazarowych ciuchach. Wogole nawet teraz na takie mnie nie stac. Chodze w jednych butach bo nie stac mnie na kupno nowych i wogole tragedia jestem strasznie zaniedbana.Kiedys sie stroiłam teraz juz tego nie robie b mnie zwyczajnie nie stac.

Ja myslę, że twoim głównym problemem nie jest to, że wygladasz fatalnie po ciąży, ale że czujesz sie fatalnie, jesteś zapracowana, zmęczona i nie masz czasu dla siebie.. Ale to mozna zmienić! :) wystarczą wyłacznie chęci i dobra organizacja :) w opieke nad dzieckiem włącz męża, może babcię.. Nie tylko ty musisz non stop zajmować się dzieckiem.. Ty w tym czasie pójdź do parku pobiegać, pojeździc na rowerze, na rolkach... Znajdź sobie ciekawy zestawik ćwiczeń na dolne partie ciała i cwicz codziennie :) np. kiedy dziecko śpi.. A to jest poczatkiem do tego, żeby wróciła ci energia do zycia :) Maseczki, peelingi da sie zrobić w domu ze składników, które znajduja się w każdej kuchni:) pewnie masz oliwke w domu, skoro masz małe dziecko... możesz ja też dla siebie wykorzystać, np zamiast balsamu do ciała wmasowuj ją w skórę po kapieli.. :) jest duzo możliwości. a jesli chodzi o ubrania... lepiej mieć tylko kilka, zwłaszcza gdy nie ma się wielu wielkich wyjść i łączyć je ze soba niz kilkadziesiat łachów za grosze.

Gość jajko niespodzianka
Bazarowe ubrania to masakra i tandeta. Za grosze można się ubrać w lumpeksie, moje kuzynka ostatnio tam kupiła nowiutkie trampki Conversa za 9 zł i piękne czarne szpilki firmy atmosphere za 11 zł. Bluzki(firmowe) są jeszcze tańsze tylko trzeba mieć dobry gust i wyobraźnie. Jako nastolatka często chodziłam do lumpeksów , mimo,że miałam pieniądze. Raz kupiłam tam prześliczną sukienkę Diora za uwaga 15 zł. Co do wyglądu- zmień fryzurę- poproś kogoś to umie się zająć włosami żeby ci je przyciął. Jeśli masz ładny kolor włosów to nie farbuj, jeśli nie to kup sobie jakąś farbę - z tego co wiem są tanie- do 20 zł- ja nie wiem bo nigdy nie farbowałam. Ale to jest jeden wydatek na kilka miesięcy. Możesz robić pilingi z kawy , soli, oliwki - po tym skóra jest piękna i nawilżona -do pielęgnacji twarzy wystarczy zwykły krem. Tusz do rzęs, jakiś puder pewnie masz. Naucz się nowych technik makijażu- jak ktoś wspomniał szminka może służyć również jako róż a nawet cień do powiek. Zwykłej kredki do oczu , którą kupisz nawet za 5 zł zdziałasz cuda - na codzien używaj jej jako eyelinera , na wyjście wieczorne obrysuj nią całe oko. No i przede wszystkim dieta. Dużo warzyw, owoców. Pij tylko wodę i herbatki ziołowe +zielona+ czerwona , która jest dobra na spalanie tłuszczyku. Poprawi ci się cera- będziesz miała więcej energii. No i dużo się ruszaj- masz dziecko więc i tak pewnie masz ruch, chodź z nim na spacery itd.

Gość nareszcie lato
Utrzyj marchewkę ,dodaj parę kropli oliwy ,poczekaj aż puści sok.Następnie weź rękawicę lub kawałek gazy,szmatki i mocz w tym soku .Wieczorem po kąpieli nasmaruj całe ciało dokładnie i idź tak spać .Tylko wetrzyj dokładnie żeby skóra nie była tłusta tylko nawilżona.Rano prysznic .Rób tak tydzień a zobaczysz jaką będziesz miała piękną skórę :) Tani i świetny sposób . Ktoś napisał tu o peelingu z kawy ,jest świetny zwalcza celulit lepiej niż niejeden balsam pięknie oczyszcza skórę i wyszczupla .Wystarczą fusy po zaparzonej kawie :) Potem potraktuj ciało zwykłą oliwką dla dzieci a nawet może być olej i .....margaryna :) Podam Ci jeszcze sposób by pięknie pachnieć za grosze :) Kup olejek do ciasta waniliowy jeśli lubisz lub cytrynowy ,weź kroplę oliwy i kroplę olejku do ciasta i rozsmaruj za uszami na szyji gdzie chcesz :)Będziesz pachnieć cały dzień :) Mam jeszcze dużo sposobów na tanie upiększanie

Gość gość
Nareszcie lato powiedz wszystkie jakie masz plisss

Gość gość
Podbijam i proszę o inne jeszcze pomysły na domowe kosmetyki za grosze

Gość gość
To może dobrze, że nie masz kasy, bo nie jesz śmieciowego żarcia.Zdrowe jedzenie jest tanie - ziemniaki, marchewka, buraki, cebula, czosnek... A co do pielęgnacji - prosto i tanio - do twarzy np olej ryżowy, lniany , oliwa z oliwe - zależy jaką masz skórę, w cialo wcieramy te same oleje ( na mokrą skórę), a co do aportów - spacery, jazda na rowerze .... nic nie kosztują, tak potrzebny by pięknie wyglądać sen - też nic nie kosztuje ..... Żyj i ciesz się życiem - uśmiech i pogada ducha to takze sekret dobrego wyglądu