Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieńka83838383838383

do rodziców przedszkolaków uczęszczających do placówek samorządowych

Polecane posty

witam, mój synek w przyszłym roku w sierpniu kończy 3 latka i chciałabym zapisać go do przedszkola. Mieszkamy w dużym mieście i wiadomo jak to jest- BRAK MIEJSC. Nie jestem samotną matką ani nie korzystam z pomocy społecznej i wiem, że ciężko będzie ale mam nadzieję, że jednak się uda:) Wstępnie przeglądałam kryteria punktacji ale bardziej interesuje mnie co dziecko powinno umieć żeby móc się starać o przyjęcie? ktoś może wie cos na ten temat?

Gość Na pewno nie powinno korzystać
już z pieluch ani lać w portki, tylko być oswojone z nocnikiem, no i nie powinno być karmione przez dorosłego tylko samo umieć opróżnić swój talerz. :)

z sikaniem to nie ma problemu ale gorzej z jedzeniem

zgadza się, ja mam maleńkie dzieciątko, ale wiem że nie powinno już sikać w pieluchy tylko do nocnika bo panie nie mają czasu na takie bajery..

Właściwie, to nic wielkiego - powinien umieć korzystać z wc, w miarę samodzielnie jeść (a i tu dużo panie pomagają) no i jeszcze potrafić zdjąć koszulkę, buciki czy spodenki - maluchy zazwyczaj leżakują i przebierają się w piżamy, ale i tu panie pomagają. Także nic nadzwyczajnego. Są to czynności, które dziecko w tym wieku bez problemu powinno mieć opanowane bez względu czy idzie do przedszkola czy też nie.

nie może siusiat w pampersy, powinno ale to nie jest poweidziane radzic se przy stole, ale radzic to nie oznacza ładni ejesc tylko po prostu trzymać łyżeczkę nawet jak sie poleje za kazdym razem mój syek poszedł do przedszkola jak miał 2 latka i 4 miesiące wszystkie te warunki spełniał, ale przedszkolanka powiedział aże on poprsotu jest towazyski i odwazny, od mojej kumpeli synek poszedł do przedszkola jak miał 3 latka skończone i nie dał se rady psychicznie, gorączkował zaczoł paznokcie obgryzać to ni regóła kazdy dzieciaczek jest inny