Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowe mieszkanie

Remont a niemowlak, prosba o rade / pomoc

Polecane posty

Gość nowe mieszkanie

Witam za tydzien wyprowadzamy sie do innego mieszkania - nareszcie wlasnego. Jestem szczesliwa ale ... Mieszkanie jest brudne. Musimy odmalowac cale mieszkanie, polozyc nowe podlogi. Problem jest w tym, ze mamy 7 miesieczne dziecko, czy remont moze jemu zaszkodzic? Chodzi mnie o farby :-( Mam ogrod, moge w dzien przebywac z nim w ogrodzie ale w nocy... Ze starego mieszkania musze wyprowadzic sie za tydzien. Zostawienie malego z kims nie wchodzi w gre to nowe mieszkanie, miasto i wdodatku w UK ;-(

Gość taka sobieeee
a nie masz znajomych u których moglibyście z maleństwem przenocować póki farby by nie poschły??

Gość nowe mieszkanie
no wlasnie nie ;-( to nowe mieszkanie, nowe miasto i w dodatku w UK

Gość Goya35,...,,
Proponuje abyscie remontowali mieszkanie oprócz jednego pokoju ,tego własnie w ktorym będziecie spac. Za jakis czas gdy zapach farb i ich toksycznosc sie zmniejszy przeniescie sie do pokoju ,ktory juz został wyremontowany i wowczas zajmijcie sie ostatnim ,niewykonczonym pokojem. Nie jest to moze rewelacyjne rozwiazanie ale na pewno bedzie tak bezpieczniej dla maluszka.

poczytaj o farbach wodnych-one sa stosowane w obiektach,gdzie przebywaja dzieci-szpitalach,przedszkolach, zlobkach maja bardzo niska toksycznosc,u nas w domu podczas remontu takich wlasnie uzywalismy:) najlepiej pytaj fachowcow z branzy:)

Gość nowe mieszkanie
Dzieki Goya35,...,, !!! Wlasnie tak myslalam. Pomimo tego boje sie czy nawet w takim rozplanowanym remoncie cos sie moze stac. Niby farby sa teraz nietoksyczne ale ... lepiej na zimne dmuchac. Jego pokoj bedzie odmalowany ostatni. Bedzie spal z nami gdy jego pokoj bedzie malowany. No i po jakim czasie moze wrocic do swojego pokoju???

Gość nowe mieszkanie
Różanka31 - dzieki! Popytam. mamy farby juz czasciowo kupione DULUXA ale czy sa one nietoksyczne to nie wiem. Poczytam.