Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po bankowemu

przelew bankowy-problem z klientem

Polecane posty

Gość po bankowemu

Witam.Mam pytanie dotyczące polecenia przelewu.Jest klient ,który posiada konto w banku.Przychodzi do pracownika i wymaga wydrukowania polecenia przelewu zamiast sam wypełniac druk.Na informacje ,że pracownik nie wykonuje takich operacji,klient unosi sie i mówi że za prowizję ,jaka bank pobiera za przelew z konta to pracownik ma mu to drukować ,a jak on ma sam pisać ,to niech prowizja wynosi 2 zł a nie 4 zł. Jak myslicie ?Czy jest jakis zapis w prawie bankowym regulujący tę sprawę? KTO powinien to robić ?

Gość po bankowemu
może są su jacyś bankowcy ?

Gość po bankowemu
podnoszę

Gość po bankowemu
podnosze

Gość po bankowemu
podnosze

Gość w regulamin konta
popatrz, opłaty i to co ile kosztuje, kiedy itd to tabela opłat i prowizji określa, nie prawo bankowe. jest to bank, do którego trzeba przyjśc z wypełnionym druczkiem to pieprzyć taki bank

Gość po bankowemu
byłam świadkiem takiej sytuacji dzis w banku.Pani odmówiła wydrukowania przelewu tylko kazała pisac a klient jej z grubej rury wyjechał że to jej obowiązek,bo on płacdi za prowadzenie konta i płaci prowizję za przelew-a jak on ma pisac to niech ona obnizy prowizje .Dlatego tak mi to w głowie utkwiło :)Pani ostatecznie wydrukowała ale jak klient wychodził to powiedziała zeby nastepnym razem miał wypisany przelew a pan na to ze skoro tak to pójdzie gdzie indziej

Gość gdzie to było
w jakim banku?

Gość po bankowemu
w warszawie BPS

Gość po bankowemu
ja tam byłam w innej sprawie Jestem od wielu lat w PKO i chyba z lenistwa nie chcę zmieniać :) Natomiast zapytała koleżankę pracującą w jednym z warszawskich banków jak to jest z tymi przelewami i dostałam odpowiedź że to klient składa dyspozycje i on musi sam wypełnic druk.Puszczałam kiedys przelew w Polbanku i dyktowałam Pani dane -dostałam wydruk.W PKO jest identycznie.Dlatego tak sie zaaferowałam cała sprawą , bo pomyslałam sobie ze moze rzeczywiscie bezpieczniej samemu napisac .Moze Pani w banku pusci komus przelew , kasa pójdzie nie tam gdzie trzeba i klient powie ze pani mu wysyłała i drukowała.A jak napisze sam to nie moze reklamowac :)