Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Iza Bella

Wyniki badań Hormonalnych, czy ktoś mi pomoże w interpretacji?

Polecane posty

Gość Iza Bella

Wiec tak, od 4 lat wypadają mi włosy... garściami, od 2 zaczelam miec nieporządane owłosienie w nieporządanych dla kobiet miejscach, miesiączki regularne, ale b. krótkie. W koncu zusilam lekarza pierwszego kontaktu by mi dal skierowanie do poradni ginekologiczno- endykrynologicznej. Coz badania zrobiłam... Ale lekarz odmowil mi przepisania lekow, ze względu na moje nadcisnienie. Ogolnie chamsko mnie potraktowal. Tekst: Co sie Pani martwi o swoją ewentualną bezpłodność jak Pani seksu nie uprawia! Zamurowalo mnie... Postanowilam skserowac wyniki i udać sie do innego lekarza. Przed tych chce jednak poradzic sie z Wami? Czy faktycznie na zaburzenia hormonalne nie ma zadnych innych leków poza antykoncepcyjnymi? Oto moje wyniki: Androstendion: 4,26 - przy normie 0,30- 3,30 DHEA-SO4: 385,30- przy normie 98,8-340 Przy Testosteronie jest napisanie: Testosteron: 1,36 nmol/l - przy normie 0,22-2,90 PRL: 445,60 - przy normie 102-496 17 Hydroksyprogesteron: 0,50 - przy normie faza folikularna 0,2- 1,3 faza lutealna 1,0-4,5 FSH oraz LH w normie mam 27 lat. Bede bardzo dzięczna za pomoc w interpretacji wynikow oraz podzielenie sie waszymi doswiadczeniami!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować