Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dariuszka

Antykoncepcja

Polecane posty

Gość dariuszka

zaczęłam stosować yasminelle niestety pierwszą tabletkę z pierwszego blistra wzięłam podczas plamienia tydzień przed planowaną miesiączką- miałam stresujący okres w pracy,sądziłam, że mi się przyspieszyło- tabletki biorę dalej, w dniu planowanej miesiączki dostałam krwawienie, mimo że nadal biorę tabletki. Dziś krwawię drugi dzień i mam wszytskie objawy okresu;/. Czy mam nadal brać anty??

Tak bierz. Ale pewna ochrone antykoncepcyjna bedziesz miala dopiero po pelnym opakowaniu. Jezeli zaczynasz brac tabletki w 1 dzien miesiaczki, ochrona masz od pierwszej tabletki.

Gość dariuszka
tak o tej ochronie wiem, ale co z tym krwawieniem? czy nie powinno zaniknąć?

możesz plamić lub krwawić do końca pierwszego opakowania i to normalne

Ja rowniez biore Yasminelle. Plamic lub krwawic lekko mozesz nawet do trzeciego opakowania, jesli po takim czasie to nie ustapi, to wybierz sie do lekarza :)

U mnie plamienie/krwawienie trwalo dokladnie cale pierwsze opakowanie plus 7dniowa przerwe, mimo ze tabletke wzielam prawidlowo. Przez trzy pierwsze opakowania plamienia i krwawienia moga wystepowac ciagle lub sporadycznie, to naturalne. Orgamizm musi sie przyzwyczaic do stalego stezenia hormonow. Jezeli po tym czasie krwawienie nie ustanie, idz do lekarza. Powinien przepisac Ci inne pigulki, po ktorych rowniez mozesz krwawic przez trzy opakowania... :/

Gość kkkakarepka
Tsk, bierz dalej normalnie. Wszystko jest ok, tylko pełna ochrona antykoncepcyjna będzie dopiero od 2 opakowania.