Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydzioochaa

mam brzydko w mieszkaniu i wstyd mi

Polecane posty

Gość zawsze mozesz powiedzieć....
zawsze mozesz powiedzieć chłopakowi, ze to twoje własnościowe- a w dzisiejszych czasach nie jest tak łatwo z mieszkaniem- i że za jakiś czas będzie piękne, wyremontowane..a moze zrobicie ten remont już wspólnie????

Gość mam i ja
wiec ja powiem Ci autorko że mam podobnie ,moze troszke lepiej.Mieszkanie moje było wynajmowane kiedy sie wprowadzilam obraz nędzy i rozpaczy.JMusiałam z cieniutkiej wypłaty spłacic długi po poprzednich lokatorach.Mój chłopak nie nalezy neistety do zapaleńców budowlanych i remontowych ,wiec z kilka lat mieszkanie wygladało koszmarnie.Stare drewniane okna-ale tu uwaga wiatr przez nei dmuchał i kwiatki w poblizu ruszały wtedy liśćmi :P były odrapane ,wstretne.Zostały wymienione na plastiki .W mieszkaniu meble z lat chyba 70tych heh.Teraz jest lepiej choc mam jeszce do odnowienia sporo-płytki w kuchni ;/ krany w łazience i kuchni,meble w salonie ,karnisze parkiet odnowic...Ale mam plan minimum-odgapiam z katalogów i mam w planach zrobic meble,tzn.kilka półek odmalowac reszte szafek ,zmienic uchwyty i bedzie to samo ze scianami jak nie mam kasy na farby to patrze na kolor który sie mi podoba i sama mieszam z barwników ;) mozna zrobic ciekawie niewielkim kosztem

Gość gość
Autorko wiem co czujesz . Moje mieszkanie niestety tez jest porażka. kupiłam mieszkanie do remontu i nie mam na remont ani meble . śpie na materacu dmuchanym, pokoje puste i odrapane , łazienka pamieta czasy Gierka . Doskonale rozumiem ten ból . Ja w tym mieszkaniu depreche łapię. jedyne co , to blisko do centrum

Gość gość
Kochana, bez przesady. Twoj chlopak chyba wie, ze radzisz sobie sama i... sobie radzisz!! Przeciez on skoro z nim jestes, to chyba jest godny zaufania? Powiedz mu o tym. Moze Ci w czyms pomoze? Poza tym. Czasem nawet w starym mieszkaniu jak zaprowadzi sie porzadek, dokupi kreatywne dodatki, zapali swiece, przyniesie kwiaty z laki to moze byc ladnie. Nawet w szmateksie fajne rzeczy mozna za grosze kupic. Poza tym w Ikea sa tez za groszowe sprawy jakies wazony itp. Nawet ze zwyklych kieliszkow mozna zrobic np swieczniki. Dziewczyny, drobiazgi potrafia zdzialac cuda! I moze troche warto zmienic nastawienie: moze zamiast stare mieszkanie powiedziec "retro" ;) Przesylam cieple mysli.. :)

Gość gość
Czym się przejmować?oczywiście,każdy chce mieć ładnie w domu ale niestety nie każdego na to stać. Mam kilku znajomych,którzy do tej pory nie mają wody w domu,ściany popękane,sufit opadł,linoleum na podłodze itp itd ale zawsze tam jest czysto i pięknie pachnie kadzidelkami. Normalnym ludziom to nie przeszkadza,każdy.ma swój roZum i wie,że na generalny remont potrzeba kasy.