Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniczka z wrocławia

czy ludzie ze wschodniej polski czsto się myją ?

Polecane posty

zawsze wydawało mi się ,że jak nabiorą wody ze studni to najpierw dają zwierzętom a później mają do picia i ewentualnie to co zostanie to dla nich do mycia, czyli rzadko.

:o to czy człowiek się myje codziennie, 5 razy dziennie czy raz w miesiącu to nie zależy od rejonu, w którym mieszka tylko od człowieka :o

nie wydaje mi się , zawsze ludzie ze wschodniej głuszy kojarzą mi się z brudasamio

Gość a niech Ci pomoże
my sie wcale nie myjemy :D

Gość WC
Nie wierzę, że są aż takimi brudasami jak napisałaś.

ty tam może prowokujesz a ja stwierdzam fakty , to że na wschodzie są lepianki i drogi szutrowe to każdy wie

Gość flow
ale prostackie myślenie a nie wpadłaś na to że do tamtego rejonu Polski dotarla już cywilizacja i ci ludzie mają tak jak ty kanalizacje i może ciężko ci to sobie wyobrazić ale i łazienkę i wannę i przybory do higieny? nawet na wsi ludzie mają już kanalizację, co prawda napewno nie wszędzie i nie każdy ale młodzi ludzie, młode małżeństwa - w dużej większości więc gadki w stylu nabieranie wody najpierw dla zwierząt a późnej do mycia... obnażają twoje prostactwo i płycizne umysłową

kanalizacja zapewne jest w lublinie i suwałkach ... czyli tylko największe wioski. nie wierzę ,że w innych mniejszych wioskach ludzie mają bieżącą wodę.

Gość flow
otóż mają - gminy teraz bardzo łatwo mogą i pozyskują środki unijne - jest specjalny program wspierający rozwój Polski Wschodniej. wystarczy trochę poczytać . moja znajoma mieszka z mężem na wsi pod Suwałkami i ma kanalizacje- gorzej jest niestety z drogą (bo czasem jesnienia czy wiosną nie da się dojechać) ale drogi to chyba problem całego naszego kraju.