Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka nastolatka

Mój syn chce mieć tatuaż

Polecane posty

Gość matka nastolatka

Mój syn bardzo chce mieć tatuaż, nie jest pełnoletni więc potrzebuje mojej zgody. Póki co powiedziałam mu, że się zastanowię. Wiem, że tatuaż jest na całe życie ale nie mam specjalnych obiekcji co do tego pomysłu. Chcę tylko postawić mu takie warunki: - Tatuaż musi być zrobiony w mało widocznym miejscu, tak żeby ubranie mogło go zakryć. - Musi być zrobiony w dobrym salonie przez artystę (wiem, że to sporo kosztuje ale lepsze to niż gdyby miał się wytatuować u jakiegoś amatora w garażu jak jego kolega, którego tatuaż wygląda jak by go rysowało czarnym markerem pięcioletnie dziecko, zresztą wolę mieć pewność, że się czymś nie zarazi) - Wzór tatuażu musi być przemyślany nie mający nic wspólnego z obecną dziewczyną czy panującą modą. - Jak wybierze wzór to musi odczekać przynajmniej miesiąc i upewnić się, że mu się ciągle podoba. Myślicie, że dobrze robię? Wiem, że jak tylko skończy 18 lat to sobie będzie mógł robić co chce a jeśli chodzi o tatuaż to wolę mieć na to jakiś wpływ aby nie żałował swojej decyzji.

bardzo dobrze. chociaż to czekanie miesiac to sama nie wiem... tatuaże czesto powstają pod wpływem silnym emocji, na spontanie...a po miesiącu zastonowienia to można kupić auto a nie tatuaż... a z drugiej strony dobrze że mu pozwalasz bedzie Ci za to wdzieczny , dobrze mieć taką tolerancyjną nowoczesną mamę

Gość a ja maam tatuaż
mam tatuaż , wybrałam sobie wzór i odczekałam rok aby mieć pewność, ze wzór mi się nie znudzi.

Gość matka nastolatka
z tym czekaniem to i tak tyle będzie musiał czekać po wybraniu wzoru na termin wykonania tatuażu bo tyle się mniej więcej czeka w tym salonie, który mi znajomy polecił, więc na jedno wychodzi.

Gość nie sobie zrobi
fajni sa kolesie z tatuazem:-)

Gość 4734e
Poczekaj aż będzie pełnoletni. :) Tatuaż u gówniarza się zniekształca wraz z wzrostem i jeszcze będziesz bulić na usunięcie tego gówna. :D

Gość takasiakaiowaka
Dobrze robi. Przymuszasz go do dokładnego przemyślenia decyzji, i bardzo dobrze! Też sobie zrobię tatuaż jak zarobię, z tym, że sama zaprojektuję wzór :) szkoda, że syn nie ma takiej możliwości

Gość Madziaaaa:)):)))
jestem tatuatorką i bardzo podziwiam Twoje podejście! Do mojego studia często przychodzą nastolatki ze starszymi koleżankami/kolegami, i tatuują byle co. Tyle, że ja mieszkam w UK, a tutaj młodzież jest okropna. Wszystkie Twoje warunki są dobre, z tym czekaniem pomysł też dobry. Mam nadzieję, że syn dobrze zdecyduje, i nie będzie żałował, bo później przychodzą i błagają mnie o usunięcie, co jest trudne i kosztowne... Pozdrawiam

Gość takasiakaiowaka
W sumie z tym czekaniem aż osiągnie maksymalny wzrost i masę też dobra rada

Gość przede wszystkim upewnij się
że chłopak już nie rośnie - w innym razie tatuaż będzie za parę miesięcy do usunięcia: skóra się rozciągnie i rysunek zmieni się w niekształtny zbiór kropek. Chłopcy rosną dłużej niż dziewczęta, dlatego tatuaż u piętnastolatki ma więcej sensu niż u piętnastolatka. A skoro już, to nie przesadzajmy z tym całym życiem. Usunięcie tatuażu jest o wiele prostsze niż powrót do naturalnego koloru włosów po farbowaniu np. lub pozbycie się dziurek po kolczykach - a nie robi się z tego takiej życiowej decyzji. Jeśli mu się znudzi to usunie lub przerobi i tyle.

nie i już. będzie miał 18 to zadecyduje... jest niedojrzały może żałować w przyszłości swojej decyzji.

Gość matka nastolatka
Dopiero co skończył 17 lat

Gość ptyś123456789
i to gdzie, na penisie w postaci kolorowego węża. Pozwolić mu na to?

To czekaj aż skończy 18 lat i wtedy niech robi co chce :) a może akurat do tego czasu już mu się to znudzi :classic_cool:

Gość stull
Niech sobie najpierw zrobi henną.

Gość trtrtrh
powiem tak, znam 5 osób z HCV, żadna nie wie skąd się zaraziła, ale cechą wspólną łączącą te osoby jest to że wszystkie mają tatuaże w sporej ilości. Wnioski wyciągnij sama 🖐️

Gość mam tattoo
ttaaa i pewnie robili u kolegi w garazu ktory nawet pewnie nie wie co to autoklaw :O

Gość trtrtrh
"ttaaa i pewnie robili u kolegi w garazu ktory nawet pewnie nie wie co to autoklaw " nie wiem gdzie robili, ale część ma "artystyczne" tatuaże więc wątpię by robione w garażu. Masz tatoo? :classic_cool: a robiłaś test na HCV? bo hcv potrafi się nawet 20 lat bezobjawowo rozwijać, a zwykłe standardowe badaniai tego nie rozpoznają 🖐️

Gość czarne gacie
na tej samej zasadzie nie pozwol mu podzadnym pozorem spolkowac bo tez syfa zlapac moze :o

Gość zfgzgfzxgfx
mimo ze sama jestem młoda i buntownicza o wszystko :p to jednak podobają mi sie twoje warunki i uwazam za bardzo racjonalne , tak trzymaj

Gość eeeeeeeeff
jak mozna dziecku się pozwolić tatuować? patologia :o

Gość eeeeeeeeff
nie mozna sie wstrzymać tych 2 lat, az bedzie pelnoletni i sam bedzie odpowiadal za siebie? 2 laa go nie zbawia jak tak bardzo chce tatuaż. no chyba, że ma mniej niż 16 lat to już w ogole uważam, ze to patologia taki tatuaż u 14-15 latka :o ja pamiętam jak w wieku 16 lat też chciałam mieć tatuaż i bylam rozwscieczona na rodzicow, ze mi nie pozwalają. teraz mam 22 i jestem im ogromnie wdzieczna ze mi nie pozwolili. gdyby bylo inaczej mialabym do nich ogromny zal, ze pozwolili takiej gowniarce podejmowac tego typu decyzje.

Gość matka nastolatka
Hej hej. Jest tu kto?:O Ojej przed chwilą rozmawiałam z synem i jest wynikiem rozmowy bardzo zaniepokojona. Mianowicie powiedział że zmienia troszkę plany co do tatuażu. Koledzy mu doradzili żeby wykonał go na czole i to miałby być skrót ch.w.d.p.:O następnie na prawej piersi na wysokości serca-J.P. I tak jak mi to ujął poniżej pępka ale jak mi pokazywał to tak bardzo bardzo poniżej. I tam z kolei ma być skrót TDK. :O Jejku to proszę pilnie o konsultację w sprawie tych skrótów. Mianowicie co one mogą oznaczać:O muszę to wiedzieć zanim ostatecznie wyraże zgodę. Proszę o odpowiedzi. Dziękuję z góry.

Gość matka nastolatka
A i jeszcze jedno. Zażądał na te trzy tatuaże półtora tysiąca pln. To mi napiszcie czy to drogo czy tanio.:O

Gość Ksiezniczka22
H.w.d.p to znaczy huj w d**e policji

Gość gośćksiezniczka22
A. J.p znaczy j***c policje

Gość ,mm

jezeli jest dojrzaly w tym wieku to nie widze problemu 18 to nie jest wiek w ktorym nagle ktos staje sie odpowiedzialny czasem dzieci w wieku 15 lat sa bardziej dojrzale niz niejeden pelnoletni