Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaasssssika

proszę o rady tych którzy mieszkają w Angli

Polecane posty

Gość aaaasssssika

Czy będąc w Angli potrzebne jest zaswiadczenie o zawarciu małżeństwa i orzeczenie rozwodu do emerytury??? Bardzo proszę o opinie i rady jest to bardzo potrzebne, niechce sie rozpisywac bo dlugo by tu gadac;)

Gość obserwatore forumore
"Czy będąc w Angli potrzebne jest zaswiadczenie o zawarciu małżeństwa i orzeczenie rozwodu do emerytury??? Bardzo proszę o opinie i rady jest to bardzo potrzebne" tak, musisz dostarczyc zaswiadczenie o zawarciu malzenstwa,orzeczenie o rozwodzie i nie zapomnij dolaczyc akt urodzenia dzieci,obecnego meza tez i zaswiadczenia od ksiedza,ze pilnie uczestniczysz we wszystkich mszach swietych :classic_cool: :P

Gość aaaasssssika
no ja pitole co za jelop, czy ja pisalam ze to ja mam dostarczyc? napisalam ze nie chce opisywac tej sytuacji o co chodzi tylko czy to zaswiadczenie potrzebne jest do emerytury?? jesli nie wiesz nie odpowiadaj, a jesli ktos wie to niech napisze do jakich celow moze byc ono przydatne?

Gość emerytura nie ma raczej
nic wspolnego z malzenstwem - ona liczy sie od zarobkow,wieku, itp

Gość aaaasssssika
no własnie wiem, i kurde mam problem, to po co takiej osobie moze przydac sie te orzeczenia? kurde dlugo by tu pisac, moze opoiwem w skrocie, matka rozwiodla sie 5 lat temu, 10 lat temu kupila na wlasnosc mieszkanie, w ktorym malzonek nigdy nie mieszkal nigdy nie byl zameldowany i nie jest z nia juz 20 lat, ale zeby sprzedac mieszkanie potrzebna jego zgoda gdyz w momencie gdy go kupowala byla na papierze mezatka, ojciec dowiedzial sie powiedzial ze wszycho podpisze bo wie ze nic mu sie nie nalezy ale po tygodniu powiedzial ze potrzebuje te zaswiadczenia do emerytury w Angli no i wlasnie to jest nasz problem...

Gość udaszva
Dobra, ja ci odpowiem :D Do otrzymania emerytury w UK NIE POTRZEBNE jest "zaswiadczenie o zawarciu małżeństwa i orzeczenie rozwodu".

Gość aaaasssssika
dziekuje za odpowiedz, a jak myslicie do czego mu potrzebne? na mój rozum byc moze kontaktowal sie z jakims prawnikiem i byc moze potrzebne mu to zeby zobaczyc ile lat po rozwodzie, ile w malzenstwie i w zwiazku z tym co mu sie nalezy, czy dobrze mysle, prosze pomozcie jest to dla nas bardzo pilne

Gość udaszva
Aaaa...do czego jest mu to potrzebne to juz nie mam zielonego pojecia.

Nie jest mu to potrzebne, widocznie chce to w razie czego , bo nie wie czy bedzie potrzebne czy nie.

Zaświadczenie o zawarciu małżeństwa i orzeczenie rozwodu potrzebne jest przy zawarciu nowego związku małżeńskiego,mogą też wymagać przy wszelkiego rodzaju wnioskach o zasiłki,albo mieszkanie z councilu.