Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elenaaaaaaaaaaaa26

MIESZKANIE A MALUSZEK W DOMKU PORADZCIE

Polecane posty

Gość elenaaaaaaaaaaaa26

Witam i prosze o poradę. Mamy z mężem mieszkanie 2pokojowe - jeden pokoj wiekszy, drugi malutki. Narazie zajmujemy duzy pokoj, mielismy niebawem zrobic w małym sypialnie bo nie lubimy spac w salonie, ale okazalo sie ze jestem w ciąży :) i teraz nie wiemy jak to zrobic. Powiedzcie mi jak wygląda zycie z małym dzieciątkiem na początku? Czy rodzice śpią w pokoju z dzieckiem? Jak długo? Czy zrobic juz malenstwu pokoj w malym pokoju i tam ma spac a my w duzym? Jak to zrobic?

Gość też mieszkam w
takim małym mieszkanku jak ty i u nas było tak,że na początku w tym małym pokoju stało łózeczko i łózko dla nas, w praktyce to ja tam spałam z małą na łozku a mąż w drugim pokoju. Jak mała skończyła roczek zrobiliśmy typowo dziecinny pokój a my spimy w tym dużym. Jest ciężko bo mało miejsca ,ale myślimy z czasem zamienic na cos większego więc ta perspektywa pozwala jakoś to przetrwac

Gość paranoja na kółkach
Ciesz się, że wogóle macie 2 pokoje. Też mam 2-pokojowe mieszkanie i jak dziecko mi się urodziło to spało w łóżeczku w małym pokoju, a ja w łóżku obok. Chciałam być przez te pierwsze miesiące blisko dziecka i czuwać. Jak mała podrosła to wróciłam do dużego pokoju do męża, a malutka do dzisiaj śpi w swoim pokoju. I przede wszystkim jest to pokój córki, bo moim zdaniem dziecko powinno mieć swoje miejsce (pomieszczenie) zarówno do spania jak i później do zabawy. Ja akurat nie mam osobno "salonu" i sypialni. Inna sytuacja jest, gdy ma się kawalerkę.

Gość apaulina
smieszą mnie ci co maja raptem dwa pokoje i salon i sypialnia lduzie patrzcie jakos do przodu na salon moze sobei pzowolic ktos kto ma z 5 pokoi a tak to trzeba urządzac funkcjonalnie a nie udawac dame i szlachte

Gość no aż się wypowiem
DAME I SZLACHTE? W KAZDYM DOMU DUZY POKOJ TO SALON A TAM GDZIE SIE SPI TO SYPIALNIA. PROSTE. A TY CO SPISZ W OBORZE A MIESZKASZ W CHLEWIE? :O

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja mam tez 2 pokoje, ztym ze w duzym mieszka babcia a ja z chlopakiem i przyszlym dzieckiem w malym i jakos nie widze problemu:) miejsca jestsporo:)

Gość apaulina
no aż się wypowiem DAME I SZLACHTE? W KAZDYM DOMU DUZY POKOJ TO SALON A TAM GDZIE SIE SPI TO SYPIALNIA. PROSTE. A TY CO SPISZ W OBORZE A MIESZKASZ W CHLEWIE? chodiz o to że na salony i sypialnie mogą sobei pzowlic osoby które maja duzo pomieszczęń jak mozna mowić o sypialni i salonie mając dwa pokoje palnujac dzieci

Gość apaulina
złości meni takie jak ktos ma kawlareke lub dwa pokoiki mówi salon sypialnia nie martw sie mam własnei sypialnie nie śpei w chelwie ale mam kilka pokoi mam salon w którym stoi stól i mozna naazwac go salonem bo jest duży i prz\estronny dzieci maja osobne pokoje my mamy sypialnie wtedy mozna mowic tak po pomieszczeniach a nei jak sie ma dwie klitki mowić z ema salon i sypialnie ma po prostu pokój w korym przebywaja, spia i drugi pokik kóry zapewne bedzie pokoejm dzieciątka teraz i tyle

Gość apaulina
i nie to zebym jakas dame zgrywała bo mieszkalam tez wdwóch pokojach kiedys i było to dla mnie luksusem ale nie nazywałam pokoi salonem czy spypialnia

Gość no ale jak nazwać pokój
gdzie stoi duże łóżko komoda i toaletka? ...to jednak chyba SYPIALNIA nie zależnie od tego ile kto ma pokoi i jaki jest jego status społeczny :P

Gość no aż się wypowiem
Dokładnie, babka ma manie wyższości bo mieszka w większym mieszkaniu :O szok :O Słownik języka polskiego: sypialnia: (1.1) pokój służący do spania salon: (1.1) główny pokój w domu

Gość elenaaaaaaaaaaaa26
Powiem tak, jestem ponad rok po ślubie i to ze juz mam swoje mieszkanie 2pokojowe w nowym bloku jest dla mnie bardzo duzym osiągnięciem. Z czasem chcemy się wybudować ale nie czuje ze mieszkam w klitce :O

Gość elenaaaaaaaaaaaa26
Mamy 43m2 a dla porówniania 2 moje kumpele mieszkają na 37m i mają dzieci i jakoś żyją...