Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezzzzzsensu

Zazdrosna siostra meza

Polecane posty

Gość bezzzzzsensu

wkurza mnie to! za kazdym razem jak jestesmy u tesciow to ona musi byc,zostawia swoje dzieciaki na noc. i ja musze wstajac rano zajmowac sie nimi(9 i 11 lat maja dziewczyki i ma trzecia corke ma rok) jutro moj maz jedzie do swoich rodzicow z naszym synkiem i co?i ona jak sie dowiedziala,juz zaraz tam bedzie. Moje dziecko nie widzialo dziadkow ponad pol roku.Ona jest taka zazdrosna o kazdy kontakt moich tesciow z naszy dzieckiem,ze zaraz wpycha swoje dzieci. mam tego dosyc.Chiclalam do niej przedzwonic i powiedziec,ze nie ma problemu,moj maz wpadnie tez i do nich na godzinke,ale to bezsensu. Moj maz sam stwierdzil,ze z nia cos nie tak. ostatnio jak do nas dzwonila to mnie obgadywala,az moj maz wylaczyl telefon.chce nas sklocic,ale jej to nie wychodzi. nie wiem co mam zrobic:(

Gość 9 i 11 latką trzeba się zajmow
ać od rana?... toż to duże dzieci, bez przesady!

Gość bezzzzzsensu
moze to brzmi glupio co napisalam,ale mam wrazenie ze ona nie chce dopuscic do tego by rodzice meza byli sam na sam z naszym dzieckiem. Ona tez zaszla w trzecia ciaze jak sie dowiedziala,ze ja jestem w ciazy. mimo,ze maja z mezem powazne problemy finansowe to nagle siedowiadujey ze ona spodziewa sie dziecka. wiem,ze jest o mnie zazdrosna,bo jak cos dostajemy od tesciow to robi zadyme. mam juz dosc tej sytuacji,najchetniej urwalabym kontakt. chcialam sie tylko wygadac...

Gość bezzzzzsensu
trzeba trzebas-sniadanie im robic!!

Gość bezzzzzsensu
a i malo tego-jedna chce taka cherbate a druga taka,jedna tosty,druga bulke,jedna chce z nutella a druga z szynka i tak caly dzien

mój ma 10 lat i sam sobie robi śniadanie, w życiu bym cudzym dzieciom nie robiła.... mleko, szynka, masło są w lodówce co to za filozofia zrobić kanapkę czy płatki mlekiem zalać? Co do waszej sytuacji, to nie wiem jakie wy tam macie układy.... moja teściowa ma 5 wnuków i ja się ciesze jak się wszyscy tam u niej spotykają z moimi dziećmi, co złego w tym ze dzieci będą miały dobry kontakt z kuzynostwem? przecież rodzina powijana się trzymać razem.... A co do zachodzenia w ciążę, to z Twojej strony może być spora nadinterpretacja...

Gość bezzzzzsensu
nie,to akurat nie moja nadinterpretacja.Tak mowi rodzina meza.ze siostra meza zaszla w ciaze jak tylko dowiedziala sie,ze ja jestem w ciazy. A poza tym,jasne tez lubie towarzystwo.Im wiecej rodzinki tym lepiej,ale ona jak sie dowiaduje ze przyjezdzamy to zostawia dzieciaki i sie zmywa. a co mam zrobic?mam im odmowic zrobienia sniadania? ale sniadanie to jeszcze nic!mozesz mi wierzyc

Gość bezzzzzsensu
wszystko byloby w miare znosne,gdyby mi tak tylka nie smarowala.Pytalam sie jej o co jej chodzi,to mi wytlumaczyla ze widzocznie w dziecinstwie mialam jakies ciezkie przezycia i dlatego jestem taka jaka jestem. Bez komentarza! dodam,ze ojciec mojego meza bil zarowno syna jak i corke na kazdm kroku,ale mnie sie czepia malpa. Ma cos do mnie a ja nie wiem co,i ona chyba sama nie wie o co jej chodzi. M trojke dzieci,problemy finansowy,w zyciu godziny nawet nie przepracowala i zajmuje sie moja osoba!

Nie bardzo rozumiem, skoro tamte dzieci przyjeżdżają do teściowej w gości, to chyba ona to ustala i ona się powinna nimi zajmować.... jak masz z tym problem to gadaj z teściową - w końcu to jej dom i jej zasady!

Gość bezzzzzsensu
oni mieszkaja w tej samej miejscowosci.my mieszkamy 100 km od nich. a co ma niby tesciowa powiedziec? siostra meza jak tylko wyczuje okazje to zostawia dzieciaki gdzie popadnie.A jesli chodzi o moje dziecko,to jak synek dostanie jakis prezent to zaraz jest zadyma,pretensje,klotnie. chore to!

no i co z tego że blisko, teściowa twoja jest jakoś ubezwłasnowolniona? nie umie córce powiedzieć, żeby np. danego dnia nie przychodziła? a może po prostu teściowa tego chce, chce żeby dzieci się razem bawiły i poznały? a to tylko ty masz z tym problem.... a 100 km to przecież jest bliziutko , sama mam tyle do rodziców autem to 2,5h ledwie...

Gość ilonka big
a po co sie zajmujesz jej dziecmi ,niech babcia sie nimi zajmnie ja bym patrzyla swojej rodziny

u mnie jest to samo- dodatkowo,jak urodziłam przez cc ( nie było innej mozliwości), to zamiast pogratulowac zaczela mowic o tym, ze dzieci po cc czasem umieraja,albo zyja i bywaja uposledzone,maja autyzm i bog wie co jeszcze.pozniej nawet nie odwiedzila siostrzenicy,gdyby nie fakt,ze przypadkowo spotkalismy sie u tesciow jak mala miala 3 miesiace to moze i dalej by jej nie widziala. co roku dostaje zaproszenie na urodziny,ale nie przyjezdza-pomijajac fakt,ze zanim zaszlam w ciaze nie byla taka,pasowalo jej to,ze mogla mi podrzucic swojego synka,ze zabieralismy go na spacery- nie utrzymuje z nia kontaktow,zreszta do tesciow zbyt czesto nie przychodzimy,ustapilam jej,bo ustepuje sie podobno glupszemu :) i to jej dzieckiem zajmjuja sie tesciowie,z jej dzieckiem jezdza na wakacje. jak chce mi robic na zlosc kosztem dziecka,prosze bardzo.ja wole sie skupic na tym,zeby byc wystarczajaco dobra matka dla swojego,a jej osoba nie chce sobie psuc krwi,co i Tobie autorko radze:)

doczytalam jeszcze....moja szwagierka tez uwaza,ze jestem dziwna,bo moj tata byl wojskowym, kiedys do jednej znajomej nazwala mnie nawet "corka trepa", po tym tekscie mialam ochote walnac jej w ryj,dlatego urwalam z nia kontakty. Na sama mysl o jej osobie podnosi mi sie cisnienie....

Gość Nie lubie takich tematow
na tym forum bo mam wrazenie, ze siedzi tu sama patologia, a nie inteligenti ludzie z normalnym zyciem i normalnym otoczeniem.

a czy bycie inteligentnym równa się temu, że ma się normalną rodzinę??? Ja zawsze myślałam, że bycie inteligentnym oznacza całkiem co innego....

Bycie inteligentnym obliguje do nie zajmowania sie takimi glupotami, a w szczegolnosci pisania o kims za jego plecami na publicznym forum. Czlowiek inteligentny jesli ma z kims problem, to rozwiazuje go bezposrednio z osoba ktorej ten problem dotyczy, a nie rozpowiada wszystkim wokol jaka to ta osoba jest bee, a piszacy cacy i do tego niesamowicie poszkodowany.

nikt się tu za "cacy" ani "poszkodowanego" nie uważa, ja natomiast myślę, że pisanie z osobami o podobnych do naszych problemach przynosi ulgę, często podsuwa rozwiązania problemu, a jeśli osoba, do której czujemy żal nie chce z nami rozmawiać lub nie widzi swoich błędów, to lepiej wylać swoją żółć na forum, niż tłumić to w sobie- takie jest moje zdanie.

To jest twoje zdanie. Moje jest inne.

Gość bezzzzzsensu
tak i dlatego jestem patologia,bo chcialam sie zwierzyc:( agata.dzieki za slowa otuchy. niestety ciezko u nas z jakas komunikacja bo cokolwiek sie dzieje to moja wina:(