Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pracy czy nie mam

do nauczycieli - kiedy JA podpisze UMOWE?

Polecane posty

"znalazlam" prace w szkole, pisze w cudzyslowie, bo nie wiem jaki jest moj status i nie chce byc zrobiona w balona. ale od poczatku. jakos z koncem maja ogarnelam sie z praca i znalazlam ogloszenie, ze w jednej ze szkol potrzebuja n-la z moimi kwalifikacjami, okazalo sie, ze dostane te prace. w lipcu mialam dostarczyc wypelnione przerozne formularze typu zgloszenie do ubezpieczenia itp., a w sierpniu dostarczyc zasw. od lek. medycyny pracy. robie teraz wlasnie badania wyniki, za wszystko place, a od dyrektora ani telefonu ani co. w czerwcu jak odbieralam te formularze i skierowanie na badania, to dyrektor powiedzial sekretarce, zeby mi wydrukowala te papiery, ze ja bede uczyla od wrzesnia przedmiotu. mi powiedzial dyrektor, ze mam sledzic na stronie internetowej szkoly, kiedy bedzie I rada pedagogiczna i na nia przyjechac i wtedy podpisze umowe ze mna.. ale czy faktycznie? boje sie zeby lipy nie bylo.. za wszystkie badania itp. lacznie mnie 250 zl wyniesie:/

Gość xxxvecdsrfe
jak ci powiedzial to moze i tak bedzie .. choc dziwnie.. moja znajoma od razu podpisala umowe a potem dostarczala papierkow. moze zadzwon do szkoly sie upewnij. lepiej czasem byc nadgorliwym i upierdliwym bo roznie bywa.

no wlasnie:/ martwie sie o to, we wtorek tam pojade.. i sie dowiem, ale moze ktos mial podobny przypadek, w sumie licze na pocieszenie, ze nic sie nie dzieje zlego, zalamie sie jesli nie dostane tej pracy:/

uppppppppppp

Gość xxxvecdsrfe
zadzwon lub pojedz, koniecznie. niektorzy dyrowie to taką olewke na sprawy mają ..

Gość Alinka_1233
Rok szkolny dla nauczycieli zaczyna się 1 września. Zgodnie z KP pracownik musi dostać umowę o pracę najpóźniej w pierwszym dniu pracy. Jest jeszcze coś takiego jak umowa ustna. Jeśli dostałaś skierowanie na badania to jest to potwierdzenie, że chcą Cię zatrudnić. Za badania lekarskie płaci zakład pracy więc muszą zwrócić koszty.

Gość niedoszla kadrowa
dostalas skierowanie na badania za szkoły?

tak, ze szkoly dostalam skierowanie z ich pieczatka itp

Gość niedoszla kadrowa
ej, to jak dostalas skierowanie to powinni Ci byl powiedziec, gdzie masz te badania robic, bo czesto racodawca ma podpisana umowe z jakims ZOZem na te cele.

Gość niedoszla kadrowa
ale skierowanie i tak jjz swiadczy o woli zatrudnienia Cie:), ale na wszelki wypadek idz jednak popytac

no to tam byl adres tej przychodni i mimo to zaplacilam za tego lekarza..:] medycyny pracy wlasnie to mnie zastaanwia, on mnie skasowal na 70 zl oprocz tego wyslal na rtg i do laryngologa (za l. juz nie musialam placic), ale np. musze zrobic tez ksiazeczke sanepidu i we wtorek jak zaniose 1. probke to bule 90 zl:/!