Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

showmelovee

grypa zoladkowa ???

Polecane posty

Gość aspoidcj;ASLD
no_leaf_clover twoj opis powinien trafic do wikipedii taki jest prawdziwy :) Ja w czasie grypy zoladkowej mialam wszystko to co opisalas tylko bez obrzyganych wlosow i sladow na ziemi ale to dlatego ze lazienke mam obok pokoju a z wlosow robie kucyk ;) Tez tak mysle, ze to u Autorki to raczej nie ta grypa bo za lagodna. Jak pisalam ja juz przechodze to paskudztwo bezobjawowo prawie ale to dlatego ze przez 9 lat mialam to co rok.Z roku na rok lepiej)

ojej z tego co opisujecie to sa straszne katorgi .. Grype zoladkowa mialam chyba 3-4 lata temu .. zaczelo sie od czipsów i trwalo ok.4 dni , pozniej tez to paskudztwo zlapalam i bylo dokladnie tak jak to opisala no_leaf_clover .. Dziś po przebudzeniu i wszystko OK , narazie tylko wode pije i marze o czymś dobrym do jedzeniaa ;(( niestety moge o tym zapomniec bo znow sie zacznie ..

Mam pytanie .. moge sobie zjeść kluski śląskie z sosem ? .. Mama dala mi teraz Manti i jakoś lepiej jest , zaraz sobie tez rumianek wypije . I macie racje to jest niestrawność .. objawy te same , wczoraj mnie nawet w mostku bolalo .. Objadanie sie kebabami, bagietkami czosnkowymi itd. nie wyszlo na dobre ..

Gość najlepiej poczkeac ze 2-3 tyg
nie radze klusek.

Zjadlam jednak te kluski z buraczkami , bardzo uwazalam i wszystko dokladnie przezuwalam i czuje sie super ;) . A jakbym na dniach zabrala sie za zdrowszy tryb zycia .. owoce,warzywa .. itd Co polecacie ?

ile trwa niestrawność .. ? uczucie pelności nie mija .. Przed chwila oddalam stolec .. ale maly .. pomocyyy ... juz mam tego dość ;(( .

Gość aaaaaaaaaahahahahah
no_leaf_clover rozwaliłaś system :D showmelovee: może Ty JEDNAK jesteś w ciąży? Poza tym, my tu Ci nie pomożemy, więc czego oczekujesz...

Robilam test .. plemniki nie maja przeciez narzedzi ! .. to nie byloby mozliwe .. Jak tylko slysze slowo "ciaza" to sie cala trzese ..

Gość aaaaaaaaaahahahahah
Hmmm... może zrób jeszcze jeden test tak dla pewności.

Objawów grypy jelitowej nie da się jednoznacznie określić. Niektórzy odczuwają ból i drapanie w gardle, kaszel, inni maja uczucie zatkanego nosa podobnie jak w przypadku przeziębienia. Te objawy, które ludzie potocznie nazywają grypą żołądkowa to przede wszystkim nudności, wymioty, uporczywa biegunka, znaczne wyczerpanie i uczucie ogólnego rozbicia. Oto kilka wskazówek, jak zachować sie w trakcie tej infekcji. Po pierwsze musimy podkreślić i zrozumieć, że antybiotyki nie przyniosą tutaj rezultatu, gdyż leki te zabijają tylko bakterie i nie są w stanie zniszczyć wirusów. Grypa żołądkowa jest spowodowana wirusem i stosowanie antybiotyków jest tutaj bezzasadne. Tylko wzmocnienie naturalnych mechanizmów obronnych organizmu pomoże w zwalczeniu infekcji. Możesz pomoc organizmowi zwiększając do maksimum ilość odpoczynku tylko w celu walki z chorobą. Wykonuj w tym czasie tylko drobne czynności i przerywaj natychmiast, kiedy poczujesz zmęczenie. Zostań w domu, jeśli możesz sobie na to pozwolić i nie kontaktuj sie z innymi, gdyż możesz ich zarazić. Powinieneś uzupełniać ilość przyjmowanych płynów, ale z racji nudności i wymiotów nie będzie to takie łatwe. Jeśli twój żołądek jest podrażniony, ostatnią rzeczą, jakiej potrzebuje jest pokarm. Jeśli czujesz nudności, daj żołądkowi odpocząć. Nie jedz ani nie pij przez 2 godziny. Jeśli wymiotujesz, powstrzymaj sie od jedzenia i picia przez 4 godziny. Po tym okresie czasu rozpocznij przyjmowanie płynów maleńkimi łyczkami, stopniowo, aż dojdziesz do około polowy szklanki. Kontynuuj przyjmowanie powoli płynów przez 4 do 8 godzin i dopiero stopniowo zacznij wprowadzać pierwszy pokarm stały w postaci słonego krakersa lub suchego toasta. Nie wprowadzaj stałych pokarmów w większej ilości przez pierwsze 24 godziny. Jeśli to uczynisz, nudności mogą powrócić. Możesz też zażyć lek przeciwwymiotny Dramamine, ale leku nie mogą stosować kobiety w ciąży. Jeśli masz biegunkę, równie stopniowo, a nawet wolniej wprowadzaj pokarmy stale (nawet po 48 godzinach). więcej na: http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Chyba mam tzw.grypę żołądkową. Męczy mnie od piątku-5 dni. Nie mam wymiotów ,biegunki ani gorączki ale cały czas mam nudności,żołądek mnie boli-teraz już mniej,kaszel mnie dusi i mam lekki katar,a wcześniej strasznie bolało mnie gardło. Nie mam siły,szybko się męczę i ogólnie moje samopoczucie jest do bani :( Biorę wit.C, wapno piłam przez 4 dni. A co myślicie o jakimś probiotyku na żołądek, czy to coś może pomóc?

Cyba mam tzw.grypę żołądkową. Męczy mnie od piątku-5 dni. Nie mam wymiotów ,biegunki ani gorączki ale cały czas mam nudności,żołądek mnie boli-teraz już mniej, nie mam siły,szybko się męczę i ogólnie moje samopoczucie jest do bani :( Biorę wit.C, wapno piłam przez 4 dni. A co myślicie o jakimś probiotyku na żołądek, czy to coś może pomóc?

Gość gość
Podczas grypy żołądkowej ważne jest przede wszystkim, żeby wiedzieć, co jeść. Tutaj rozpiska diety dla chorych na grype: http://flmc.pl/l/3009b

Gość kaśka9999
Jeżeli to grypa żołądkowa to musisz iśc do lekarza bo tez twedy trzeba uważać co się je. Jak ja byłam u specjalisty to zalecił mi picie nutramil jako dodatek do lekkiego śniadania lub zamiast za niego . No i jakies leki też były przepisane.

Gość Halivka
Nie wiem, czy ktoś może Ci odpowiedzieć na pytanie, czy Twoje dolegliwości to grypa żołądkowa. Skąd możemy to wiedzieć? Jedyne co osobiście mogę zrobić, to podzielić się swoim doświadczeniem. Miałam kilka razy grypę żołądkową i jakoś przeżyłam. jest się wtedy wyłączonym na kilka dni z życia, ale szybko wszystko wraca do normy. Warto wspomagać się jakimiś lekami hamującymi objawy i uzupełniającymi elektrolity. Ja biorę Stoperan i po prostu przeczekuję ten czas. Tu możesz zobaczyć, jak sobie pomóc w tej chorobie http://www.stoperan.pl/jak-leczyc-grype-zolodkowa.html

Gość barbado

na takie sytuacje mam w apteczce flostrum, kilka razy przechodziłam grypę zoładkowa, nic przyjemnego, od razu zaczynam brać probiotyk, wtedy męki się dużo bardziej skracają trzeba dużo pić i przetrwać, potem po biegunce teżw arto probiotyki brac zeby uregulowa to co naruszone