Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaczka007

Wózek Babysafe Speedy

Polecane posty

Witam, zastanawiam sie nad kupnem wózka BABYSAFE SPEEDY. Czy któraś z Was miała może tak wózek? Do jego kupna zostały mi jeszcze jakieś 2 miesiące. Dodam, że ma być to pierwszy wózek dla maluszka urodzonego w listopadzie. Proszę o opinie na jego temat.

najlepiej idź do sklepu, obejrzyj go na własne oczy i obejrzyj. Ja chciałam Mutsy, a wyszłam ze sklepu z innym i nie ma co słuchać innych, bo dwie osoby na forum mogą Cię zniechęcić bo np materiał wyblakł, wózek za ciężki, a tak naprawdę to każdy ma jakieś wady i zalety

Gość asiulencjusz
My używamy właśnie tego wózka od 2,5 miesiąca i jesteśmy zadowoleni. Wózeczek super się prowadzi i ten system wpinania gondoli/spacerówki/fotelika jedną ręką jest super. Podobnie jak czarnaowca999 radzę udanie się do sklepu i obejrzenie wózka na żywo, zapoznanie się z nim. Faktycznie co dla jednego jest super innemu może nie odpowiadać. Nie wiem z jakiego miasta jesteś ale na tej stronie Caractive http://caractive.eu/home/gdzie-kupic.html (to jest dystrybutor tych wózków) znajdziesz listę sklepów gdzie można je dostać. Daj znać czy w końcu się na niego zdecydowałaś :)

Już jestem zdecydowana na zakup tego wózka. Byłam już w wielu sklepach i pooglądałam sobie różne inne wózki i ten najbardziej mi odpowiada pod każdym względem a jak jeszcze ostatnio zobaczyłam w Smyku jego najnowszy model w pięknej granatowej wersji w groszki : http://caractive.eu/home/oferta/babystyle/wozki/speedy/standard.html Zakochałam się w nim i stwierdziłam, że lepszego nie znajdę! Mam nadzieję, że będziemyi i ja i mój synek z niego zadowoleni! Nie wiem tylko czy decydować się na zakup pełnej wersji z nosidełkiem w komplecie czy może lepiej zainwestować w nosidełko maxi-cosi...?

Ciekawa jestem ile kosztuje w smyku. Te wózki można znaleźć w internecie - podejrzewam, że taniej. Co do nosidełka to my kupiliśmy cały zestaw i teraz trochę żałuje że nie wzięliśmy maxi cosi. Mi średnio to nosidełko odpowiada. Mam wrażenie, że mojemu synkowi jest w nim średnio wygodnie. Co prawda od razu w nim usypia ale maxi cosi mają miękki środek i wkładkę dla maluszka a w tym babysafe mam wrażenie, że głowka trochę za bardzo lata na nierównościach. Wózek super, fotelik średnio.

W smyku zestaw 2w1 kosztuje 1249zł + nosidełko ok 250zł i praktycznie tyle samo kosztuje u producenta.

Gość giu
witam. My kupiliśmy ten wózek za 1099, gdyż akurat trafiliśmy na promocję. Opinii na temat wózka póki co nie mogę napisać, gdyż nadal czekamy na maluszka.

Ja widziałam wózek w tej cenie w sklepie "Dzie3cięca stolica". To internetowy sklep ale maja siedzibę w Warszawie w c.h. LAND na ul.Wałbrzyskiej. Tam można obejrzeć wózeczki i mają zawsze taka promocję na jeden wózek. Z tego co pamiętam (bo tam właśnie zamówiliśmy wózeczek) to dlatego, że w sklepie, że "wystawowy", że dostępny na miejscu bez potrzeby zamawiania. Produkt w 100% wartościowy. Szczerze mówiąc to sama z chęcią kupiłabym wózek w tej cenie gdyby nie fakt, że akurat kolor był "nie ten".

Gość giu
Promocja była w Smyku i trwała dość krótko, jedyny minus to taki, że musieliśmy wybrać z kolorów akurat dostępnych na sklepie. Cena 1099zł nie obejmowała fotelika, z tego co wiem kosztują ok 400zł. W sklepie nam powiedziano, że do wózków baby safe pasują też foteliki maxi cosi. Mnie nie zależy na tym, by można było zamontować fotelik do wózka, więc zadowoliłam się używanym fotelikiem od znajomych.

Gość dobra_mama102
widziałam go na zywo i tez mi się bardzo podoba, i cenowo jak na taki wózej jest nieżle, ja zdecyduje sie jednak na fotelik maxi cosi, potem łatwiej sprzedać. Znalazłam go w tutaj http://www.kinderland24.com.pl/wozek-gleboko-spacerowy-babysafe-standard.html ale mają jeszcze na miejscu w wesji ze skóra ekologiczną, wygląda super, tylko dośc odważnie i sama nie wiem. mam jeszcze trochę czsu http://www.kinderland24.com.pl/wozek-gleboko-spacerowy-classic-ecco.html co wy na to??

Gość dobra_mama102
tylko, że to skóra ekologiczna więc myslę, że będzie łatwy do czyszczenia. byłam we wrześniu na targach i prawie wszyscy producenci wózków, którzy się wystawiali jako nowość sezonu mieli właśnie takie tapicerki

Gość takie pytanie i tyle
czy ktos ma ten wóżek, jak sie spisuje?

Ja ma i jest rewelacyjny. Śmigam z nim od grudnia po naszych super krzywych chodnikach i jest świetny. Bardzo dobrze się prowadzi, jest dość lekki, skrętny, szybko się składa. Polecam go bardzo !!!

Gość giu
Zmieniam zdanie, wózek jest beznadziejny! Jest bardzo ciężki, fatalnie się go prowadzi, wiecznie zjeżdża w jedną stronę, więc nie ma możliwości prowadzić go jedną ręką, wręcz trzeba się z nim wciąż siłować. Niestety ten wózek to udręka.

a sprawdzałaś czy masz powietrze w oponach??? ja jak napompowałam to się dużo lepiej prowadzi!!!

Nie wiem skąd zła opinia. Używany tego wózka od lipca i jesteśmy bardzo zadowolenia. Trzeba pamiętać o dopompowaniu kółek i jest super. Skrętny, lekko się prowadzi. Co do ciężaru to te 10 kg to jest standardowa waga, nawet jedna z mniejszych. Lżejszy stelaż byłby przecież niestabilny. Ja tam jestem zadowolona i mój synek z resztą też, bo bardzo lubi w nim leżeć/siedzieć.

Gość giu
Oczywiście, mąż napompował opony. Okazało się przy okazji, że pompka z kompletu nie pasuje do pompowania tych kół. Dramat, jestem bardzo zła na siebie, że zdecydowaliśmy się na ten wózek. Niestety nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam z tym badziewiem, coraz mocniej zastanawiamy się nad kupnem innego wózka.

Ja jestem zadowolona. Dobrze mi się prowadzi o ile opony są napompowane. Waga myślę , że jest taka jak przy każdym tego rodzaju. Być może natrafiłaś na jakiś feralny- złóż reklamację może skoro tak Ci go znosi...

Gość wiki99
wózek świetny!!! fantastycznie się prowadzi z skrętnymi kołami i z zablokowanymi. wielki plus to bardzo pojemna torba i duży kosz pod wózkiem. regulacja wysokości rączki też bezproblemowa. dodatki są i nawet parasolka co czasami zdarza się że nie dają jej do wózków lub dają ale za dopłatą. i jeszcze jedna fajna rzecz to, to że gondola ma uchwyt przy budce i gdy po spacerze muszę wyczyścić koła, a nie chcę aby dzidzia marzła to wyczepiam jednym ruchem i zanoszę samą gondolę do domu. polecam ten wózek!

Ja Ci polecam również Espiro Enzo Evo. nie zamienie go na żaden inny. za kilka miesięcy kupuję spacerówkę, bo ten 3w1 sprzedaje i też tej firmy. naprawde polecam,

Gość natalia2121
powiem tak wozek super, ale mamy z nimtragedie nasz sprawa trafia do sadu... caly czas cos sie dzieje jezdzimy od grunia 2011 w stelazu cod grzechocze, kolka 2 ray nowe skrecaja same luz ciezko sie skreca.. wozek nam sie podob ale albo poszla wadliwa paria albo my mamy pecha;/ wygodny bo duzy... ale wydaje mi sie ze stelaze se kiepskie i kolka bo mimo wymian cos itak jest z nimi nie tak. same sie wykrzywiaja ;/ moze mamy jakis trefny ale mimo to jestem pewna ze kupie taki sam oile nie opkaze sie z nim cos nie tak... polecam go bardzo po dokladnym prawdzenia:D

Gość gość
Kupiliśmy go 2 tygodnie temu nowy za 670 zł cena normalna to jakieś 1200 zł, więc trafiłam na okazję!!! To co mogę o nim powiedzieć to obszerna torba na akcesoria, rama jest stalowa, ale wózek nie jest ciężko raczej normalnie waży, można z niego zrobić spacerówkę przodem lub tyłem, koła są duże, pompowane i co dla mnie ważne kosz na zakupy jest bardzo duży zmieszczę zawsze tam wszystko gdy idziemy razem do sklepu. W tej cenie taki fotelik... :O Polecam

Gość gość
Ja postawiłam na 3w1 Baby Merc bo jak nie masz takiego wózka wielofunkcyjnego to musisz się liczyć z tym, że jak dziecko podrośnie to będziesz musiała jeszcze kupić spacerówkę, a tak to będziesz już miała z głowy.