ola1777 0 Napisano Sierpień 14, 2011 Witam mam problem, bardzo proszę o pomoc. Z racji tego, że jestem osobą bardzo uczuciową i związana bardzo emocjonalnie z rodzicami w związku z czym tą moją cechę wykorzystują w sposób egoistyczny moi rodzice, aby osiągnąć swoje cele .Moi rodzice kazali zrzec mi się wszelkich praw do ich majątku, ponieważ nie akceptują mojego związku ,zresztą mało kogo akceptują, a każdy kto nie zrobi po ich myśli od razu staje się wrogiem ,Twierdzą, ze mój mężczyzna czycha tylko na ich majątek zaznaczam ,ze nie jestem brzydką dziewczyną .Generalnie nie mam problemu im tego podpisać, ale wisi na mnie ich kredyt w dość wysokiej kwocie i długi ze spółki ,w której byłam udziałowcem na ich rozkaz. I chodzi o to ,ze jak się zrzeknę sama wszystkiego to boję się ze znając jej nienawiść do mojego faceta zrobi tak żeby mi życie uprzykrzyć i powie np. .ze wyrzekłaś się rodziny w jej mniemaniu to niech spłaca twój facet. I powiedziałam jej ,że podpisze jej to pod warunkiem, że albo spłaci ten kredyt lub przepisze go na siebie lub jakiś inny pomysł żeby się tego pozbyć ,skoro tak sprawę stawia. I oczywiście wielki żal do mnie słowa typu jesteś podła, sprzedajesz matkę i ojca itd., itp. wzbudza we mnie poczucie winy, a ja się z tym bardzo zle czuje czy uważacie, że powinnam to podpisać jej bezwzględnie ,ponieważ są moimi rodzicami ,czy trzymać się tego co im zaproponowałam .Czy uważacie, ze to podłość z mojej strony stawiając im ten warunek? i nie broniąc swoich racji, które w mojej ocenie nie wyrządzają im żadnej krzywdy .Proszę o odp bo nie daje mi to żyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach