Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chmarazlegonajednego

wszyscy w mediach na Leppera a tymczasem...

Polecane posty

ja zastanawiam się ILE TAK NAPRAWDĘ jest w tym prawdy - w tym całym dziennikarskim kotle. Ile w tym jest prawdy? W tych wszystkich kłamstwach tych wszystkich naszych gazetek mniejszych i większych. Ja uważam, że mało i tyle. I w ogóle PO CO o tym pisać - zaszczuto człowieka - zostawcie go w spokoju. Po co wałkować jedno i to samo? Życie pójdzie do przodu. Po co ci dziennikarze o niego stoją? Czyżby mieli go na sumieniu? A jednak... coś nie daje tym ludziom spokoju. Czyją zasługą jest UE i dlaczego? Co będzie z nami dalej? A racja stanu? I tyle. Dlaczego przegrał? Ja uważam, że przegrał tylko dlatego, że nie docenił największego pisarza polskiego jakim był WŁADYSŁAW REYMONT, który napisał "Chłopów". A gdyby docenił tego pisarza? Bo wiecie nie docenił Anety Krawczyk, że jest jego śmiertelnym wrogiem - to na pewno. Ale nie mógł powiedzieć prawdy jak ciężkie jest życie rolnika, że można dostać przekupliny od zwierząt - użeraj się z bestiami. Nie mógł jej tego powiedzieć? BO ONA ZAŁOŻYŁA PARTIĘ - w sumie. No to niech sobie wiecie teraz założy POLSKĄ PARTIĘ ROLNĄ bo coś trzeba robić i niech się odwali od uczciwych ludzi, nie? Bo on nie miał MATKI katechetki, żeby miał pewną pracę w szkole. Tak dobrze mu nie było. Bo czemu ją tępię? Bo tak trzeba. Trzeba tępić kogoś i niszczyć bo on zniszczy ciebie. Takich jak ona jest pełno - może i mają jakiś pomysł, ale niech go realizują do końca. Już pomijając wiecie wszystko. Bo mogła być redaktorką gazetki partyjnej - dlaczego nie? Do dziś by miała pracę. Pan Lepper JAK DLA MNIE wiedział co chciał robić. Miał z nią romans bo uważał, że tego oczekuje, a ona oczekiwała dziecka i ŚLUBU Z NIM - to było nierealne. Dziecko było realne. Ale ślub kościelny moim zdaniem nie był realny i tyle. A waszym? I powiem wam nie docenił, że ona go nienawidziła w tym momencie. Ale teraz takie pytanie pomijając wszystko - WŁAŚCIWIE ZA CO? Że nie umiała sobie studiów wyższych skończyć przy nim i np. zostać redaktorką gazetki partyjnej, tak? Za to go nienawidziła? Bo wiecie być może sama nie umiałaby wymyślić co chciałaby robić no to się miała go zapytać. Nie -bo była mądrzejsza od niego. Ale w czym? I teraz bo on jest niszczony gdyż nie miał syna wójta ani wójtem nie był. Ale założył partię. A np. Wałęsa. Co on w sumie zrobił? No i tyle. I koniec. Powiedzcie czy to nie jest prawda?

Wiecie ja o tę historie stoję NA ZAWSZE bo to jest szczute tu gdzie ja mieszkam i Z TEJ HISTORII i z tego, że się kapnęłam o krowim łańcuchu jednego nauczyciela to mi tu nie dadzą rady. Wiecie - wójtem nie był, ale posłem pan Andrzej Lepper był. No to słuchajcie może zmiany prawne kto to może tym POSŁEM być. Ale tym posłem był i tyle. I np. kto może kandydować wyżej bez stanowiska wójta. Bo wiecie - wójt to jest coś małego, lokalni ludzie. Akurat mogli go nie lubić. Dlaczego ktoś się uparł, że on miał być tym wójtem. Może i miał albo ten syn miał być. Rzeczywiście. Ale już był posłem, MINISTREM, WICEPREMIEREM - czy ta pani Aneta Krawczyk ma na to szanse? Czyli coś tam sobą prezentował. A jego partia? Co prezentują sobą pozostali członkowie tej partii? Są sławni. A stanowiska oprócz tego, że byli posłuszni panu Lepperowi? Nie wiem własnie. Marnie to widzę. Pani Beger na przykład - co to osiągnęła? Zaraz to sobie sprawdzę. A on jednak wyżej zaszedł. A przecież pani Krawczyk może w tej chwili stanąć na czele polskiej partii rolnej - dlaczego nie? I tyle. Nie jest to zresztą wiecie co lepsza nazwa niż SAMOOBRONA? Co to ma być?

Tusk - ale co by mu zrobił ten Tusk? Rolnicy dostali dopłaty unijne i PRAWDOPODOBNIE DOKŁADNIE wiedział jak to się stało jak te dopłaty. I wiecie on się nie da. No to po co poszli do tej uni skoro nie chodziło w sumie o nic. O co chodziło? Bo tego nie zrozumie nikt. No to prawo unijne, ale dotyczące czego? Bo ja nie rozumiem i tyle. I czemu tylko rolnictwo i dopłaty do gruntu. I tyle. ??? No i tyle mam do napisania, a reszty już nie mogę napisać bo trzeba z czegoś żyć i tyle :((( I jest to smutne co się stało - on też miał być mądrzejszy powie kiedyś, ale... no własnie - czy on był profesorem rolnictwa? Doradcą jego był klałn. I tyle :( I się powiesił. Jak on :(

Gość sdfghjkl
Byłam na grobie leppera dzien po pogrzebie.Powiem wam ze łezka zakręciła sie w oczach.Naprawde zal człowieka.Grób tonie a kwiatach,ale wiązanka od prezydenta RP niezbyt okazała.Chyba nawet najmniejsza .

Dla mnie - nie wiem jak dla was - powazny SUKCES??? Uni to dopłaty do gruntu dla rolników. A reszta? Bo to przyjdę , mam grunt rolny i kaskę dostanę. Reszta? I tyle. Może mnie uświadomicie?

Bo myśli, że będzie dalej. Czy pasuje? Nie wiem. Ja na wybory nie pójdę. Na leppera też bym nie poszła głosowac bo rolnikiem nie jestem. Ale takiego końca nie powinno być. Jaki? No właśnie nie wiem. Bez tej pętli na szyi. Po prostu znaleziony martwy i... no własnie... co by tu wymyślić? Nie wiem ale tak się to powinno było skończyć choć moze to i plus i tyle. Aczkolwiek nie rozumiał do końca co robi bo tak jak się powiesił to was ratuje i tyle. Właśnie on. Bo by się tak nie powiesił. Powiesiłby się na krowim łańcuchu bo tyle go obchodzili ludzie a tak się żle powiesił i mnie rady nie da , żeby nic nie było na mnie i teraz co dalej? On tam jest, ale co z tego... to wszystko i tak jest bez sensu i tyle. I zostanie tylko żal PO CO ONI WAM PŁACILI. Własnie przez to że się zabił pieniądze za nic. Bo inaczej nie wiecie. I tyle :(

Powiem wam on to chyba docenił , rozumiał, ale chciał być tym prezydentem , żeby to nie było na niego bo co robić, musi isć produkcja -on tak myślał. A oni patrzeli że to nie jest tak, od tego się szaleje. Na przykład popełnia się samobójstwo. I on im wiecie nie przyznał racji bo PRODUKCJA MUSI IŚĆ. A oni na niego i dopłaty były. Teraz? Co tu robić? Wygląda teraz to na zmarnowaną kasę. Bo musicie się określić czy jesteście po stronie produkcji? Jak nie to powinni się zastanawiać co dalej i was skreślą i tyle. Bo swój rozum mieli w tym wszystkim, a dalej?

Wiecie ja wyleciałam ze szkoły przez unie więc ja to pieprzę. Produkcja musi byc i owszem ale wiecie co to wszystko warte jak nie ma prawdy i tyle. No właśnie... ani tam nie prawdy ani tu. Choć on był w miarę szczery, no ale... i tyle. A jaka jest prawda tam? I tak chyba w sumie lepsza - tak mi się wydaje. No ale sztuczne zapłodnienie jest problemem tylko tam z paszy chyba wynika, a tu są inne powody i tyle. Bo czemu w Polsce nie idzie rolnictwo? CHYBA JEST WERSJA że idzie słabo bez sztucznego zapłodnienia, ale wiecie pasze na Zachodzie a pasze w Polsce. Bo chyba mają opinię że tu rolnictwo powinno iść - zwłaszcza hodowla zwierząt, a tu nic. I tyle. I teraz każdy rolnik powinien sobie przemyśleć co on zrobił i czy miał rację? Dla mnie nie miał racji. Ale miał sukces - ja pierdzielę ale sukces. I wiecie afera gruntowa - zupełnie nie o to chodzi - musiałyby być działki budowlane w tym miejscu, ale niech wam będzie. Czy unia ma przekwalifikowywać grunty w planach zagospodarowania? Nie o to chodziło, ale ktos tam mógł się bać. I tyle. I on chciał uciec od tego - co było robić? On by musiał mieć pewnie specjalistów, których nie było. I tak zadecydował - sukces i wyżej. No a tam inne racje były - piekne modelki i tyle :( No a rolnictwo w Polsce to zawsze problem i tyle :(

czy unia ma PRAWO przekwalifikowywać grunty. Bo to o to chodzi. Nie wiem - ja tych przepisów nie znam. To tylko o to chodzi w sumie. moje zdanie. I wiecie ja raz byłam na spotkaniu z jakimś hiszpańskim komisarzem tam nawet i wszyscy sie z nich śmiali, że mają prawo, ale co z tego jak nie mają wojska. I kto sie tym przejmuje. NIe mają wojska bo są organizacją pokojową mówili i nie nastawiają się na żadne wojny i tyle. No właśnie... :(

I wiecie dla mnie ten cały Lepper Andrzej to jest lekcja jaki jest rolnik w Polsce - kasę to wzięli wszyscy - to się mieli nie dac bo i tak racja przeważy się na stronę zachodu jak znam życie i tyle. A dalej co? Bo przegrał dzieckiem ze sztucznego zapłodnienia. I wiecie - kto protestował tak jak on - nie chcemy dopłat za grunty. On wyszedł i to jedzenie rozrzucił. A dalej? Bo wiecie teraz to już jest pośmiewisko. Naprawdę. Bo on to jedzenie rozrzucił I JAKĄŚ TAM RACJĘ MIAŁ do tego 2004. A dalej? No on już był prezydentem. A reszta? No to Samoobrona do kitu - oponent jakiś. Pani Krawczyk. I tyle. Ja nie widzę tutaj żadnego kandydata na oponenta tej partii - na kabaret nawet - w roku 2011. I tyle. Zostaje rok 2001-2002. Nic poza tym :(

Wiecie ten rok 2002 i to rozrzucanie jedzenia to było dla mnie jakie dekle - co oni chca tym osiągnąć? Dorobić się? No to się dorobili wszyscy. Dalej - był rok 2004 i wiecie jest 2011 - dopłaty są. Oni sobie mogą polecieć że oprócz brania nie ma niczego i to wstrzymać i co wtedy? :(((

Bo wiecie najważniejsze że nie był wójtem. Naprawdę. To jest w tym wszystkim najważniejsze. Nie mógł być prezydentem bo nie był WÓJTEM. A np. pan Komorowski był wójtem? Pan Lech Wałęsa był wójtem? Kto tam jeszcze - to trzeba mieć przepis że ze wsi powinien być wójtem. Choć akurat czemu. Ale żeby być posłem wiecie bo to jest zniszczenie parlamentu taki zarzut - że ktoś nie może być prezydentem bo nie był wójtem. No to najwyżej posłem nie może być, nie? I tyle. A ilu kandydatów na prezydenta nie było posłami. Raz nawet jakiś szewz się zgłosił pamiętam. Tylko podpisy trzeba mieć i tyle :(

I etraz zobaczcie - pochowany w Zielnowie - lider największej partii rolnej w Polsce, żeby nic nie znaczył w Warszawie i żeby unia nic im nie mogła zrobić. No dobrze. I co dalej? :(((

No to jeśli wójtem to prezydent miasta. Dlaczego nie? To samo przecież. I tyle :(

Bo wiecie ten człowiek ciachnął się dlatego, ze nie był PREZYDENTEM MIASTA. I tyle. I pewnie to rozumiał pan Wałęsa i przyjechał. Bo o to chyba poszło. Że miał być prezydentem miasta. I tyle. I pamiętajcie - Unia Europejska nie ma armii, jest to ogranizacja, która niesie pokój ze sobą. Jaki pokój to nie wiem. Ale ostatnio nie mieli armii i tyle. Tak mówiono, że armi nie mają. CZY JESZCZE to nie wiem. Ale tak mówili i tyle :(

Wiecie - wygląda na to, ze tej uni chciał tylko on. Dziś tak wygląda. Zeby były dopłaty. I nikt więcej. Ale przecież były wybory , nie? Ja na nie nie poszłam bo ja uważałam, że... nie damy rady. I tyle :( Jesteśmy cioły, nie damy rady. Rok pózniej wyleciałam z pracy i mogłam się iść przez nich wieszać. Bo czemu ja sie zrobiłam taka wstrętna też na ten Zachód. PRzez to. Przez unię i że przez nich wyleciałam. Ale się dowiem to tylko hodowla bydła i to wszystko. No dobrze... tego nie wzięłam pod uwagę. Myślałam, że chodzi o państwo. Okazuje się że nie.

Gość nasza owieczka
chyba leki zaczyna brać naprawdę rozsondnie zaczeła i mądrze pozdro owca tak trzymaj 🌼

Gość nasza owieczka
*rozsądnie :O