Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem mam

Jaki płyn do kąpieli dla noworodka ? bo po oilatum ma uczulenie

Polecane posty

Gość gość
Ja myje w samej wodzie lub używam Nacomi baby emulsje do ciała i włosów. Mała ma śliczną skórę.

Gość Darioszka
Zbieram potrzebne rzeczy, szukam na forach, po malutku przygotowujemy się już na nadejście maluszka. Ostatnio znalazłam sklep https://mamycosdlamamy.pl/ Robiliście może takie zakupy przez internet?

Gość gość
ŻEL MYJĄCY WYMARZONA KĄPIEL od HB. Fajny, naturalny kosmetyk. I do mycia ciała, i włosów. Delikatnie się pieni, nie drażni oczu, ani nie wysusza skóry. Ogólnie - zdecydowanie polecam, bo to świetny kosmetyk. Nam akurat dał mega różnicę.

Gość gość
ŻEL MYJĄCY WYMARZONA KĄPIEL HB - powinien swoje zrobić. W sensie - nie będziecie mieć żadnych problemów ze skórą dziecka. To nie podrażnia oczu i ogólnie powinien się sprawdzić. Od urodzenia używamy tego w przypadku naszego malucha i robi to swoje.

Gość gość
oj przerabiałam ten temat dogłębnie, bo mam dziecko ze skórą atopową, niestety oilatum jest moim zdaniem kiepski, chociaż niektórzy sobie chwalą, ale na pewno do bardzo wrażliwej, przesuszonej skóry sie nie sprawdzi, ja moge polecić emolium ma dużo olejkow naturalnych a nie sama parafinę jak oilatum, fajnie mi sie tez sprawdził z la roche posay lipikar syndet ap + do kąpieli ( chyba nie pomyliłam nazwy), wiele osób poleca także dla małych niemowlaczków serię cutis mimi, są tam m.in. preparaty do kąpieli na bazie konopi siewnej, które bardzo fajnie łagodzą i nawilżają podrażniona skóre, cutis mimi jeszcze nie miałam, ale jak tylko małej skończy się emolium to mam zamiar wypróbować, bo na forach dużo osób poleca

Gość gość
Trzeba szukać, innej rady niestety nie ma. Kiedyś miałam podobny kłopot. U mnie sprawdza się eloderm, dlatego to jego mamy na stałe w użytkowaniu. Skóra jest po nim odpowiednio odżywiona.