Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam.....0909

Szczepicie sie w tym roku na grype?

Polecane posty

Gość zapytam.....0909

Zastanawiam sie i to bardzo... ale boje się bo słyszałam ze po szczepionce często zaraz łapie jakaś infekcja,podobno normalna reakcja poszczepienna... moj syn chodzi do przedszkola,coreczka ma ponad rok i łapie od niego wszystko i my rodzice oczywiscie też,takze jak sie szczepić to chyba wszyscy?czy wystarczyloby syna zaszcepic? on ma 4,5 roku.jak on nie przyniesie z przedszkola czegos to jestesmy wszyscy zdrowie, prosze doradzcie mi czy szczepic czy nie...

Gość rózni ludzie rozne opinie
ja jestem przeciwniczką szczepieniu, to jest jeden wielki syg,wszczepia ci po prostu wirusa do organizmu,po co sie truc? warto siegnąc po jakies minerały,witaminy,hartowac sie... oczywiscie to nie uchroni przed grypą ale pewnie tez złagodzi przebieg.Proponuje juz dawac przedszkolakowi jakies witaminki a od wrzesnia tran. Moja corka w tamtym roku przechorowala swoje,mam nadzieje ze w tym bedzie lepiej, bo mimo podawania witamin i tranu 2tyg przedszkola-tydzien w domu i tak w kółko,ale widze ze juz jest dobrze

Gość nie, nie
nie !!!!

Gość meteorolka
Nie szczepię się i dziecka też nie. Tylko mąż się szczepi, bo pracuje w dużym skupisku ludzi, firma 3500 osób i tam maja darmowe, obowiązkowe szczepienia na choroby zakaźne. Aby uchronić się przed grypą, trzeba często myć ręce wodą z mydłem, naucz dziecko, żeby np. po wyjściu z toalety nie dotykał klamek, żeby nie dawał nikomu gryza, liza i pić ze swojego kubka itp.