Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaonaisamotnaaa

Czy bede mogła wziąść WARUNEK pyt

Polecane posty

Gość smutnaonaisamotnaaa

zacznę od tego że studiuje na 2 roku .W pierwszym semestrze zmarł mi brat.Załamałam sie i nie udało mi sie zaliczyć wszystkich egzaminów musiałam wziąść 1 tzw . warunek .teraz znowu zawaliłam sesję mam kampanie wrzesniową z 7 przedmiotów. 6 już ogarnełam lecz tego 1 nie dam rady .Czy moge znów liczyć na warunek? Jest to inny przedmiot niż w tamtym półroczu.Pomóżcie mi zinterpretować regulamin mojej uczelnii: 4. Prawo do złoenia wniosku o zezwolenie na powtarzanie semestru lub roku studiów oraz wniosku o zezwolenie na wpis warunkowy nie przysługuje studentowi, który: 1) uprzednio otrzymał pozytywna decyzje o zezwoleniu na powtarzanie semestru lub roku studiów, o którego powtarzanie ponownie sie ubiega, chyba e przyczyna powtórnego niezaliczenia jest choroba studenta lub inne istotne okolicznosci uniemoliwiajace zaliczenie tego semestru lub roku, 2) uprzednio otrzymał zgode na wpis warunkowy, o który ponownie sie ubiega, chyba e przyczyna powtórnego niezaliczenia przedmiotu objetego wpisem warunkowym jest choroba studenta lub inne istotne okolicznosci uniemoliwiajace zaliczenie tego semestru lub roku, 3) w okresie studiów dwukrotnie otrzymał pozytywna decyzje o zezwoleniu na powtarzanie semestru lub roku studiów, 4) wznawiał studia od semestru lub roku, o którego powtarzanie sie ubiega.1. Decyzje w przedmiocie wpisu warunkowego podejmuje dziekan po zasiegnieciu opinii kierownika jednostki organizacyjnej prowadzacej dany kierunek studiów. 2. Decyzja o dokonaniu wpisu warunkowego moe byc podjeta, gdy student nie zaliczył co najwyej dwóch przedmiotów przewidzianych planem studiów oraz niezaliczenie przedmiotów nie koliduje z moliwoscia kontynuowania studiów. 3. W przypadku podjecia decyzji o dokonaniu wpisu warunkowego dziekan okresla termin uzupełnienia zaległosci programowych i o tej decyzji powiadamia studenta nie pózniej ni w ciagu tygodnia od złoenia przez studenta wniosku.

Gość smutnaonaisamotnaaa
Proszę rozwiejcie moje wątpliwośći mam prawdziwy mętlik w głowie...

Gość Ylka
musisz pójść do sekretariatu, przedstawić swoją sprawę i tam Ci odpowiedzą. Regulamin regulaminem, a zapytać to co innego. Kiedy ja mialam taki problem, poszlam wytlumaczylam i tam Panie wszystko za mnie zrobiły. Choc ja bylam tak roztrzesiona, ze sie ledwo podpisalam.

Gość ddfdfsdassdsdsd
mysle, ze tak. ja mialam warunek z 2 przedmiotow.. no a tobie zmarl bral brat wiec na pewno ci dadzą, tylko musisz sie na to powolac, opisac sytuacje. a co sie stalo tak z ciekawosci z bratem?

Gość van persi wygłodniały wilczur
ależ nam się studia zdewaluowały skoro prosty regulamin przewyższa możliwości intelektualne studentki :O🖐️

Gość smutnaonaisamotnaaa
:( profesorowie wiedzą co sie stało...dzięki nim w pierwszym półroczu jakoś udało mi się zaliczyć .Oni powiedzieli mi że można wziąść warunek albo komisyjny. Dodawali mi otuchy ale przecież wiecznie tak ne będzie . Chce ,muszę się pozbierać.Lecze sie od tygodia na depresje -pomaga .

Gość smutnaonaisamotnaaa
Zginął w wypadku samochodowym.