Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angielski hellp me

do znających się na angielskim , która forma jest prawidłowa ?

Polecane posty

Gość ddsggssgdgsd
Hahaha śmiać mi się chce, czytając tych wszystkich ekspertów na tym forum z obkutą gramatyką :D Rodowitym brytyjczykom zdarza się użyć złego czasu, co więcej nie znają tych posranych regułek itd. Nauka gramatyki to czysta głupota, ale jak tam sobie chcecie :)

Gość jfdfdfdlkjfdlkjfdsf
kiedys trafilam na taką, gdzie mozna sie bylo poradzic rodowitych anglikow czy amerykanów ale nie pamietam adresu, oblrzymie forum

ddsggssgdgsd - Polakom też się zdarza, co nie przeszkadza temu ze w podstawówce uczysz się całej gramatyki. Podobnie z certyfikatami - wszystkiego używać nie będziesz, ale znać się powinno 🖐️

Gość purpura_to_moj_plaszcz
Dobrze napisałaś RODOWITYM Brytyjczykom. Polacy też często psuja gramatykę w mowie potocznej, co jest normalne dla rodzimych uzytkowników języka (mowa potoczna), ale osoby, które ten język przyswajaja jako drugi powinny znać poprawne formy.

Gość ddsggssgdgsd
w dupie mam certyfikaty, a brytyjczycy nie mają ZIELONEGO pojęcia, że nie jestem nativem dopóki im nie powiem :D

Gość sosia93
a nie sorry mój błąd, napisalam don't i źle na dodtek przeczytałam :).. o sorry bym w bląd wprowadziła, ale dzieki tym "mózgownicom" z góry nikt nie wprowadzi nikogo tutaj w błąd na tym "super mądrym forum"

Gość jfdfdfdlkjfdlkjfdsf
hahaha sosia, chyba niepoprawnie zinterpretpowałaś to zdanie: If I give you ten pounds, could you get me some wine at the supermarket? i dlatego napisalaś you couldn't drive if you don't have....

do sosia: FCE Use of English , rozdział 8 Conditionals/Wishes/ Unreal Past strona 124 Sprawdziłaś autorów tej tabelki? Bo ja raczej wierzę V. Evans niż jakiemuś Kowalskiemu, trochę więcej napisała książek niż autor tej tabeli I tyle w temacie

To są wg autora mixy: If you ring this number, nobody answers. If you drink, don't drive. Bez komentarza

Gość sosia93
do górnej idiotki: musisz wszystkich atakowac?! pies Ci ryja zmasakrował czy jestes tak przerażająco gruba i oblesna że chociaż w angielskim ci sie wszystko musi udawac? :D

Gość jfdfdfdlkjfdlkjfdsf
pewnie autorką jest sosia :)

Gość ddsggssgdgsd
:)

Gość ddsggssgdgsd
Piszcie do kogo skierowane są wasze posty bo nie można się połapać :D

Gość jfdfdfdlkjfdlkjfdsf
Aguś gdzie ty uczysz? ale jajtza by byly jakby moja sorka siedziała na kafe, mialabym na nia haka :classic_cool:

Srosia ale podasz nam wynik swojego "advanca"? A teraz zadanie dla ciebie, przetłumacz" Gdybym nie zjadła wczoraj nieświeżej kiełbasy i nie cierpiała dziś na niestrawnośc, poszłabym rano do zoo.

Aguś też może spróbować:]

Gość sosia93
masz jakiś problem z tym zdaniem że mnie prosisz ;)? odrobic ci lekcje? :D jak zapłacisz to z milą chęcia, bo za darmo to tylko dupy się daje w Twoim przypadku

Niunia ja akurat siedzę w Uk enty rok, więc nie do mnie z tymi tekstami:P Za to ty przygotowujesz się do "advanca" nie znając najprostszych conditionali, które nie sa newet poziomem FCE.

If I hadn't eaten a spoilt sausage yesterday and didn't have indigestion today, I would have gone to zoo in the morning :classic_cool:

Gość sosia93
widze że siedzisz w mojej głowie.. a kysz a kysz zmoro :), a to że siedzisz tam niczego nie oznacza

Agusia przetłumaczyła, a ty nie dosc, że nie umiesz, to jeszcze smiesz żądać kasy. Wniosek taki, że twój angielski lezy i kwiczy. Już widze ten certyfikat CAE, chyba jak sobie narysujesz:D:D:D Nieuk:P

Gość sosia93
no zobaczymy, a znasz takie przysłowie "kto przezywa ten sam tak się nazywa" z dziecięcych lat? ;P

co ją będziemy strofować, niech idzie na CAE, niech da British Council zarobić te 550 zł.

Gość sosia93
jak sie to mówi, "stac mnie na to" ;), Aguś to taka kobieta w twoim wieku umie posługiwac sie komputerem? wnuki nauczyły czy jeszcze dzieci?:)

słoneczko... ma 27 lat i będę do emerytury na kafe nieuków poprawiać taka praca :classic_cool: :classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool: