Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xAlicjax

jak przekonać dziecko do ...

Polecane posty

Gość xAlicjax

Powiedzcie mi jak przekonać dziecko żeby usiadło we wannie? Moja córeczka ma 3 latka, i jeszcze nigdy nie usiadła we wodzie podczas kąpieli. Cała czynność mycia odbywa się na stojąco. Codziennie przed wyjściem do łazienki mówi: tylko pamiętaj nie usiądę. Nie wiem już co robić. Poradźcie coś drogie mamusie.

Gość kkkkkooolllaaa
moje dziecko też tylko bierze prysznic, nigdy nie siada w wannie, zresztą ja i mąż tak samo

A po co ma siadać? Prysznic się bierze na stojaco, dziecko też chyba tak wygodniej umyć... A możliwe że się popisuje, bo pewnie przekonujesz ją do tego ciągle i dlatego sama zastrzega że nie usiądzie...

Gość no własnie po co ma siadac
nie warto z tym walczyc, zwlaszzca,ze przyjdzie czas i sama usiądzie. Nie zmuszaj!

Gość csdfcdsdcs
oj ja z moim synkiem mialam to samo..namawilam, dawalam zabawki i cuda na kiju robilam, nie usiadl. To problem zeby np umyc glowe, chcialam tez zeby sie pochlapal, pobawil w wodzie...odpuscilam, nie to nie...az w koncu przyszedl taki dzien ze usiadl, to bylo zaraz przed skonczeniem 3 latek....wiec moze to jakis taki glupi okres w zycviu dziecka, niewiem