Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maximum

Co oznacza taki gest ręką?

Polecane posty

Debile! To jest '2 finger salute'! Popularny w UK i oznacza to samo co środkowy palec. Powstał po bitwie pod Azincourt, gdzie angielscy łucznicy pokazywali Francuzom palce, których używali do strzelania z łuku.

Gość maximum
ej nie moze byc bo 2 fingers salute jest zewnetrzna strona pokazany i do gory sa palce a nie bokiem

Gość maximum
ale z tego by wynikalo ze wszytskie gesty dwupalcowe sa "2 finger salute" i victory i peace i fuck off i wszystko a przeciez to sa rozne rzeczy!

Gość maximum
a w google grafika takze wewnetrzna strona sa podpisane jako 2 fingers salute!

Gość maximum
a na wikipedii pod haslem 2 fingers salut są salutujący żołnierze

Gość maximum
kurcze, moznaby debate przeprowadzic nad znaceniem tych dwoch palcow, zapyatlabym specjaliste tylko jak on sie zwie

Dla tego nie patrzy się w internecie na obrazki tylko się słuch tych co wiedzą. Jak nie wierzysz to zapytaj na brytyjskim albo australijskim forum.

Gość maximum
ty z tym forum dobra sprawa kto jak kto ale oni znac sie beda, a znasz jakies tkaie konkretne?

Gość maximum
o jezu a wez mi pomoz sformułowac pytanie bo ja z angielskim ciezko

Gość maria jkakaa
skont znasz angielski?

Gość maximum
a nie trzeba kolezanka mi na gg pomogla ale dzieki, juz zapytalam na tym angielskim forum mam nadziejez e rodacy beda wiedziec

Gość maximum
no nie moge na forum 2 osoby juz mi mowia ze to peace XD tzn jedna jest z ameryki i mowi ze u nich to peace

Gość maximum
a jedna powiada tak "I think it means "f_ck you" in the UK, but where I live, it's just a stupid facebook/myspace thing. It doesn't really mean anything usually. It means peace, but people don't mean it." ja z angielskim slabo ale z tego co rozumiem najpierw ona pisze ze wg niej tzn fuck you ale ludzie uzywaja tego jako gest do zdjec na facebook. a potem mowi ze to w zasadzie nic nie znaczy. ale nie rozumiem zdania ostatniego tzn "to oznacza peace" i dalej nie rozumiem co to znaczy "but people don't mean it

Gość maximum
czyli zagadka w toku

Gość wg mojej opinii
to nie onzacza nic konkretnego po prostu takie nie wiadomo co

Gość maximum
na innym forum powiedzieli " Brytyjska odmiana FU! Nie za ma co. "

Gość maximum
debata w trakcie

Gość ehhm...
Ujmę to tak... na boku to zaczęło się od raperów (w Polsce to Ci co śpiewają że wiedzą wszystko o życiu, a ledwo co 18-ste urodziny mieli), które nic nie znaczy, w UK (United Kingdom, a nie sama Anglia co większość myli), może nie mieć znaczenia. W Anglii miało duże znaczenie w historii. Palce w kształcie litery V do góry, a reszta w stronę wewnętrzną to znaczy Victoria (znaczy zwycięstwo), kiedy Brytyjscy łucznicy pokazywali uciekającym przeciwnikom, że mają jeszcze dwa palce do strzelania z łuku i będą strzelać dalej. Podsumowując, na zdjęciu to tylko gest (raperów / hiphopowców).

Gość maximum
okej, gest raperów, właśnie tak myślałam tylko że ten gest coś musi znaczyć na pewno

Gość maximum
fordfivehundred- może jesteś? chcę jeszcze na tym forum uk coś zapytać ale szukam opcji żeby pod swoim pytaniem dodać komentarz a takiej nie ma, powiedz mi jak to zrobić