Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamany pocieszcie mie

Jestem załamany!!! Problemy z pracą!!!

Polecane posty

Gość załamany pocieszcie mie

W maju skończyłem szkołe. Rozniosłem CV i list motywacyjny wszędzie gdzie się tylko dało. Do biedronki i tesco. A także do salonów orange, play, era i plus. Co dwa tygodnie zanosze tam CV i list motywacyjny i do tej pory nic. Jestem już kompletnie załamany, nie wiem kiedy dostanę pracę i jestem na utrzymaniu rodziców.

Gość di xi
normalka,ja tez jestem załamana

Gość a w agencji był? a?
tam zawsze nowe twarze poszukiwane

Gość tram ta ta tam
moze masz kiepsko napisane cv i list motywacyjny albo slabe zdjecie ?

Gość a ja powinnam szukac pracy wys
ile masz lat?

Gość załamany pocieszcie mnie
Ciągle składam CV i list motywacyjny i zero odzewu. Od maja zacząłem poszukiwania i ciągle problemy. Po prostu załamac się idzie.

Gość umpa lumpa
nie donos kolejnych CV, tylko dzwon, pros kierownika, pytaj, czy juz przejrzano twoje papiery, czy mozesz liczyc na rozmowe kwalifikacyjna. Zapisz sie w urzedzie pracy, maja rozniaste oferty dla mezczyzn.

To do CV i listu motywacyjnego jest potrzebne zdjęcie? W urzędzie pracy nic na ten temat nie mówiły :* Mam 20 lat, niedawno skończyłem technikum i nic :(

Gość ajkaa8487485944
a jaką szkoŁę skończyłeś? podstawową;D

Gość better watch out
spokojnie, na wszsytko trzeba czasu tez szukam pracy i jestem załamana i sflustrowana KURWA :(:(

młody jesteś. Musisz pokazać upór, bo w CV to raczej nie masz co wpisać.

Nie!!! Mam średnie wykształcenie!!! Technikum hotelarskie! Zdałem maturę. Nie wiem tylko czy przypadkiem już nie ma wyników egzaminu zawodowego. I wciąż czekam na pracę.

Do biedronki to już ze 20 razy zanosiłem CV i kierowniczka powiedziała mi że to nie ona decyduje o przyjęciu do pracy tylko kierownik rejony, więc prosiłem ją o jakiś kontakt do tego kierownika to mi odmówiła :(

zaznaczyłeś, że masz zdaną maturę? To ważne. I fotkę dodaj, tylko przywoitą, poważną, najlepiej w koszuli z kołnierzykiem albo krawatem. Napisz, że zależy Ci na pracy.

Gość potrzeba czasu by znaleść
pracę, spokojnie, poszukaj a znajdziesz, nie ma nic na szybko, tyle czasu się szuka pracy

Gość umpa lumpa
to szukaj pracy w hotelach, jesli takowe macie w miescie. Dobrze byloby starac sie o jakis wyjazd do krajow Unii na wolontariat, czy jakas prace w hotelu, czy w restauracji - zgodnie z doswiadczeniem. Moze maja jakies dodatkowe kursy? Wtedy latwiej o prace.

Dziwne! Bo mój kolega nie ma zdanej matury a jednak dostał pracę w salonie era, drugi to samo - brak matury i ma pracę w biedronce. Jakim cudem im się udało a mnie nie?

szukaj w hotelach, jako kelner, w domach weselnych, restauracjach.

nie dziwne, tylko mial więcej szczęścia, przebojowości i/lub intensywniej szukał i /lub miał znajomości

No i to mnie wkurza najbardziej. U mnie w miasteczku jest tylko jeden taki mały hotelik ale tam mi od razu powiedzieli że nikogo nie szukają. Zrobiło mi się przykro, ile jeszcze będę na utrzymaniu rodziców. Dzisiaj kolejny mój kolega który nie przystąpił ani do matury, ani do egzaminu zawodowego zadzwonił do mnie i powiedział że znalazł pracę w tym samym salonie w którym ja złożyłem CV. W czym oni są lepsi ode mnie.

może na tle takich osób jak oni inni nie mają kompleksów albo ktoś im pomógł

Gość umpa lumpa
urzedy pracy organizuja kursy, po ktorych latwiej o prace. Moj brat po technikum zrobil dodatkowe prawo jazdy na ciezarowki, przyczepy, postaral sie o rozniaste zaswiadczenia, potem zlozyl CV do firmy przewozowej - teraz jezdzi po Europie jako kierowca ciezarowek, ladnie zarabia. Postaraj sie o jakis dodatkowy papier, czy to kurs, czy szkolenie, chocby wolontariat, to juz jakies dodatkowe doswiadczenie. Znasz jezyki?

Gość gąska balbinka to ja
ogarnij się! idź na pałę czyt. policjanta i z głowy. Ewentualnie na żołnierza zawodowego. Chociaż szczerze żeby do biedronki... no masakra jakaś... chyba na 30% była twoja maturka..

Gość nie rób na kogoś!
rób na siebie! zostań przemytnikiem tamponów ob na białoruś! :classic_cool:

Gość umpa lumpa
na zolnierzy juz nie biora, brat chcial i sie okazalo, ze bez szkolenia wojskowego go nie przyjma. A na szkolenie isc nie moze, bo teraz nie ma obowiazku wojskowego. Ale popytaj, moze akurat w twojej okolicy jest inaczej.

Gość tram ta ta tam
Sluchaj mlody bo nie bede dwa razy powtarzac: 1. znajdz strone gdzie ucza jak sie pisze dobre CV, jest tego od cholery w internecie 2. zastanow sie jakie masz atuty (raczej nie doswiadczenie) i poloz na nie nacisk w lisci emotywacyjnym 3. szukasz pracy ktora bedzie polegala na kontakcie z ludzmi, co to znaczy: musisz wygladac ok (dobre zdjecie, zadne sztywne w garniturze, poszukaj na stronach fotografow zdjec biznesowych), musisz sie umiec wyslowic (dobrze napisany list motywacyjny), musisz umiec dotrzec do ludzi (zaloz sobie np profile na portalach spolecznosciowych profesjonalnych np goldenline, zacznij pisac bloga itp), musisz byc troche przebojowy (umow sie z kierownikiem salonu i np zapytaj co masz zorbic zeby cie zatrudnili).