Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manelka

43 lata i menopauza?

Polecane posty

Gość manelka

Witam! Zastanawiam się czy dopadla mnie menopauza, czy co się dzieje. może któraś dziewczyna mi pomoże? Przez 10 lat brałam cilest i było ok. odstawiłam na własne życzenie, wlosy mi wypadały, paznokcie słabe itp. po zakończeniu 21 tabletek nie wzięłam kolejnego listka. okres miałam 6.06. i do tej pory nic!!! Mam różne objawy, bóle podbrzusza, jajników, zmęczenie, rozdrażnienie, napady złości, zmiennosc temperatury itp. Co jest ze mną?

Gość vulka
moze być, a może to ciąża?

Gość rengert234
Troche dziwne.

Gość danuta 55 lat
Tyle mam lat i normalne miesiączki, ale nigdy nie brałam takich tabletek do ust.

jak dla mnie to skutek odstawienia tabletek po tak długim czasie, brak okresu lub bardzo długie cykle to częste objawy zaraz po tym jak odstawi sie tabletki hormonalne, a Ty brałaś przez 10 lat, to bardzo długo. ale nie zaszkodzi wybrać sie do lekarza ginekologa na badania

Gość manelka
Ale skoro już brałam 10 lat to czasu nie cofnę przecież!

Gość manelka
Dziwne tylko, że tyle czasu to trwa, jak brałam hormony to miesiączki były co do dnia, a teraz chodze jak zagubiona owca po hali.

Gość kujonica spod malborka
idx do gina i da ci hormony na wywołanie miesiączki, a sama to nic nie zrobisz, jak natura została wcześniej zakłócona przez tabsy to teraz nie może się pozbierać.

no niestety, 10 lat byłaś na sztucznych hormonach, teraz Twoje własne widać potrzebują czasu aby sie rozkręcić... ja brałam tabletki 1,5 roku, po ich odstawieniu miałam normalnie okres 3-4 miesiące, a potem na kolejne trzy miechy mi znikł całkiem...

Gość manelka
MONIAK- ile masz lat? No to jeśli Ci zanikły miesiączki to co zrobiłas dalej? miałaś zastrzyki czy co?

no ja mam 21 lat, wywołałam miesiączke luteiną (ginekolog tak radził) i potem juz było normalnie na szczęście

Gość manelka
Ja jak byłam w twoim wieku to wychodziłam za mąż, potem urodziłam dziecko i po długim czasie zaczęłam się zabezpieczać. Nie wiem cy dobrze czy źle, ale chyba wybiorę się do lekarza, bo urlop się kończy i nie mam zamiaru taka zestersowana i nabrzmiała wracać do pracy.

Gość autorko, idz do ginekologa
tutaj jedynie bedziemy wrozyc z fusow co Ci jest..? Podejrzewam, ze zwyczajnie organizm wraca do naturalnego cyklu i - jak ktos juz pisal - to moze potrwac z dwa, trzy miesiace. I jest zupelnie normalne. Ale jesli nie chcesz w stresie czekac tyle, to idz do ginekologa. Co za problem? On Cie zbada i bedzie wiedzial wiecej, niz my :)

Gość Ewa44,5
Sprawdź sobie hormony, wtedy będziesz już pewna. A na menopauzę soja biogarden całkiem nieźle działa. Choć oczywiście terapia hormonalna, jeśli to menopauza to podstawa.