Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natiiii

aborcja

Polecane posty

Gość natiiii

Witam, piszę w sprawie porady. mam 20 lat i 2 kochane córeczki z moim mężem. byłam z nim 5 lat, od 14 roku zycia. od roku nam sie nie układalo i nie jesteśmy juz razem. od 3 miesięcy jestem z nowym partnerem który na początku związku powiedział mi że nie może miec dzieci, wszystko było ok do zeszłego tygodnia w którym zrobiłam test ciążowy i sie okazało że znów jestem w ciąży, nie chcem teraz dziecka, nie jestem gotowa, mam możliwość aborcji farmakologicznej ale sie boje czy nie bedę żałować, mój partner chce to dziecko ale jak dla mnie to troche za szybko zeby zakładać już z nim rodzine, prosze o poważne odpowiedzi

Ty masz 20 lat i 2 dzieci? I jeszcze 3 w drodze. Ile miałaś lat jak urodziłaś pierwsze?, Mi się wydaje że jak was stać na kolejne dziecko i twój obecny partner chce żebyś urodziła to ja bym na twoim miejscu nie zastanawiała sie nad tym. Sama mam troje dzieci ale mam o prawie 5 lat więcej od ciebie, chociaż dla niektórych 24 i pół roku to i tak za mało lat, jak na matke trójki dzieci. Pogadaj z partnerem czy aby napewno jest gotowy na niemowlaka w domu. A tak spytam wiesz kto jest ojcem tego dziecka? Bo z tego co piszesz to twój facet nie może mieć dzieci.

Gość mamamam27
hmm może lepiej zabij to pierwsze dziecko? duże już jest albo to drugie - bo w końcu mają innego ojca - czemu chcesz zabić akurat to trzecie?

jestes nieodpowiedzialna juz sam fakt 20 lat i 2 dzieci ,wiec moze zacznij myslec glowa i jak juz zaszlas w ciaze ponownie (zycie nic cie nie nauczylo) to daj sznase temu dziecku zyc.:):):)

Gość natiiii
te dziecko jest mojego obecnego partnera. co sie okazało to on sam sobie wmówił ze nie może mieć dzieci, starał sie 2 lata z byłą partnerką o dziecko i nic, ona zaszła w ciąze dopiero jak go zdradziła, ja nigdy nie wnikałam w ten temat badań i wogóle. nie miałam powodu mu nie wierzyc ze on nie może mieć dzieci

Gość natiiii
chcem usunąć to trzecie nie dlatego że bedzie miało innego ojca tylko dlatego że nie jestem gotowa na kolejne dziecko tym bardziej z kimś z kim jetsem 3 miesiące i nie zawsze sie nam układa, pierwsze urodziłam w wieku 17 lat ale byłam z partnerem 3 lata a nie 3 miesiące. teraz moje 2 córeczki wychowują sie bez ojca, sparzyłam sie w pierwszym związku i boje sie że to sie powtórzy teraz i zostane z trójką dzieci sama i kolejny bezbronny maluch bedzie cierpiał

Gość natiiii
co można powiedzieć o tobie skoro nie potwafisz odpisać poważnie jak na dorosla osobe przystało tylko rzucasz tekstem "jesteś ułomna na rozumie" czy coś takiego :/

Gość wierahela
wiesz ze moze ci psycha siąść po aborcji?:( mam kolezankę która 4 usunęła a teraz ponownie w ciązy z 4 i nie ma odwagi tego zrobic bo zwierzyła mi się ze przechodzi katusze:( moze lepiej oddaj do adopcji:(

Gość chcem usunąć
:-D

dziweczyno czy ty sobie zdajesz sprawe ile kobiet chciałoby byc na twoim miejscu??aborcja to nie jest rozwiązanie...trzeba było myślec o tym wczęśniej...dziecko nie jest niczemu winne....NIE MASZ PRAWA MU ŻYCIA ODBIERAĆ.....

Gość gheryhy5
chcem??? co to te chcem??? dziecko ty do szkoły biegiem a nie dzieci robić!!!

Gość natiiii
te 2 ostatnie dobijające mnie komentarze właśnie pomogły mi podjąć decyzje. ABORCJA to jedyne w tym momencie dla mnie rozwiązanie, dziękuję wam bardzo za wsparcie niby poważne kobiety

Gość natiiii
tu chodziło o sens wypowiedzi i poważny dla mnie problem a nie ortografie

Gość gheryhy5
a usuwaj, i te co są już zabij, przynajmniej głupota nie będzie się rozmnażać i twoje geny w świat nie pójdą

Gość natiiii
żal mi was dziewczyny!!!

Gość natiiii
a bachory i wieśniaki to wy jesteście skoro na takie poważne tematy nie potraficie nic z sensem napisać

NO TO ŻYCZĘ CI Z CAŁEGO SERCA ŻEBY TO BIEDNE DZICIĄTKO DO KOŃCA TWOICH DNI ŚNIŁO CI SIĘ PO NOCACH I PYTAŁO ' MAMO CZEMU MNIE ZABIŁaŚ?? CO TAKIEGO ZROBIŁEM ŻE MNIE NIE KOCHAŁAŚ I ZABIŁAŚ??" MORDERCZYNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kropka-kreska
Aborcja?To nie jest dobre rozwiazanie.Decyzja nalezy do Ciebie ale tylko i wyłacznie Ty poniesiesz jej konsekwencje.Wejdz na forum aborcja na gazecie wyborczej,tam Ci dziewczyny pomogą

Gość do natiii
Jakkolwiek pokierowałaś swoim życiem nie mamy prawa Ciebie oceniać. Jedno wiem napewno: to dzieciątko ma prawo do życia, które sama zapoczątkowałaś. Weź pod uwagę instytucje "Okien życia", gdzie po urodzeniu możesz bez żadnych konsekwencji oddać dziecko. Będziesz miała czyste sumienie, że zrobiłaś wszystko dla niego zamiast zabijac je!!

Gość gheryhy5
do 30tki będzie miała 8 dzieci, każde z innym facetem... ale tak to jest jak już zaczęła się gzić od 14 lat

Gość natiiii
nie ma nic pod tym linkiem

Gość natiiii
czytanie ze zrozumieniem sie komuś przyda (niby gdzie ja napisałąm że miałam 14 lat?)

Gość gheryhy5
tak rak, czekałaś z seksem d 18, a dzieci to od boga, anioł cię nawiedził ;) patologia i tyle

to tylko twoja decyzja czy chcesz usunac czy nie, my nie mozemy nic ci poradzic. nie znamy ie, nie wiemy jaka jest twoja sytuacja, czy jesli zostawi cie twoj partner czy sobie poradzisz z trojka dzieci. musisz sama wiedziec czy sobie pordzisz z ta mysla.

Gość a potem jęczą że mają
JUZ 30 lat i czują się jak rozlazłe stare babcie :O Po co było się tak spieszyć dziewczyno ? :O Dwójka dzieci, rozwód, nowy gach, nowa ciąża, a ty masz ledwo 20 lat !!! Szok :O

Gość kropka-kreska
natii Skopiuj całosc i wklej albo wpisz w google aborcja gazeta i to forum Ci wyskoczy

Gość taka draka nijaka
Ty durna wiesniaro!!!!!!

Gość kropka-kreska
Ja tez bede miec 3dziecko,jestem w 25tyg ciaży

Gość kropka-kreska
szczesliwie niedługo skoncza sie wakacje i gim@ pojdzie do szkoły