Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WstydzeSiePolski

Wstydzę się ciebie polsko

Polecane posty

Gość WstydzeSiePolski

W tym kraju nic nie jest normalne i chyba nigdy nie będzie... Usfiadamiasz sobie to dopiero kiedy wyjedziesz do innego kraju na dłużej niż kilka dni wakacji i zobaczysz jak ten kraj funkcjonuje...zaczynając od opieki państwowej, szkolnictwa...czy choćby mentalności ludzi... Wcale nie jest mi dobrze z tym, ze tak pisze o własnym kraju, ale czy to naprawdę jest jeszcze mój kraj? Żyjąc w innym kraju często łapie się na tym, ze wstydzę się, ze jestem z Polski. Przepraszam cię Polsko ale nigdy w życiu nic mi nie dalas.

Gość lwtb kochajacy darny
poruchamy sie? :)

to prawda. Nigdy nie przyznaję się skąd jestem, chyba że już naprawde musze

Gość WstydzeSiePolski
Przepraszam, jestem po prostu nieudacznikiem. Swoje przegranstwo zwalam na rzad, kraj i rodzine...

Gość WstydzeSiePolski
Hahah ja z kafeteri tez akurat jestem dumna! Zawsze mi się śmiać chce jak widze, jak ludzia lejce puszczają jak wiedza, ze są anonimowi hahah! Ps: chyba nieudaczniczka jak już! ...ale za nieudaczniczke tez się nie uważam, polska nie zdążyła mnie nią jeszcze zrobić...wyprzedzilam ja kupując pierwszy bilet po skończeniu szkoły...i tak już zostalo!

Gość a mozesz napisać co ty
dałas/ dałes Polsce?

Gość a ja jestem dumna z Polski
bywałam w innych krajach, na dłużej - Holandia 2 lata, Niemcy kilka razy po roku ,Francja 3 lata Szwecja rok, zaliczyłam jeszcze na krótko kilka innych krajów - w sumie od 15 lat jestem obywatelką Unii z podwójnym obywatelstwem, ale nie ma to jak Polska! Ani opieka medyczna nie jest gorsza niż na zachodzie, ani szkolnictwo. Nie wstydzę się, że jestem z Polski i chętnie się do tego przyznaję, moja 3 dzieci uczy się polskiego i każde wakacje spędza właśnie tam, w krainie 1000 jezior. Mnie Polska dała wiele. Nie jest to kraj doskonały, ale który zasługuje na taką opinię? W Polsce spędziłam cudowne, beztroskie dzieciństwo, ukończyłam szkołę, 2 kierunki studiów, tu mam dom, rodzinę... Wyjechałąm za granicę, bo mąż tam miał zadanie do spełnienia i tak przemieszczamy się po Europie. Ile języków znają nasze dzieci? Są lepsi od rodziców, mój 12 letni syn biegle posługuje się 7 językami, pozostała 2 jest w stanie porozumieć się w nich, aczkolwiek część z nich używają na co dzień

Gość WstydzęSiePolslki
Up