Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama..Fabianka

skaza białkowa a dziecko nie chce jesc

Polecane posty

Gość mama..Fabianka

witam ... moje dziecko ma skaze ,i jadł bebilon pepti do czasu...nagle mu sie cos odwidziało 2 dni nie jadł poszłam do lekarza a lekarz mi powiedział ze on nie moze nie jesc co mu dawałam mleko i pociagna 2 razy był taki krzyk az sie zdenerwowałam i dałam mu zwykłe bebeiko od razu zaczoł jesc az mu w butelce zabrakło probowałam spowrotem tamto mu dac ale nie ...czy ktoras z was tak miała??

Gość mama..Fabianka
i jakie teraz mu mleko podawac??jego doktorowa jest na urlopie a do tamtego doktora nie ma sensu isc...juz zjadł całe 1 bebiko i ma słucha i czerwona skurke na policzkach ...on musi miec słodkie mleko bo takto nie wypije

Gość mamamam27
hmm jak możesz przy skazie dawać normalne mleko?? hmm to niepoważne - no i pytanie ile ma dziecko? jak powyżej 4 m-cy to dawaj mu troche mniej mleka a więcej kaszki smakowej, albo dodawaj owoce ze słoiczka - raz dziennie możesz dawać sinlaka - on jest bardzo słodki - ale nie dawaj zwykłe bebiko bo to ci nic nieda bo i tak go niemoże pić jak ma skaze a tylko mu sie pogorszy

ja tez mojemu daje do pepti kaszke ryzowa.bananowa najlepiej zabija smak mleka.albo sprobuj troche gluozy dac i co karmienie zmiejszac ilosc to moze z czasem maluch da sie oszukac i bedzie jadl sam pepti.

Gość mama..Fabianka
mały ma 3 miesiace...to znaczy jak dostawał to mleko to tylko doktorowa podejrzewała ze ma skaze to tak sprobuje z ta glukoza a kaszke dopiero za miesiac bede mogła podac

Gość mama..Fabianka
wiec chyba ja ma skoro ma tak na policzkach eh on nie jadł 2 dni tylko pił dlatego tez dałam mu bebiko co miałam zrobic

Gość mamamam27
ja dawałam nutramigen i jest jeszcze gorszy w smaku i mały tak jadł po 60 ml co 4 godz a potrafił i po 14 godz niejeśc - a dawałam mu w większości w nocy na śpiocha albo w dzień na spiocha albo jak się rozbudzał to mu dawałam, troche też próbowałam łyżeczką i tak domordowaliśmy do 4 m-cy i dosypywałam kaszke lub owoce ale problem sie nie skończył tak łatwo bo mały wogóle nie chcial butelki - dopiero z łyżeczki jadł - i tak jadł kaszke z łyżeczki i owoce z lyżeczki - butle na śpiocha - teraz ma 10 m-cy i już z 1,5 m-ca nieje z butelki nic ..

Gość mama..Fabianka
ja tez wtedy probowałam na spiocha i nic zaraz sie wybudzał i poprostu krzyczał i pluł tym mlekiem...

Gość mamamam27
no najgorzej ze dalas mu bebiko i poznał inny smak - teraz moze byc jeszcze gorzej - moglas mu dac choc jakies mleko ha

Gość asdflkjh
kup np maliny i zrób sok malinowey i doadawj do mleka...jest słodki iz abija smak pepti a na doatek nie ma chemii...u nas podziałało...

Gość mama..Fabianka
ale jeszcze malin nie powienien przeciez:(

Gość mama..Fabianka
eh bede probowac z ta glukoza moze sie uda a jak nie to ja juz nie wiem nie ma mlek tych na alergie ale słodszych niz pepti??

Gość mamamam27
po 17 tyg życia możesz powoli dać jakieś jabłuszko itd - albo zapytaj lekarza o sinlaka - rób go rzadszego - on jest pełnowartościowym produktem który zastępuje w pełni posiłek mleczny i jest dla alergików

Gość mama..Fabianka
zapytam zapytam...

Gość bebilon
nie podawaj dziecku innego mleka, wpędzisz dziecko tylko w azs. jezeli wysypka schodzi po bebilonie tzn ze ma skaze. skonsultuj sie koniecznie z innym pediatrą, jezeli nie ma twojej lekarki znajdz dobrego pediatre i zamow nawet wizyte prywatnie.... szkodzisz tylko dziecku! spróbuj z glukoza, bo przeciez alergikom podaje sie wszystkie nowe potrawy i smaki o miesiac pozniej, wiec chyba za wczesnie na kaszki. skąd wy bierzecie takie pomysły?? jak mozna wrocic do starego mleka skoro uczulalo. moje dziecko jest na nutramigenie o sto razy gorszym od bebilonu. na poczatku byl placz, nie jadlo ale jakos sie udalo. wysypka minela po 3 dniach.

Gość asdflkjh
mój syn miał 3 m-ce i podawałam z sokiem z malin ale sama go robiłam nie takim ze sklepu...w jesli chodzi o kaszki to moze zwykły kleik pomoże??? kukurydziany albo ryzowy??? i to błąd ze ulegasz i dajesz bebiko bo przy skazie to jest zabronione... mysle ze mniejsza szkode zrobisz dodajac soku malinowego niz bebiko... teraz dziecko bedzie sie buntowac na pepti i bedzie ciezko z tego wyjsc...

Gość mi lekarz powiedział że
maliny uczulają, co wy jej piszecie :o

Gość mama Bakusia
Moj synek tez ma skaze i dostal bebilon pepti... na poczatku nei chcial go jest wiec tak jak kolezanki pisaly dodawalam mu troszke glukozy, a potem zmniejszalam ilosc i teraz je bez problemu i rosnie zdrowiutki. a jesli bedzie mu dawac mleko ktore go uczula to pogorszysz sprawe i wolniej z uczulenia wyrosnie.