Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli mnie :(

ile czasu rosnie zab mądrości? czy ktos mial zdjecie pantomograficzne?

Polecane posty

od piatku meczylam sie bardzo mialam goraczke potem przeszlo na gardlo, i spuchniete migdalki, czy tam wezly chlonne, w ogole nie moge jesc ani zlaczyc szczeki, a wiec dzis poszlam do dentysty i przeplukala mi jakas sola to, cos tam brozowego zostawila i dala antybiotyk antybakteryjny, ale nie przeciwbolowy? czy nadal bedzie mnie bolec, ile bedzie mnie bole, i czy jak juz nie bede mogla wytrzymac to isc na pogotowie, czy oni cos pomoga? poza tym dala mi skierowanie na zdjecie pantomograficzne, ale po co? mam sie zglosic za tydzien....

wiem wlasnie ze niektorzy kompletnie nie czuja tak jak moj facet, ale ja to prawie umieralam z tym jednym goraczke mialam 40 w pewnym momencie i nie wiedzialam cos sie dzieje, ale ja jakos obnizylam to moze oni tez chca mi usunac i po to im te zdjecie moich zebow?

Gość zuzizak
po to, żeby zobaczyć czy nie ma jakiegos stanu zapalnego i jak są ulożone

kilka lat o matko!!!!!!!!! to ja chyba wole umrzec niz tak sie meczyc... po co one rosna w ogole... o matko nie wytrzymam jak bede musiala sie tak meczyc wole wszystkie usunac i miec szczeke jestem zalamana

Gość zuzizak
i tak całkiem mozliwe, że będziesz musiała je usunąć, tak że wszystko przed tobą

a jak takie badanie wyglada? czy to przez twarz, czu musisz te zeby ""pokazac"" boje sie

Gość zuzizak
matko, to zwykłe rentgenowskie zdięcie!

Gość zuzizak
jestes przez 5 sekund nieruchomo i już!

Gość *liliann
Ja dole usuwałam chirurgicznie, bo inaczej nie dało się, bo były małe. Lekarz naciął mi skalpelem dziąsła, zęby też musiał pociąć na części po wyjść nie chciały. Jedno rwał mi 1,5h!!!!!!! Miałam wtedy twarz dwa razy taką jak mam i zwolnienie lekarskie na tydzień. A drugi ząb wyszedł po minucie. Natomiast górne wyrwałam oba na raz i nie bolało. Tylko cholernie drogo mi to wyszło, bo za wyrwanie wszystkich czterech zapłaciłam 750zł.

czyli nie musze otwierac ust.?

Gość *liliann
Nie.

Gość Step Up pppp
ja miałam takie zdjęcie do aparatu korekcyjnego

Gość złośliwacholera
To zdjęcie pokaże jak ułożone są te ósemki. One mogą rosnąć poziomo, wsuwać się pod siódemki... Dentysta, czy chirurg musi znać ich dokładne ułożenie...

Gość złośliwacholera
Wyrastają-czasem-w ciągu kilku miesięcy, a czasem-kilka lat. Mnie tak długo jedna się wyżynała. 10 lat minęło i nie wyrosła do końca.:o Chirurg mówił, że to ząb "zatrzymany". I go usunął, bo zaczął boleć...😭