Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziubka000000

porada rodzinna

Polecane posty

mam problem mam dziecko 2 letnie i 8 miesiecy temu ojciec dziecka nas oposcil nie lozyl na dziecko nie interesowal sie a tu nagle przyjechal i oznajmia mi ze zabiera dziecko na stale do siebie pod krakow a z tego co wiem to nie ma pracy i mieszkania i ja sie nie godze na takie jego wymysly ze mi dziecko zabierze czy moze sobie zabrac dziecko bez mojej zgody?

Idz do adwokata. Żaden sąd nie przyzna mu wyłącznych praw skoro jest takim debilem 🖐️

Gość odpowiem też.....
oczywiście że nie może zabrać Ci dziecka bez Twojej zgody wg. mnie powinnaś jak najszybciej złożyć w sądzie wniosek o przyznanie alimentów oraz o ograniczenie praw rodzicielskich dla ojca dziecka ....masz argument w postaci porzucenia i nie interesowania się dzieckiem ...nie łożenie na jego wychowanie możesz również napisać że boisz się że ojciec dziecka będzie chciał je uprowadzić

dziekuje bardzo ulzylo mi ze nie ma takiego prawa mi zabrac dziecka owszem zgadzam sie na to by spedzal z nim czas ale tylko w miejscu gdzie ja mieszkam w tym miescie tylko do niego to wogole nie dociera ze jak zabierze mi dziecko ja dzwonie odrazu na policje a z tego co sie dowiedzialam jest to uprowadzenie i grozi za to kara to mi odpowiedzial ze mnie zabije jak zadzwonie na policje obawiam sie bo jest zdolny do wszystkiego tak tez zrobie na czwartek sie omowilam juz z radca prawnym i bedziemy pisac wszystkie dokumenty

a czy jest taka mozliwosc by sprawa odbywala sie nie w moim miescie tlyko tam gdzie on mieszka bo on bedzie robil wszystko bym ja sie o tym nie dowiedziala bo (podobno ) ma znajomego sedzie ale niewiem czy od spraw rodzinnych On nie ma meldunku nie posiada dowodu osobistego jest dluzny zusowi ponad 12 tysiecy co ma splacic do konca roku jest karany

Gość odpowiem też.....
jeśli Ty złożysz wniosek to rozprawa odbywa się w sądzie pod który podlegasz np mieszkasz w Poznaniu to rozprawa tam ...chyba że on złoży oddzielny wniosek u siebie ale bez dowodu osobistego nic nie zdziała przecież