Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sekundantkaa

Zmiana tabletek z mocnych na slabe

Polecane posty

Gość Sekundantkaa

Czesć. mam nastepujace pytanie, moze ktoras z Was miala podobnie i moglaby mnie uspokoic. Otoż bralam przez okolo pol roku diane 35 , mam 21 lat i zmieniajac lekarza, ten byl w szoku ze bralam Diane mimo braku problemow z cera czy owlosieniem i przepisal mi Sylvie 20. Zaczelam je brac normalnie po 7 dniowej przerwie , tak jakby to bylo kolejne opakowanie Diane. Czy jestem zabezpieczona? Bo w internecie znalazlam mnostwo wypowiedzi mowiacych ze nie powinnam robic przerwy przy przejsciu z mocniejszych na slabsze lub zaczac brac Sylvie20 w pierwszy dzien krwawienia z odstawienia. Mam juz mętlik w glowie . Zwlaszcza ze kochalam sie z chlopakiem w czasie 7 dniowej przerwy przed zmiana tabletek. Poradzcie prosze.

Gość ejj no
hmm z tego co ja wiem to trzeba wziac w pierwszy dzien krwawienia pierwsza tabletke z nowego opakowania, ja tez kiedys bralam cilest a teraz biore sylvie 20, cilest jest mocniejszy, i normalnie zaczelam brac gdy pojawil sie okres. hmm co do Twojej wypowiedzi to do konca nie wiem, wydaje mi sie ze po tygodniu czasu powinnas byc zabezpieczona, ale tak naprawde powinnas wziac wlasnie razem z okresem...;/

Gość sdfghjkl
ja zmienialam mocniejsze na slabsze i gin nie kazal mi robić 7 dniowej przerwy.

Gość Sekundantkaa
Dziekuje Ci za odpowiedz. Hmm jestem bardzo zaniepokojona... tyle ze na ulotce od Sylvie 20 ( skoro tez stosujesz to pewnie zauwazylas) jest punkt pt: zmiana z innego doustnego srodka antykoncepcyjnego , po czym pisza ze pierwsza tabletke sylvie nalezy przyjac wlasnie po 7 dniowej przerwie. Co o tym myslec?

Gość Sekundantkaa
Mnie wlasnie gin zbyl w tym temacie i nie doprecyzowal. Powiedzial tylko ze nie ma mocnych i slabych tabletek i ze juz nawet 0.15 mg EE chroni w zupelnosci a Sylvie ma 0.2

Gość Sekundantkaa
Ale stalo sie, zrobilam przerwe i juz tak biore. Co powinnam teraz zrobic? Przez ile czasu jest ryzyko braku zabezpieczenia?

Gość ejj no
hmm ogólnie jak bylam u ginekologa ktory przepisal mi sylvie to mowil ze 1 dzie okresu, ale fakt faktem mozna tez zaczac przyjmowanie tabletek w innym czasie . nie tylko podczas miesiaczki, tylko ze wtedy cos okolo chyba miesiaca trzeba czekac az w pelni bedzie sie zabezpieczonym... ja proponuje zebys dla pewnosci teraz wyposazyla sie jeszcze w prezerwatywy , dopki nie bedziesz pewniejsza, ale miesiac chyba , z tego co kiedys czytalam...

Gość sdfghjkl;'
ja mialam dokladnie odwrotnie z Sylvie20 przeszłam na Diane35 i gin mi kazała 1 tabletke wziasc w 1 dnie krwawienia a nie po 7 dniowej przerwie weic w towim przypadku lepiej sie zabezpeiczac przez ten tydzien