Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekafaaa

JAK ROZPOZNAĆ KŁAMCE

Polecane posty

Gość Ciekafaaa

J.w. jak rozpoznać kłamce.Czytałam duuużo na ten temat.Ale nie było nic o pisaniu.Chodzi mi o rozpoznanie kłamstwa gdy z kims piszemy sms lub na gg.

Gość to jest zgodne z ustawa
przy pisaniu to trzeba miec mega zajebista intuicje

Gość Ciekafaaa
Tak wiem.Ale czy takowa osoba wtedy wkurza sie bo np.broni sie że ktoś mówi o niej źle czy kłamie.

Gość Ciekafaaa
??

Gość Ciekaffa
No jak?

Gość np prawo podówjnej negacji
dość łatwo to wychwycić

Gość Jajajajajak
W jaki sposób? ^

Gość Aniula98760989
Jak sie pytasz czy wysle Ci Twoje drugie zdjecie...to mowi....musze juz isc po chwili albo przedluza czas wysylania albo mowi ze nie ma :D

Teoretycznie kłamcę najłatwiej złapać na tym, że plącze się we własnych "zeznaniach". Poza tym nie istnieje dobra metoda.

Gość Lgner
Dobry kłamca jest aktorem. :) Obejrzyj sobie kiepskich, a później Pitbulla (drugi sezon najlepiej) i zwróć uwagę na Ferdka. :D

Gość Everett McGill
kłamstwo wymaga bieżącego zapamiętywania - różnicowanie, co prawda, a co fałszywe prawda nie wymaga takiego procesu zatem jeśli coś w gadce zaczyna się nie zgadzać, to wiedz, że to kłamstwo

Gość Lgner
Sprawdzam coś lgner betrger

Problem stanowią patologiczni kłamcy ;) Oni albo kłamią cały czas i w sumie nic z tego co mówią nie ma sensu, bo cały czas zmieniają, albo tak długo wkręcają sobie wymyślone kłamstwo aż sami zaczynają w nie wierzyć.

Gość longisia
Z psychologii to bardzo prosty sposób rozpoznac kłamcę. wystarczy zapytac co robił o danej godzinie. ( sama jednak musisz miec dokładne informacje co robił) jesli powie, ze nie pamięta, to już coś knoci, a jesli noci to niech odwiedzi psychoanalityka. Na żywo łattwiej, bo unika Twojego wzroku, lub patrzy w niebiosa.

a bystry odpowie Ci, ze siedział z zegarkiem w ręku. Sama nie pamiętam co robiłam o konkretnych godzinach, a ogólnikowe kłamstwa typu "byłem tu i tu" rzuca się łatwo. W psychologii zwykle prosi się o opowiedzenie dnia, wychwytując detale opowiedziane przez daną osobę, a potem sprawdzając czy nadal je pamięta.

JAK ROZPOZNAĆ KŁAMCE? ------> Spojrz na mnie :D Jestem taka klamczucha ze az rzygac sie chce :D

Gość mundek 23
Nie jestes kłamczuchą, pozujesz tylko i może chcesz za taką uchodzić. A Twój wzrok mówi cos innego ślicznotko!

Gość gggggggggggggggdd
"Z psychologii to bardzo prosty sposób rozpoznac kłamcę. wystarczy zapytac co robił o danej godzinie. ( sama jednak musisz miec dokładne informacje co robił) jesli powie, ze nie pamięta, to już coś knoci, a jesli noci to niech odwiedzi psychoanalityka. Na żywo łattwiej, bo unika Twojego wzroku, lub patrzy w niebiosa" co za bzdura! jakby się mnie ktoś zapytał teraz co robiłam o godzinie 15:30 to ja bym nie wiedziała. mogę co najwyżej zgadywać, że prawdopodobnie robiłam to czy tamto. no a przed ewszystkim ktoś może nie chcieć danej osobie powiedzieć czego robił i wtedy rzuci, ze "nie pamięta". :o

Gość longisia
gegegege- jeśli nie wiesz lub nie pamiętasz to już jestes na wstepie podejrzana. nawet jeśli nie masz zegarka, to powinnas rozpoznawac porę dnia po innych symptomach. Pracuję w sądzie i wiem jak potrafią adwokaci działac.

Gość gggggggggggggggdd
a generalnie jest też taki sposób, żeby najpierw zmusić osobę do powiedzenia jakiejś prawdy, a potem kazać jej w czymś kłamać i trzeba obserwować uważnie jak zachowuje się jej organizm kiedy kłamie, a kiedy mówi prawdę. z tym, że jak ktos klamie patrzy w lewą strone (czy w prawa, nie pamietam) to bzdura, bo ja nawet po sobie wiem, ze tak nie robie gdy klamie. u kazdego jest inaczej... specjaliści to nawet po drobnej zmianie tonu glosu potrafia wychwycic :P generalnie to proponuję zagłębienie się w techniki NLP :P

Gość gggggggggggggggdd
chyba jako cieciowa w tym sądzie pracujesz :D . no kurwa to tak jakby się mnie ktoś zapytał co dokladnie robiłam 15 lipca o godzinie 16.. no za uja nie pamiętam i to jest zupelnie normalne! mogę conajwyżej przypuszczać, że bylam wtedy w pracy, bo zwykle o tej godzinie jestem w pracy.. to wszystko. a jak ktos robi codziennie co innego? no nie ma opcji zeby pamiętać :D ja np mogę powiedzieć tylko tyle, że dzisiaj wstałam rano, posiedzialam na kompie, potem wyszłam z psem, potem posprzatalam, potem bylam na zakupach, gotowalam obiad itp no ale za uja ci nie powiem co o ktorej godzinie robiłam :D pamiętam, ze spojrzałam na zegarek o godzinie 16 i wydawało mi się, że jest conajwyżej 12 :D

Gość longisia
Ok. to ja proponuję każdego kłamcę podłączyc na wariograf. czy my razem nie studiowalyśmy? Bo Twoje wypowiedzi sa podobne do moich, to tak jakbyśmy pobierały nauki z tego samego źródła.

Gość gggggggggggggggdd
nie sądzę, bo ja psychologię studiowałam. :D

Gość longisia
W jakim mieście i kiedy?

Gość longisia
Nie pisz takich rzeczy, bo biegły sądowy odswieży ci pamięć co do minuty.

Gość longisia
Gdybyś studiowała psychologię to byłabyś nieco w temacie, a nie pisała bzdur.

Gość pozytywka_
kłamce poznac po długim nosie:D

Gość gość
ja jestem strazna klamczucha i mam dlugi nos :( ale tak - na świecie nie ma chyba jednej osoby, której bym nie okłamała :( moje kłamstwa są tak wiarygodne, tak sama w nie czasem wierzę, że nawet nie czuję się jakbym kogoś oszukiwała ;)

Gość gość
nie wiem w sumie jak, ja to czuje :D i jeszcze nigdy się nie pomyliłam, po czasie okazało się ze miałam racje :P a psychologia to nie wszystko bo jak druga osoba tez się na tym zna to zrobi cie w ch i nawet się nie zorientujesz:P

Gość gość
Klamca nie patrzy dlugo w oczy ....