Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutaska777777

swiat jest nie sprawiedliwy :(

Polecane posty

Gość smutaska777777

nie wiem jak inne kobiety ale jest mi strasznie smutno jak widze ze moje bratowe rodza co roku dzieci a ja nie moge miec ani jednego :( oczywiscie ciesze sie ze oni sa szczesliwi ale w srodku jest mi smutno ze ja nie moge miec dziecko ,juz 2 lata sie staram i nic :( boje sie ze to tak pozostanie ;(

Gość kldsvckevn
a czy robiliscie badania?

Gość smutaska777777
u meza wszystko w porzadku,u mnie tkwi problem bo mam policystyczne jajniki,tabletki wspomagajace nic nie pomogly,niedlugo inseminacja ... ale cos czuje ze sie nie uda ...

Gość kldsvckevn
sluchaj, to ze jest Ci smutno, to naturalne.. ale pomysl, ze w Twoim przypadku jak najbardziej mozliwa jest ciaza..jest mnostwo kobiet ktore mimo tej choroby sa mamusiami.. ale pamietaj ze nastawienie tez jest bardzo wazne.. a wiec odzywiaj sie zdrowo, starajcie sie dalej i ciesz sie kazda chwila..to naprawde duzo daje :) a ja bede trzymac kciuki.powodzenia!

Gość Zamiast
Znam ten ból. Patrze na wszystkie ciężarne i mamusie i czuje ukłucie zazdrości. Niedawno poroniłam ciążę i ciągle myślę jak teraz bym wyglądała. Czy miałabym już brzuszek itp. Cieszę się ciążami znajomych i w rodzinie ale zazdrość też się pojawia.

dziewczyny spokojnie !!!!!tu trzeba wyluzowac !!! ja sie starałam przeszło 2 lata i nic lekarze wspomagacze a jak odpuscilam odstawilam tabletki zaszłam niespodziewanie!!!:) ynek ma juz 15 miesiecy a ja włanie dowiedziałam sie ze jestem w ciazy:))) wiec nie martwiec sie bedzie dobrze!!!! moja siostra z pierwszym wpadła o 2 starała sie 5 lat!!!! a teraz z 3 chodzi w ciazy(wpadka) roznie to bywa nie załamojcie sie głowa go góry!! i do roboty:)

Gość smutaska777777
dziekuje dziewczyny za mile slowa :) bede sie starac nie myslec o tym,moge powiedziec ze jest mi smutno tylko jak widze kobiet w mojej rodzinie z brzuskiem :( wtedy jest mi zle ...ale na codzien jest ok i nie jest mi to w glowie :) do ZAMIAST powiedz jak dlugo sie starasz i czy wiesz jaka jest przyczyna poronienia? Wiesz co? ja bym wolala poronic niz wcale nie byc w ciazy,bo to zawsze daje nadzieje :)

Gość kaftan bezpieczeństwaaaaaaa
Pisze się NIESPRAWIEDLIWE. Rzeczowniki z partykułą NIE piszemy razem. Z czasownikami oddzielnie.

Gość smutaska777777
juz sie tak nie czepiaj, do polski przylecialam w wieku 15 lat wiec i tak bardzo ladnie pisze w jezyku polskim,nie uwazasz?

Gość a ja wam powiem...
coś o tym wiem. 7 dni po poronieniu wróciłam do pracy... Z CIĘŻARNYMI.

Gość rgdfgfdbghghgfn
nie wiem jak inne kobiety ale jest mi strasznie smutno jak widze ze moje bratowe rodza co roku dzieci a ja nie moge miec ani jednego oczywiscie ciesze sie ze oni sa szczesliwi ale w srodku jest mi smutno ze ja nie moge miec dziecko ,juz 2 lata sie staram i nic boje sie ze to tak pozostanie ;( tak jest,ja kochlam i g...ostatecznie uslyszlam,jak sie dow.ze jest...tom wycedzil,ze musi cos wazniejszego ...oplacic.zrozumialamze on nie chce teraz i chuj mu w dusze:(((((((

Gość nie martw się tak...
bedzie dobrze zobaczysz ja mam zespół PCOS (policystyczne jajniki) i jestem mamą dwojki dzieci obie ciązy po leczeniu ale udalo sie bez inseminacji, in vitro itp. Bralam clortylbegyt popularnie zwnane clo, duphaston na druga faze i estrofen i udawalo sie w 4 cyklu przy pierwszej ciazy i w drugim przy drugiej. Podobno PCO leczy sie niejako samo po poierwszej ciazy i u nas lekarz tez powiedzial ze w zasadzie moznaby bbylo sprobowac bez lekow ale zdecydowalismy sie na nie. Teraz musze uwazac bo narazie trzeciej ciazy nie planuje. Takze glowa do gory to schorzenie da sie pokonac, znam wiele matek z PCO ktore powpadaly i sa w ciazy. A powiedz mi mialam laparoskopie zwiadowczą? bo mozesz miec tez zrosty ktore uniemozliwiaja zajscie w ziace np jak mialas operacje wyrostka roczakowego. Ja mialam miec laparoskopie bylam juz umowiona z ewentualna kauteryzacja jajnikow tj nakłuwaniem ich to jest swietna metoda na PCO ale nie zdązyli bo bylam juz w ciazy :) czego i tobie zycze. A jestes pod opieka kliniki leczenia nieplodnosci?

Gość nie martw się tak...
a i jescze zapomnialabym znasz stronke naszbocian.pl ? polecam znajdziesz tam napewno forum z Twojej okolicy na ktorym pisza dziewczyny z problemem nieplodnosci dziewczyny sie poznaja i spotykaja ja tam poznalam switne laski i do dzis spotykamy sie ze swoimi maluchami, razem tez sie wspieralysmy w leczeniu. Zjadziesz tam teza adresy dobrych sprawdzobnych klinik i porady najlepszych specjalistow w Polsce od leczenia nieplodnosci i wiele wiele innych informacji. I wlasnie stamtąd moje 4 kolezanki ostatnio powpadaly a mialy PCO tak nagle. Polcema napewno znajdzies ztam wsparcie

Gość na czat ci nie szkoda czasu
na pocieszenie powiem Ci przyklad mojej koleżanki - starala sie 8 lat i sie udało wreszcie. 8 lat, rozumiesz? tyle czekania i jest w koncu.

Gość smutaska777777
bylam zbadana,wszystko ok tyle ze mam te jajniki ,staralam sie naturalnie okolo 5 miesiecy bez skutku,pozniej bralam tabletki wspomagajace i tez nic,mam nadzieje ze sie uda przy inseminacji ... slyszalam o tej stronie naszbocian.pl ale nigdy tam nie zajrzalam ale zajrze skoro mowisz ze moglabym sie tam odnalezc,tylko ze ja obecnie mieszkam w Danii i tutaj lecze,do Polske jezdzie 2 razy w roku tylko ale i tak dziekuje za rade :) a powiedz mi w jakim wieku zaszlas w ciazy??? podobno wiek tez gra role w przy tej chorobie ...