Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osobaniewirtualnaniessstety

jakich wy w Polsce macie głupich historyków i szkoły!

Polecane posty

Powiem wam, że dopiero w MOIM WIEKU, Bóg ograł mi to, że POWINNAM być WŁOSY i ROSJA w tej Polsce - a byłam Rosją. Ale czemu? Czy to moja wina? No właśnie - Polska państwo bez stosa se wołałam, ale - bo tak się zastanawiam czy mogłam tu być. No jako PODDANA Stanisława Augusta Poniatowskiego. Czy ja mogłam być nazwana jego poddaną skoro byłam dla siebie poddaną Elzbiety Pierwszej Angielskiej? Bo słuchajcie dowiedział by się np. król Stanisław Poniatowski o mnie no i powiedzmy musiałby się ON zastanowić wiecie czy ja mogę być w tym państwie. Bo się zastanawiali czy ja mogę tu być. No wiecie - wystarczy być poddanym. Komu? Tak się mieli zapytać i zostawić mnie bo TAKIE MAJĄ PAŃSTWO - durne i beznadziejne. A ja np. powiedziałabym tak temu KRÓLOWI Poniatowskiemu - Polska państwo bez stosa, a ja poddana królowej Elzbiety I. I wiecie - np. żyłabym wtedy, jakaś straż by mnie przyprowadziła - co to za jedna jakaś husytka - wygląda na to, że powinna iść na stos, ale... za co w sumie? No i on by sobie wtedy przemyślał wiecie kogo? MARYJĘ. Jakaś spod Częstochowy.. to w sumie jest pani poddaną Maryji, tak? Bo to jest królowa wie Pani. No i teraz wiecie - to bym mu powiedziała, że jeśli jest wierzący to on też jest poddanym Maryji, a jeśli niewierzący to zostaje mu wojna z obcą królową, co nie? No bo wiecie ta Maryja nie jest żeby rządzić w Polsce tylko na króla, żeby kościół nie dał się królowi. Czemu? Nie wiem. Żeby tu była druga Wielka Brytania. No to Maryja - szlachta poddani kościoła katolickiego i gra. I magnaci do zamordowania. Tyle. Nie - jeszcze liberum veto - tak jakby sejm miał coś do powiedzenia. Mogłoby tak być i tyle. I jakby wszyscy wszystko sobie przemyśleli to jak myślicie co by zrobił ten KRÓL Poniatowski? O kurde - wcześniej to co na koniec moim zdaniem - po co on został tym królem w ogóle i tyle :(

I wiecie - nie mogłam wtedy żyć bo by powiedział po przemysleniu sobie Maryji - no to trzeba wziąć pod uwagę, a co z tą zrobić? A co chcecie - puścić wolno by powiedział. A może trzeba było mnie ukarać. Bo miał się zapytać - czy jesteś moją poddaną? Nie - jestem poddaną Elzbiety I Angielskiej. No ale tak nie może być i wtedy ja bym poszła na stos I TAK BYM BYŁA ZACHODNIA a inaczej na zawsze wschodnia, ale DZIĘKI SPOWIEDZI - dzięki BOGU tylko i wyłącznie szkoły w Polsce mam uznane bo co? Na zachodzie nie ma polskich szkól, ale wszystko od matki i mogę być. A tak? Co prawda nigdy nie będę - ale w liceum mam uznaną PO MATCE Anię Shirley, a dalej Darwina i LINNEUSZA - w takiej kolejności i tyle. I gdyby mi w domu nie pomawiali KK to bym była tylko tylko ewolucjonistką i tyle. Tak nazwana mogłam nawet być choć to najważniejsze i tyle. I zobaczcie jak sobie mogą porozmawiać KULTURALNIE ten August Poniatowski i Elzbieta I - ona miała Szkotów docenić i tyle. Może takiego męża widzicie mieli jej dać? Polsko-szkocki - nic więcej nie mogło być i tyle. I wiecie - tak ten kościółek polski miałby rację a tak nie i coraz bardziej pogrążał się w grzechach róznych, głupocie - niekoniecznie cudzołóstwo - róznych i coraz bardziej wzrastał ich ogólny grzech... aaa głupota to ich grzech główny. Ale widzicie - jak nie znaleźli męża Elzbiecie I a wszystko wiedzieli co mieli tak temu Poniatwskiemu żony i wszystko się skończyło zanim się zaczęło bo KTO TO WIDZIAŁ TAK MYŚLEĆ powie im Pan Jezus i ich wszystkich biczem pogoni jak tych kupców wiecie świątynnych - bicz z rzemieni na nich i koniec ...dyskusji ich POLITYCZNYCH. No i tyle. Co jeszcze można napisać? Nie wiem. A czemu jestem poddaną Elzbiety I a nie Stanisława Augusta Poniatowskiego? Bo mogła rządzić bez małzeństwa i dzieci, a Poniatowski nie. Dlatego nie jestem poddaną jego bo musiałaby by być w Polsce TEOKRACJA żeby kościół miał rację, a nie ma - no to właściwie z mojego punktu widzenia jestem poddaną prezydenta bo ma rodzinę i może być. I tyle. A jak jakiś będzie bezżenny to się muszę wynieść i tyle. No i zobaczcie - ja w szkole powinnam mieć same piątki z góry na dół, a ja? I wszystko by uszło, ale matma nie. Matma u Ani Shirley. Bo wiecie u innego by uszła, ale tej się nie dam nigdy. Ona co prawda miała być dyrektorką ta pani i jeszcze coś bym z tego zrozumiała, a tak? I wiecie powiedzieli, że na raka umarła. Ona się chyba powiesiła. A za te siostry też odpowiada szkoła bo ani głupie nie były ani nic i wiecie - opłatek im podeptały. Przez moją spowiedz powiedzą. I wiecie 20 osób popełnia samobójstwo, zwalają to na osobę trzecią, no to zlitujcie się bo trzeba sprawdzić czy mieli rację czy nie. Na tym polega państwo, prawda? Nie mieli racji. W ogóle jak dla mnie za póżno się powiesili. W średniej się mieli powiesić. Też im się nie dam - ja bym się z nimi powiesiła. Nienormalni byli - wszyscy wszystko wiedzieli a ja nic? Wiecie co oni by dziś zrobili? Po prostu poszli się wyspowiadać i tyle. I im by to starczyło wiecie. Bo jak gwałci 12 Apostołów to samobójstwo chociaż... ci Apostołowie marnie skończlyli i tyle, ale to była religia - rodziny zostawili. A teraz na przykład to co się stało tam gdzie się pozabijali. To wszystko były adopty. No ale w sumie to samo, nie? i tyle. Bo właśnie zapytają mnie co o tym sądzę. No nic - chyba bez zmian i tyle. No bo rozejść się zostaje też, ale... im by starczyła spowiedz bo oni chyba wiecie zrobili to co się w Polsce robi i to co zrobili moim siostrom. I zamiast im WSPÓŁCZUĆ jakie tu jest kretyństwo to oni w sumie - oni mają rację. I to wynikło z państwa i dlatego im TO starczyło wytłumaczyć i by tego żałowali i koniec. Bo to nie było tak jak powinno tylko z tych sióstr wzięli wzór bo oni w sumie powinni chodzić do 1 klasy, ale nie. Czemu? I tyle :(

Wiecie kiedy oni mieliby szanse na spowiedz? Jakby te siostry chodziły do ich klasy. Wtedy oni by przeżyli bo to widać, a one i tak nie. I wiecie - to że tak tym samobójcą dalej we mnie w tej Holandii to co - moja sprawa to jest? Co wy :( Co mnie to obchodzi, nie? I tyle. Ale to mieli nauczycielowi powiedzieć, że po prostu powiesiło się pełno osób, nauczycielka matmy się POWIESIŁA bo na pewno tak było, a powiedzieli że miała raka i umarła i wiecie - no to że nie wiedzieli o tej szkole to jest przesada. O dziecku Darwina też mieli wiedzieć. Mieli to wiedzieć. A ja to chciałam iść do szkołY OGRODNICZEJ jakbyście chcieli wiedzieć i przynajmniej dawno bym prace miała normalną w Holandii. Żebyście mi nie wmawiali pierdół, że nie wiem co i tak dalej. Ale nie - bo miałam siostrom załatwić mieszkania TO WSZYSCY WIEDZIELI - nic nie warta tu byłam, nawet kuzynka (???) mi życzyła, żebym się powiesiła bo nic ze mnie. I miała rację się dowiem i się śmieją. No gdyby nie było niemieckiej matury w moim życiu jako wyznacznika życia i śmierci. To tak. A reszta? A pieniądze matki? W Polsce by się przydała taka sumka... ale komu? Szkole im Stanisława STASZICA. Nawet Stanisław się nazywał mój patron. A powiem wam tego Popiełuszki też nikt nie rozumie. Męczennik , ksiądz. Bo imię inne. I patrzcie order św. Stanisława męczennika w Krakowie zamieniamy na order Popiełuszki i nie pasuje? Idealnie. Bo tego króla nikt nie rozumie. A na jego rodzinę jak nalatują - mają rację? OTRULI go w tej Rosji. Czegoś się napił i otruty i jedynie co przesadzili to GRÓB na RODZINNEJ Białorusi. Bo tak rządził, że z Białorusi. A na tej Białorusi - co wyście zrobili. Taki król to był i tyle z całości. Obecnie po prostu KRÓL Stanisław I i tyle. A król Stanisław I nie moglo być? I co wtedy przy takim życiu? Potępienie wieczne. Choć za spalenie zwłok też nie, ale inaczej by wszystko było. Stanisław August I też mógł być - nie musiało być nazwisko. I TAK MÓGŁ BYĆ W ROSJI - ZA NAZWISKO. I tyle. :(

Gość autorko,,..
a ty nie mieszkasz w Polsce???

I wiecie ta kuzynka NIBY jest mądrzejsza ode mnie ale co - dziecko jedno na razie posłała do tej PIERDOLNIĘTEJ UMYSŁOWO dla mnie szkoły. Po co? Żeby mnie o to oskarżać? To niech sobie oskarżą to dziecko wiecie - no dorastającego młodzieńca, że CZY ON MOŻE BYĆ W TYM PAŃSTWIE Z TYM NAZWISKIEM - bo wiecie - ona jest najmądrzejsza tu, a na zachodzie pośmiewisko ze mnie robi, a tu też zrobiła ze mnie pośmiewisko nazwiskiem. Króla niemieckiego poddaną ja nie jestem. Otto Bismarka też. PLUJĘ NA NIEMCÓW i to w zasadzie tyle. Wiecie OTTO BISMARK. Chyba to rozumiecie już... po prostu Otto... :(

kto powinien rządzić w Niemczech jak się zapytają was? Bo uważają że właściciel amazon. de taki był MORALNY? NIe - tam powinien rządzić OTTO jak dla mnie - nie ważne jaki i co - OTTO i tyle. Ja wiecie robię długi Stanisława Augusta poniatowskiego obecnie w moim życiu bo co więcej ma sens? Nic przecież i tyle. I koniec :( Na zachód - jako ogrodniczka. Tak nawet chciałam, ale nie... i tyle. I koniec :( Co poza tym to nie wiem. Zostają mi dzieci z Fatimy co wywołały 2 wojnę światową i pożarte wiecie przez rodziców po śmierci, żeby mogli o nich stać. To Portugalia - tam cmentarza nie uświadczysz. Taka Holandia -a jeszcze gorsi chyba. Bo jaka jest Holandia? No wiecie - w Portugalii dzieci wywołały 2 wojnę światową, a w Holandii trzecią i tyle. I ten mój brat tam nieistniejący już dla mnie - Stanisław August Poniatowski a on... ta Iwonka jako caryca Katarzyna 2 NIEMIECKA - nawet pasuje bo ma siostrę w Niemczech, ale on to ROMANOW słuchajcie moralny wielce - nie powiem i tyle. Romanow to miał mieć rodzinę, a on jest PONIATOWSKI, ale kiepsko mu idzie - na razie dzieci z lesbami, a carycę Katarzynę kto przeleci? Król mu powiem? I tak sie z nim gada. A teraz JĘZYCZEK wiecie bo on właśnie przez carycę Katarzynę ma na sumieniu tych 3 samobójców z tej pracy co MÓWILI PO HOLENDERSKU wiecie i powiem wam - jaka jest Holandia - oni stwierdzili, że mieli się powiesić w HOLANDII i by byli Holendrami? Takie znaleźli rozwiązanie. Bo wiecie ludzie może się dziwią, że nie chcę jechać - no po takim STARCIE? A ten mój brat kim jest dla mnie? SZCZERZE. Jest to wampir o imieniu JERRY. Jedynie, ze się nie nazywa JERRY. Naprawdę :(

Gość Szok o o a a
Co za farmazony tego się czytać nawet nie da.

:D owca uwielbiam Cię 🖐️ Ty samo to wszystko wypisujesz czy kopiujesz i wklejasz? jak sama stukasz to pełen szacun 🖐️ mi by sie nie chciało ;)

Gość owcaczynieowcaotojestpytanie
To nie są farmazony tylko MĄDRE RZECZY. A na dodatek muszę SMĘTNIE zauważyć, że rano wytropiłam tu jakąś BAJECZKĘ NA DOBRANOC - myślenie Agnieszki Śmieszki w tym widzę. Wiecie - ja jestem przyrodniczką - ja się jej nie dam. To wariatka jest. Jak mam spławić to nic nie warte ogrodnictwo. Wiecie to musiałoby być holenderskie albo brytyjskie - to co zrobił ten mój brat tam jest jedyne w swoim rodzaju i za to powinni go docenić i po prostu może i wyśmiać, ale docenić bo jest jedyny w swoim rodzaju i za to dostaje order błogosławionego księdza Popiełuszki ode mnie, ale załogę to ma... ja nie mogę :( Przeklęty jest z tą załogą i tyle. Zostaje mu się dalej użerać z nimi aż wszystkich ich szlag trafi jak tego Latającego Holendra. Tam jechać to jedna wielka policja i spluwa - na niego też. Bo na niego policja I MOGŁABYM BYĆ, ale co - te lesby to co? Iść się lesbić? Wiecie co - coś wam napiszę - lesbić się też czasem można, ale jest tam po co? Żeby ten własciciel był lepszy i była szansa na NORMALNE zycie tam. Choć powiem wam całe to lesbijstwo to tez takie ... eee... jednak mam ten chiński rodowód i to pieprzę i tyle. Napiszę wam tak - od tego ryżu w misce nie przybędzie. Bo to jest moje przysłowie chińskie i tyle. A teraz wiecie - powrót tam to w sumie co tam robić? Stać o ryż w misce i tyle. Bo chyba się śmieją, że po samobójcach zostaje mi holenderski, ale wiecie co... chyba to oleje. Zostaje mi RYŻ W MISCE - tyle mi zostaje. Bo miałam stać obiadem wiecie o pracę i bym se dorobiła, ale na nockach? To myślałam tak - o to trochę połażę, a te nocki mi się przydadzą. Dosłownie te 3 miesiące nocek to było TO. I póżniej po nowym roku do urzędnika niemieckiego - że na nocki mnie dali, 3 miesiące chodziłam , nie mam siły - może coś by się znalazło. I wiecie akurat tak kasy i w ogóle. No i wiecie - dałby coś to by dał, nie to nie - to w Polsce bym patrzyła do szkoły wrócić - już bym miała kursy jakieś zaczęte. A tak zupełnie co innego mi zostaje. I wiecie - naprawdę ten mój brat w tym ogrodnictwie na ten order ks. Jerzego Popiełuszki zasłużył. Tam farorz POLSKI niech mu przypnie i tyle. Bo po co tam ja? Nie za bardzo rozumiem. No a Holandia to ma przybyć ryżu w misce od tego i tyle. Co jeszcze? I dalej swojego patrzeć. Bo kwiatki? Ale czy to ma sens? A dalej też tak żeby ryż w misce bo to bez sensu wszystko. Chiny mam - może akurat do czegoś się to przyda. I Augusta i Chiny - może coś tam zdziałam. Polska - wiecie w Palacu Królewskim bank polski im Stanisława Augusta Poniatowskiego i macie rację, a tak nie macie. On jest spalony po śmierci. Jak on się powiesił? CHYBA wiem, ale nie powiem i wiecie to chyba jest historia tych 3 samobójców w Holandii - oni zrobili to samo co on i zwalili wszystko, że mieli mieć pieniądze w polskim banku. Tak się opłacało mieć pieniądze w holenderskim banku. Ani powrotu. No i wiecie - zależy jak to się stało - oni mieli zadzwonić do pracy. Nie mieli do kogo? Jakoś tak... i wiecie oni się powiesili, żeby nie być Holendrami. To byli Polacy wiecie, ale po prostu żeby łatwiej im się żyło to się posługiwali holenderskim, którego się musieli nauczyć i z tym moim domkiem nie trzymali i tyle. A oni myśleli , że chodzi o pety i zamierzam MNĄ ich spławić, a wyszło wiecie co? Czwarty trup. Ale nie ja. A trup przez ciuchy jest. I tyle. Z tym, że ta pani była dobrze ubrana - cokolwiek to oznacza. I co dalej? Zostaje napis na swetrze jednej pani - ja mam ten napis ograny BARDZO WYSOKO, a ta pani i inni niech się martwią. Do tego nie miało dojść. No wiecie - ile umieli to nie wiem, wypada siedząc dłużej trochę słówek znać, ja też wiecie co byłam krok żeby za 2 euro holendersko angielski słownik sobie kupić, jeszcze był niemiecko - angielski - ale nie zdążyłam bo mnie wyrzucili. Co tu robić? Ten niemiecko angielski to se mogłam kupić - jeszcze francusko niemiecki był czy angielsko bo wtedy jeszcze francuskiego się uczyłam. A oni mieli Francją lecieć i smolić język. Tacy w sumie byli, ale byli Ok i skończyli STRASZNIE. Bo znali język, ale wiecie... warunki zycia nie do porównania. I tyle :(

Wiecie co - oni chyba sobie gadali z tym młodszym bratem i zawsze byli najlepsi aż przyszła ta Iwonka i gadała z nim po angielsku. Ja z nim słowa bo nie było o czym. No o czym? I tyle. I powiem wam - no jakiś wampir by tam był też bym tak chodziła bo był koniec roku - tak jak teraz - w sumie do świąt - nawet do połowy listopada opłacało mi się tam łazić, a jak pytałam jak długo te nocki to zero odpowiedzi i tyle. A póżniej że się kończą i tyle. A dalej już było bez znaczenia. I wiecie oni mi mogą wszędzie wpisać peta - bez znaczenia. Oni mi mieli powiedzieć jak 9 lat temu co ja mam za powód odejścia i PAPIERKIEM do domu mi to przysłać. Bo w sumie gdyby nie rodzina to kończę przez holenderską firmę na sznurze. I czemu nie Holandia? Temu. Niemcy mi zostają. Otto Bismark - dziękuję bardzo. No to jeszcze dalej. I tak się skończy bo Europa to zera i tyle. Ich nikt normalny nie lubi. Oni mieli być już Afryką chyba wiecie po tych wojnach. I powiem wam - w zeszłym roku leciałam stosami - tak mam tego Poniatowskiego - a teraz sobie polecę forsiczką. A oni na mnie kasa, kasa - nie mogła być kasa bo leciałam stosami - że to miało sie wszystko wypalić za te stosy - relka nie relka jakieś wartości to były, nie? A teraz forsa i OBIAD i ten obiad miał być od razu i wszystko byłoby Ok, a tak? O RYŻ W MISCE STOJĘ i tyle mnie COKOLWIEK obchodzi. Dokładnie o ryż w misce bo sobie nie życzę żadnego wyśmiewania się ze mnie. Niech się dekle popatrzą sami na siebie. A te pierwsze w tej pralni też wariatka - jaka by była Portugalia gdyby nie dzieci fatimskie? Robiliby TO SAMO co w Holandii. A na morze kto pójdzie, król? Ja pójdę na morze i tyle :(

Dla mnie to jest pytanie bez odpowiedzi czy Polska powinna istnieć. Zapytajcie sobie waszego ostatniego króla - moim zdaniem niebawem was rozmontują. CHINAMI. Ryżem w misce. Bo jak lecę na moich długach się dowiem? Chinami. OD tego ryżu w misce nie przybędzie...??? No cóz... ale banków w Chinach nie ma to mogę i tyle. Jeszcze coś? Nie za bardzo wiem. Zostaje mi Rosja. Tam też się mogę z Polski udać. Z DŁUGAMI. Bo gdzie mogę udać się z Polski z DŁUGAMi, prawda? Do Rosji. Nie pasuje mi? No i to SAMOLOTEM. A wy?

Patrzcie - i polecę do tej Rosji i ze mną tam będą rozmawiać bo... mam Chiny. Bo jak powinniście się TERAZ rządzić? Tak żeby mieć ryż w misce. Ja go mam i dlatego mogę mieć tu SAME DŁUGI, a wy sobie róbcie co chcecie bo taki jest świat... 🌼

No i co nie mam racji? Patrzcie jak wszystko pasuje - i Unia Europejska i I chiny przez Rosję do USA - wszystko pasuje. JEDEN SAMOLOT. I wszystko gra i WTEDY są banki dobre i interesy, a tak? I tyle. Bo wszyscy sie ze mnie śmieją wiecie, ale ja mam rację w tym wszystkim. Jedynie, ze żle zrobiłam, ze stałam o POLSKI obiad. Miałam stać o amerykański i...??? No ale... a teraz miska ryżu i wszystko mam w tyłku bo miałam się z Leppera nie śmiać tylko mu żle życzyć. I tyle. A ja mu niczego nie życzyłam i taki koniec. Bo wiecie jak sie życzy takim jak on? ŻLE! I wtedy się trochę przestraszą i zaczną myśleć co dalej a tak? I tyle. I wiecie świat to jeden SAMOLOT nie łudźcie sie. Jak nie będziecie stać o Chiny to nigdzie nie wylecicie. taka prawda. No ja mam na tych łosiów rodowód, ale oni są. Niestety. Lub stety.

Wiecie mnie wszystko pasuje - jedno rolnictwo. Poniatowski - obiad czwartkowy - unia euoropejska - CHINY!!! - Rosja - USA - nie pasuje? Wszystko pasuje i tylko taki smutek bo... no ale takie jest życie...

ten rodowod to jest polski i To mogę napisać, a jak się jedzie pracować jak ja to jest drugi rodowód - i wtedy leci się Afryką - bo ja nie dam Rosji na Zachód - nie mogę stać o ryż na zachodzie bo wszędzie zrobie Chiny - no to jest rodowód hiszpański tam i stoi się o Afrykę. Kainici i tyle. Na nich szkoda tej całej Rosji. Po co?

Poslka wiecie ma Holandię tylko przez Hiszpanie. Tylko tak - politycznie z Uni, że im płacą JAK NAM. I tyle. No ale Hiszpania... to by się trzeba znać na nich - ja nie wiem jak oni stoją - ale wiem Polska to powinien być HISTORYCZNIE kraj rolniczy. Lepper nie wiedział byle czego, a przy tutejszej moralności nie musi być wszystkiego tutaj wiecie bo ludzie są tragicznie niemoralni, a rózne rzeczy nie mają znaczenia dla państwa tylko wtedy kiedy tak sie dzieje. Musiałaby jakaś moralna elita wymyślić czy zadecydować tak czy siak - moralnej elity nie ma tutaj takiej więc nie ma niczego i tyle. No i koniec rozmowy w zasadzie. Co dalej?

wiecie co ten Lepper z tą krawczyk wyprawiał to nie ma znaczenia na Zachodzie - widać już że przez seks aferę się kropnął. Do nich nikt nic nie ma. No ale.. i tyle. Powiedzą że przez zwierzęta, tak się was pozbywają. Mozna sobie wyjaśniac wiecie rózne rzeczy - rolnicze też, ale to nie jest ICH SPRAWA dla mnie. Oni i tak mają biznes na tych dopłatach. Reszta bez róznicy. Tam i tak rządzą Żydzi i oni muszą iść w rolnictwo bo po nich. Tak mają sens, a reszta bez sensu. Bo wiecie zrobią tam muzeum albo bank i tyle. Byle co. Banki by tam mogły być. To w sumie jest bank, ale chyba zwierzętami lecą, że nie po nich i tyle. W Rosji też bo ich najadą za kręcenie kurkiem i tyle.

Wiecie nie osądzajcie mnie negatywnie w pracy bo to nie ma sensu. Jedyne co miało sens to tytuł, lata pracy w szkole, profesor co go za póżno znalazłam i tyle. A ja wiecie zrywam z braćmi bo ja muszę mieć samolot a nie morze. po co mi morze. Morze mam od Darwina, a pózniej oni jak stoja w życiu to nie wiem, ale bedzie że cos namieszałam. Ja od zawsze mam Darwina i od zwierząt morze - ja ich nie potrzebuję. Żeby morze mieć, no a co pływać będę? A jak się samolot roztrzaska to i tak po mnie. Na zachodzie i tak nie będę nigdy - teraz dorobić i koniec. Po co? Nic z nich nie mam pożytku. Jaki pożytek? Długi - i to jeszcze jak wyglądam. Tak z tym Poniatowskim to jak królowa Polski, a tak? Jak menel najgorszy i tyle. Dzieki rodzinie i tyle :(

Ten starszy wiecie latać nie może więc ja nie mogę tam być. Od niego leci samolot bo stoi o auto, ten amazon też bez samolotu cały bo NIEMIECKI i tyle. I tak mi się nie dadzą. Najmądrzejsi na swiecie. Po co mi takie coś? Wiecie co żeby to było gdzieś tak na autobus - taka mała miejscowości. Za Hamburgiem czy gdzieś tam. W góreczkach - bez sensu. W jakims dużym centrum - tak uważam. A poza tym jak i z kim? No i ta norma. Chyba nie o to chodzi. No ale...:( ps. pamietajmy co powiedział Otto Bismark - Polaków należy wytępić. :(

Wiecie w tym ogrodnictwie to samochód też leci. Ja JUŻ nie miałam samochodu jak przyjechałam tam. jedna jeżdziła autem = cukierniczka bez niemieckiego - no to jedynie, że auto miała. Za co mnie mogła skreślić NAPRAWDĘ to język. I tyle. A reszta? 25 letni pojeb niewydany po zawodówie i tyle. Co ona kierowcą będzie w Niemczech? Przestańcie. Za brak ślubu jeszcze - kościelnego. No to tyle tak. Bo dzieci mam. Tylko mi porwali i tyle. Zanim zdążyłam się z męzem pobrać, a nie wiadomo co by było dalej, ale się kropnął i to całe moje życie. Czemu nie? Tragedie chodzą po ludziach, nie? :(

Wiecie ja jako WIERNA CÓRKA ELZBIETY PIERWSZEJ myślę POKOJOWO. Cokolwiek to oznacza. I tyle. Ale wojsko jest. Jednak Stanisław August Poniatowski wojska nie przewidywał. Nie po to był niemoralny, żeby państwo wojsko napadło i tyle. Bo tak uważał bo Niemka, ze nikt by mu nie pomógł i po co chciał tym królem być i tyle. No ale... bo powiedzą , że by mu pomogli. Jemu miał pomóc... KK. I tak się zaczęło. I zobaczcie to był CAR WSZECHRUSI, ale nikt mu nie pomógł i sie powiesił. Ale tylko on reszta do kitu - wiecie ja Iraku nie popierałam - o nie i tyle. A teraz też - USA tyle ile - dziękuję bardzo. W sumie MUS ŻYCIOWY i koniec. Paszport to tam tak, ale reszta? I tyle :(