Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juwenuskaw

kiedy czas na 1 spacer?

Polecane posty

Gość juwenuskaw

urodze dziecko pod koniec wrzesnia. kiedy moge zacząc werandowac i kiedy moge isc na spacer? na jak długo i jak ubrac dziecko

Gość wszystko zależy od pogody
a tego póki co nie da się przewidzieć. Moze byc o wiele cieplej niż teraz niby latem.

zalerzy od pogody i tojego i dziecka samopoczucia jak bedzie wszytko ok to pewnie z 2 tyg po urodzeniu! ja tak wychodziłam najpierw "werandowanie" a potem coraz dłuzsze spacerki!

Wrzesień może być bardzo ładny i ciepły. Ja rodziłam w styczniu to werandowałam od 8 do 12 dnia. Pierwszego dnia 15 minut i potem każdego dnia zwiększałam czas o 15 minut. Na 13ty dzień wyszliśmy na pierwszy spacer 30to minutowy. Dodam, że był wtedy mróz. Ale jak jest ciepło to nie wiem czy trzeba werandować dziecko:)

ja tez nie wiedziałam chociaz urodzilam w maju to troszku bałam sie zeby bylo ok wiec pierwsze 2 spacerki były na balkonie po kilka minut potem juz takie dłuzsze

Gość ja urodziłam dziecko
pod koniec listopada i była wtedy piękna, słoneczna pogoda i od razu wyszłam z noworodkiem na krótki spacer. We wrześniu będzie jeszcze dosyć ciepło, więc jak najbardziej powinnaś z dzieckiem wyjść choć na kilka minut - to dla jego zdrowia jak najbardziej wskazane. Wcześniej możesz postawić wózek z dzieckiem przy uchylonym oknie na kilka minut.

Gość ja urodziłam dziecko
tak, dziecko właśnie dużo lepiej sypia dzięki spacerkom

Gość juwenuskaw
dzieki dziewczyny. a jak ubrac dziecko do otwartego okna a jak na spacer po parku?