Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NaTiCo :"(

Ona mu mowiła że jest w ciąży!

Polecane posty

Moja koleżanka (15 lat) jest ze swoim chłopakiem(16 lat) około 8 miesiecy jakieś cztery miesiące temu powiedziała mu że jest w ciąży potem powiedziała to mi i tam innym koleżankom fakt faktem nie wierzyłm jej w to ale coś tam było że pokazywała mi sms jak pisała do swojego chłopaka że jest ... Mniejsza z tym uweżyłam jej . Jednak po jakimś czasie ja z moim chłopkiem zaczeliśmy się zastanawiać jak to jest możliwe że ona cały czas zachowuje sie jak normalna nastolatka pije, pali fajki i wg nierodzi sie w niej instynkt macieżyński ... Ja myśałam że to bedzie troszke inaczej wyglądało.. Chociaż sama mam 16 lat i niewiem jak to jest ale gdybym to ja była w ciąży to napewno nie piła bym i starała sie stopniowo rzucać palenie ... A nie wspomniałam jeszcze że ona od tamtej pory co sie dowiedziała że jest w ciąży nie była u ginekologa tak jakby miała w to wyyebane ... Ona mówiła że robiła se dwa testy i że wykazało że jest w ciąży chociaż nikt nie widział tych testów ani ja jej przyjaciółka ani jej chłopak ojciec dziecka dajcie jakieś rady ... CZY TO JEST JEDNA WIELKA śCIEMA ???

Gość vi_
normalna 15-latka pije, pali... no świat się kończy :( a autorka w wieku 16 lat na wieśc o ciąży starałaby się stopniowo rzuciić palenie!!!!

Gość sisimonia
A ja z kolei nie widzę niczego dziwnego w wypowiedzi autorki, no może poza błędami ortograficznymi (ale mniejsza o to). Teraz mam 27 lat, ale dokładnie pamiętam jak byłam w wieku autorki. Był to czas, kiedy hormony szalały, a człowiek czuł się bardzo dorosły - chyba nawet bardziej niż teraz :) To czas pierwszych miłości, ale także pierwszych nałogów, próbowania noych rzeczy oraz przygód. Tak było i jest. Nie ma co udawać, że tego kiedyś nie było, bo było. A co do koleżanki, to moim zdaniem jest kilka opcji: 1. chłopak chciał ją zostawić, a ona chciała go zatrzymać taką wiadomością, 2. dziewczyna chce z nim być i chce mieć z nim dziecko, więc za wczasu mu powiedziała o ciąży (choć może jej nie było), żeby później wpaść, 3. powiedz jej, żeby poszła do ginekologa, bo nie dostanie becikowego, a w jej sytuacji na pewno się przyda... o ile jest w ciąży :) 4. powiedziała mu o ciąży, zeby sprawdzić jego reakcję - czy jej nie zostawi - to akurat moim zdaniem wariant niebezpieczny, ale czasami potrzebny, żeby otworzyć oczy na pewne sprawy, 5. może jest faktycznie w ciąży, ale boi sie reakcji rodziców, boi się pójść do lekarza, I pomimo, że rozumiem wszystko co napisałaś autorko, to nie rozumiem kobiet, które piją i palą w ciąży. Sama jestem teraz w ciąży i nie wyobrażam sobie tego. Dodam, że wcześniej paliłam sporo lat, ale jak postanowiliśmy się starać o dziecko, to rzuciłam palenie od razu.

Gość AGUŚKA;)
POPRZEDNICZKA MNIE WYPRZEDZIŁA Z TYM CO CHCIAŁAM NAPISAĆ :d POWIEDZ KOLEŻANCE ŻE PICIE ALKOHOLU I PALENIE PAPIEROSÓW BARDZO ŹLE WPŁYWA NA ROZÓJ DZIECKA, A WRĘCZ MOŻE TYM SPOSOBEM NAWET ZABIĆ TO DZIECKO LUB URODZIĆ BIEDNE SCHOROWANE Z NIEDOROZOJEM PŁUC, SERCA, MÓZGU I BÓG WIE CZYM JESZCZE , NIECH IDZIE DO GINEKOLOGA ! TEST CIĄŻOWY NIE STWIERDZI CZY DZIECKO ROZWIJA SIĘ PRAWIDŁOWO. TRZEBA ZROBIĆ DODATKOWE BADANIA, KREW MOCZ ITD. A POZA TYM JEŻELI NIE BĘDZIE SIĘ ONA BADAĆ REGULARNIE TO Z BECIKOWEGO NICI , A CO TAM CO TO JEST BECIKOWE W PORÓWNANIU DO WYDATKÓW KTÓRE NA NICH TERAZ CZEKAJĄ . EH TAK TO JEST KIEDY DZIECI RODZĄ DZIECI ZAGROZ KOLEZANCE ŻE JEŚLI DALEJ BĘDZIE KRZYWDZIĆ DZIECKO PALENIEM I PICIEM TO POWIESZ RODZICOM !

Gość sisimonia
Ja z kolei zgadzam się z Aguśką :) W ciąży trzeba być pod opieką ginekologa, trzeba dbać o siebie i o dziecko. A co do wydatków, to jest ich dużo. Nawet najtańsza wyprawka, to kwota rzędu kilku tysięcy. Nie mówiąc już o firmowych akcesoriach dla dziecka, bo tu już mówimy o kwocie rzędu od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy złotych. Teraz mi przyszło na myśl, że koleżanka może zna trochę prawo i jeżeli zaszła w ciążę przed 15 rokiem życia, to wie,że jej partner może mieć problem z prokuratorem... Może dlatego boi się iść do ginekologa i powiedzieć rodzicom.

Ale to nie jest tak ... Bo mi sie poprostu wydaje że ona nie jest w ciązy ponieważ jak ona to powiedziała to powinna być juz w 5 miesiącu a ona żadnych objawów nie miała nie wymiotowała zawrotów głowy tez nie miała nic poprostu ... A jak robiła te testy to nikt ich nie widział ani ja < jej przyjaciółka> ani jej chłopak ani nawet jej siostra która ma juz 22 lata to przecierz nawet z nia by mogłą iść do ginekologa jak sie boi rodziców ;d

Gość NaTiCo :&amp;quot;(
teyy werftyghuijasdf ... Jak coś ci nie w kolorki to po co wchodzisz ?

Gość incognito2011
A brzuch jej urósł i cycki? Bo w 5 miesiącu to już powinno być coś widać, no chyba że jest otyła.

Gość NaTiCo :&amp;quot;(
Tak właśnie ona jest przy kości ;)