Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DeliMania

Chleb weselny?????

Polecane posty

Gość DeliMania

Dziewczyny czy zamawiałyście już chleb weselny? Ja poszłam zorientować się co i jak i doznałam szoku, za chleb weselny liczą sobie do 300zł. No ja jeszcze nie zgłupiałam, nie zapłacę tyle za chleb. Jak myślicie czym mogę udekorować sobie chleb, bo postanowiłam kupić zwyczajny chlebek i sama go ozdobić. Macie jakieś pomysły???

ja kupuje zwykly okragly bochenek chleba i odobie go troszke bukszpanem i tyle bez przesady nie dalabym 300 zl za chleb :)

Gość DeliMania
No i ja tak samo, przecież no przykro mi to stwierdzić ale to strata pieniędzy. Mówisz bukszpanem? Dzięki za pomoc. :)

tak, bylam na kilku slubach i wlasnie mieli udekorowane bukszpanem :) ja zrobie taki jakby wianek z bukszpanu na okolo bochenka i bedzie ladnie wygladal :)

Gość taka takaaa
Może lepiej mirtą? Bukszpan bardzo smierdzi.

Gość DeliMania
A co to jest ta mitra czy jakoś tak?

Z mirty robi się wianki komunijne,myślę że chyba lepiej przystroić mirtą,a właściwie to tego chlebka i tak nikt jeść nie będzie,stroją też asparagusem to takie coś co się stroi kwiaty

Gość DeliMania
A gdzie można zakupić tą mitrę?

najlepiej pytaj kwiaciarniach albo w dużych sklepach typu auchan,mozesz kupić w małej doniczce i na świerzo obetniesz gałązki

Gość dziewczynyyyy
czy ja dobrze rozumiem,że chcecie kupić normalny okrągły bochenek (wybrać ładny) i dookoła ułozyć coś zielonego i tyle? i w osobnym naczynku sól? I czy z tego chleba się kroi 2 kęski dla młodych? Byłam na tylu weselach a nie przyglądałam się

mysle ze zwykly bochenek chleba jak najbardzie,poprostu mniejszy niz normalny,wykrojic dwie nieduzel wielkosci dziurki zeby umiescic w nich nieduze pojemniczki na sol i wode. Pojemniczki rowniez ozdobic malymi wianuszkami i osadzic w chlebku.Kawaleczki ktore ykrojicie polozyc obok chlebka i zjesc je przy ceremoni ''powitania chlebem''. Zrobicie jak uwazacie. Ale 300zl za bochenek chleba to przesada...

Gość a to ciekawe.
gdzie są takie ceny. My zamawialiśmy u piekarza i kosztował 15 złotych. Oczywiście ozdobiony i z napisem "Szczęść Boże młodej parze". Ważył około 40 deka, okrągły.

Gość chleb za 300 zł??
ja zamawiam w piekarni za 25 zl, to okrągły chleb z kwiatkami z ciasta, nawet już sól jest na nim. a jaki jest ten za 300 zł? czym przybrany?

300 zł - chyba kogoś kto to sprzedaję głowa boli?!!! z tego co wiem u nas cena takiego chlebka to max 20zł ale nam zapewnia go sala bankietowa :)

Gość ślub w Wielkanoc
u nas chlebek weselny zapewniała restauracja; ładny bochenek z plecionką w specjalnym koszyczku - nie dopłacaliśmy ekstra.

Gość DeliMania
Ewunia szczerze to nie pytałam a ustalamy menu w następny wtorek więc zapytam :)

Gość ja86sia
za chleb daję 30zł, moja kumpela dała 50zł i uważałam, że to przesada...

Gość DeliMania
Podałam 300zł bo do takiej kwoty sięgają ceny są oczywiście i tańsze, ale dla mnie i tak za dużo jak na chleb tzn ok 70,80zł. Poszukam jeszcze gdzieś indziej, a jeśli nie zrobię tak jak mówiłam kupie zwykły mały bochenek i przyozdobię.

No straszne ceny tu piszecie. Ja jestem z Lublina, chlebek zamawiam z firmy Słodkie Chwile, adres internetowy to www.slodkiechwile.eu. Chlebek weselny mają za 50zł, ślicznie ozdobiony, a nie tak jak w piekarniach robią, na odwal. A poleciła mi ich sąsiadka, bo w tamtym roku brała od nich komunijny dla dziecka za 30zł, a w tym zamawia na kolejną komunię. DeliMania, 70zł to też gruba przesada. W końcu to tylko chleb. No ale tradycja musi być.