Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat

2 lata temu dziadkowie przepisali mi dom - pytanie

Polecane posty

Gość mam dylemat

2 lata temu dziadkowie przepisali mi dom. Po skończeniu studiów zamierzam przeprowadzić się do miasta, w którym obecnie studiuję. Czy mają prawo oczekiwać ode mnie, że zostanę z nimi?

jesli w akcie notarialnym przy darowiznie jest adnotacja ze przepisuja Ci dom w zamian za opieke ale w twojje osobie to tak zostajeszs opiekujesz sie

Gość mam dylemat
Nie wiem co tam jest napisane. Sytuacja wystąpiła nagle, dziadek mówił, że to tylko taka formalność, bo jak umrze to babcia sobie smam nie da rady z przepisaniem i żeby nie było wojny o majątek. W sumie to nie interesowałam się tym, poszłam z nimi do notariusza, podpisałam ci trzeba i tyle. Ale jak ostatnio powiedziałam babci, że zamierzam się wyprowadzić (za rok), co wydawało mi się naturalne i myślałam, że wszyscy o tym wiedzą, to się zdziwiła, że nie zostaję i nie będę pracowała w naszym małym mieście...

Gość mam dylemat
Ktoś się na tym zna?

Gość mala91
Do mam dylemat: mam taka sama sytuacje, w czercu beda 2 lata jak dziadkowie przepisali mi dom i tez w formie za opieke. miesiac temu dziadek zmarl i babcia nie ma problemu juz, bo zapis jest zrobiony i tez dziadkom chodzilo by nie bylo wojny o majatek dlatego wybrali taka forme. Babcia wie ze nie bede z nia mieszakac a za rok wyprowadzam sie z domu rodzinnego kiedy jestem to pomagambabci jak moge bo wiadomo nie bedzie skakac starsza koieta po szafach itp. tez jednak musze dawac troche od siebie. no musisz pogadac z twoja babcia o swoich planach,moja nie robi wyrzutów i mysle ze twoja to zrozumie ze mlodzi maja inne spojrzenie na przyszlosc i ten dom to zabezpieczenie dla ciebie zebys miala gdzie mieszkac pozniej lub twoje dzieci. pozdr

Pamiętajcie, że rodzinka może domagać się spłaty od Was zachowku.