Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygres

Od kiedy można dziecku podawać Danonki?

Polecane posty

Gość tygres

Córcia ma 17 miesięcy, a ja nie jestem zwolenniczką wszelkiego rodzaju słoiczków, deserków itp. Dostaliśmy od koleżanki Danonki i zastanawiam się, czy mogę córce je dać bezpiecznie do jedzenia? Gdzieś czytałam, że to sama chemia :o

Gość owocowa wyspa 1
a gdzie teraz nie ma chemii? Ja podawałam córce w tym wieku, ale nie za często.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie przesadzaj, moze dac spokojnie danonki jesli córka nie ma alergii na mleko

Nie polecam danonków dla dzieci, po pierwsze jest w nich sporo cukru. Synek mojej znajomej ma anemie i lekarz stwierdził że to właśnie przez danonki - zjadał 4 największe dziennie i przez nadmiar wapnia zmniejszyło się w jego organiźmie wchłanianie żelaza.

Gość czara mara
ilosc wapnia w danonkach jest odpowiednia dla dzieci powyżej 3 lat

moja córa je danonki 3 razy w ciągu tygodnia a ma 15 miesiecy i nic jej nie ma jada je już od 2 miesięcy

Gość karrrrolllla
O matko Mufi - 4 dziennie?!!! I to jeszcze te wieksze? Nic dziwnego ze anemia, zapewne na niewiele wiecej dziecko miało ochote. Ja nie widze nic złego w danonkach. Córka je zjada odkąd skonczyła roczek. Ale tak raz moze dwa na tydzien. Traktuje je jako deser. A na co dzien jogurty naturalne z owocami.

Gość moje sloneczko teraz śpi
moja również w wieku twojego maleństwa jadła danonki jednak szybko się jej znudziły. Teraz daje jej raz dwa razy w tygodniu.

Gość xxxisksi
moje dziecko jadło danonki jak miało 10 miesięcy i jakoś nic do dziś mu sie nie dzieje

Gość fkvhjb
Danodnki to najgorszy syf. Tam nie ma wapnia, ani witamin. To cukier i chemia. Wszystkie te serki to tylko szkodza. Naucz dziecko jesc jogurty i to nie te dla dzieci, bo one maja wiecej cukru. Wybierz firme tania i porownaj sklad. Jak najmniej cukru i najwiecej procent owocow. nIE PRZYZWYCZAJA DZIECKA DO SMAKU TYCH PYSZNYCH serkow, bo potem nie bedzie jadlo naprawde zdrowych rzeczy. Jak masz czas, to najlepiej kupowac jogurty naturalne i miksowac z owocami.

Gość tygres
Dam jej te 4, które dostała i nie zamierzam więcej. Szkoda mi jednak wyrzucać. Mam nadzieję, że znajoma nie da więcej takiego prezentu, bo głupio mi było odmówić, widujemy się raz na ruski rok.

Gość tygres
A jogurty córcia je, a jakże :) Wcina nawet sam naturalny :)

Gość KKKKKKKKKKKKKKK
Moje dziecko mialo 9 m-cy i dostawalo jogurt pitny Danon. Dostawalo tez serki homogenizowane, ktore lubi do tej pory. Daje je dziecku jako deser, miedzy posilkiem (jeden maly dziennie), poza tym normalnie je sniadanie, obiad i kolacje.

Gość tygres
Sprawa jakby rozwiązała się sama - mała wypluła pierwszą łyżeczkę, a o drugiej nawet nie chciała słyszeć ;) Chyba mam mądre dziecko :D