Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tgwguuuu

po ile sztuk ubranek na wyprawke i jaki rozmiar?

Polecane posty

Gość tgwguuuu

na 56 mam -5 pajacyków -3 komplety spioszków z kaftanikami -2 sztuki body z krótkim -2 sukienki -1 rampers ile jeszcze i czego potrzebuje na 56? na 62 mam: -3 pajacyki - komplet śpioszków z kaftanikiem -śpioszki -kaftanik -1 sukienkę -1 rampers -2 sztuki półśpiochów czego i ile jeszcze na ten rozmiar? dzięki:)

Gość tgwguuuu
dziewczyny odpiszcie cos:) zwłaszcza te osoby ktore juz maja dzieci:)

Gość żmijka forumowa
skarpetki - 3 pary spodenki dresowe - 1 pary(takie mięciutkie, aby łatwo było je maleństwu założy) sweterek - 1(sweterek możesz kupić na 62, bo z 56 szybko dziecko wyrośnie) czapeczka

Gość żmijka forumowa
na 62 dokup: body z długim i krótkim rękawkiem(po 2 szt.)-teraz w Tesco są duże wyprzedaże i za 20 zł możesz kupić 3 pary body. A kiedy rodzisz?

na rozmiar 56 nie kupuj za dużo, bo na dziecko (takie jak moje) może byc już za małe... najlepiej mieć 5 bodów na krótki i długi rękaw, 5 pajacyków 3 pary skarpetek ze 2 bluzeczki czapeczka, 2 pary rajtuzek( baaardzo praktyczne) dresik:) a takie rzeczy jak sukienki itp to juz wg wlasnego uznania:) mozesz juz szalec jak bedzie rozmiar 74, poza tym dziecko juz zupki je i czesto sie brudzi

Gość żmijka forumowa
pajacyk bez rękawków i nogawek

Rampers Rampers to prawie to samo co body, ale przedłużone o krótsze lub dłuższe nogawki. Rampers najlepiej się sprawdza latem, gdy nie zakładamy dziecku nic na wierzch (dobrze zasłania pieluszkę). Pod spodniami czy rajstopami nogawki w rampersie mogą się niepotrzebnie zawijać lub rolować.

Gość żmijka forumowa
no tak, ja napisałam ogólnikowo

Gość żmijka forumowa
no ale przecież wszystkie wiemy o co chodzi :-) Jakby ktoś miał wątpliwości to wyjaśnię :-)

Gość żmijka forumowa
przeczytałam to co napisałam i wg mnie wychodzi, że rampers to body z krótkim rękawkiem...:-) A któż się nie myli...:-)

Gość tgwguuuu
czyli na 56 juz nie kupowac spioszkow i pajacyków?

Gość żmijka forumowa
nie, bo z 56 w ciągu miesiąca wyrośnie

hmm ja miałąm jedno body i 4 koszulki w rozm 56 i wcale tego córce nie założyłam bo nie dałoby rady opięć nawet ;) w 62 odrazu wchodziła,ale powiem co, że to zależy od firmy. ubranka zagraniczne podług polskich mają zaniżoną numerację, np jak kupowałam pajacyk 62 z Pinokia to był jak 68 z jakiejś tureckiej firmy ;)

moim zdaniem maluszkowi bedzie wygodniej jak bedzie mial odrobine luzniejsze ubranka:) takze inwestuj w 63,68... a na pierwszy miesiac ubieralam corke głównie w spioszki bo były wygodne dla mnie i dla niej:)

Gość tgwguuuu
mam termin na koniec wrzesnia

Gość tgwguuuu
no niby z 56 w ciągu miesiąca wyrosnie ale przez ten miesiąc w cos trzeba dzidzie ubierac

Gość a jakiej wielkosci masz dzieck
Juz mialas ostatnie usg na ktorym szacuja wielkosc nowordka?? ja mama 5 body i 4 pajace na 50 tyle samo na 56 na 56 juz mama wiecej bodziakow. No i na 62 -66 mam juz rozne spodenki, koszulki itp LA moje pierwsze dziecko urodzilo sie 49 cm a drugie ma byc malutkie ( niecale 3 kg)

Gość tgwguuuu
jutro podpytam lekarke jaka wielkosc dziecka. na usg z lipca jest waga 1400 i tyle wiem...a to był poczatek 7 miesiaca

Gość a jakiej wielkosci masz dzieck
to podpytaj tak na poczatku 8 miesiaca, wtedy mozna oszacowac z 20% bledem. Bo jak masz dlugie dziecko to rozmiar 56 na poczatek bedize ok. a jak takie 50 cm to w 56 sie utopi i na poczatek bedzie ci potrzeba troszke mniejszych ciuszkow. NIe zapinaj o 2 czapeczkach.z tego co pszesz to bedziesz rodzic jesienia i moze juz byc chlodno. Ja nie uzywalam spioszkow w ogole , tylko pajace. A od 2 miesiaca ubierala corke w body+ dukienka+ rajstopki+ sweterek. albo w spodenki skarpetki. Pajace uzywalam tylko do spania na noc. NIe zapomnij tez o malych sliniaczkach do karmienia. To bardzo przydatne , nie bedzies azmusiala dizecka przebierac po kazdym karminiu jak mu sie uleje czy jak wypusci piers i mleczko wytrysnie.

Gość synowa idealna
W sumie teraz widzę, że niepotrzebnie nakupowałam kaftaniki i śpiochy, bo prawie wcale ich nie używam, mam dużo pajaców i one idą jak woda - głównie pajace na noc i bodziaki na dzień:)

Gość nynynyn
oj a moja to sie topila w rozmiarze 56. byla bardzo drobna. takze moze byc za male albo za duze. a 2 msc nosila rozmiar 56. ;)