Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzekOlAdKaaa!

Pytanie do mam. Ile trwał poród waszego dziecka??

Polecane posty

Gość CzekOlAdKaaa!

Witam! Pytanie jak w temacie. Ile trwał poród waszego dziecka? Sama niedługo będę rodzić i chciałabym się zorientować ile mniej więcej to może trwać :)

Gość żmijka forumowa
u mnie to trwało 40 godzin od odejścia wód płodowych(przedwcześnie odeszły)do urodzenia dziecka.

Gość aaallllllllllaaaaaaaaaaaa
3h od odejścia wód.

Odejście wód - 22:30 Przyjazd do szpitala razem z pierwszymi skurczami - 23:00 Skurcze parte - 11:30 następnego dnia Powitanie - 13:09 Łożysko zaraz potem. Wszystkie godziny są oczywiście przybliżone.

odkąd zaczęło mocno boleć to 16h,awali oksytocyne,przebili pecherz a i tak skończyło się cc bo przez 16h rozwarcie wzrosło z 4 na aż 6cm no i dziecko nie chciało się wcale wstawić do kanału rodnego i miałam cc.

Gość aaallllllllllaaaaaaaaaaaa
u mnie skurcze pojawily się o godz 13,40 a o 14,15córka była na świecie wody odeszły mi po 11

6 godzin skurczow od przebicia pecheza przez ginekologa, 15 min partych ale wszystko zalezy od wielkosci miednicy, czy podczas porodu jestes aktywna... bo mi poszlo by szybciej ale caly czas lezalam na plecach przez ktg, jak przewracalam sie na bok to nie bylo slychac bicia serca, ale ja rodzilam w sredniowiecznym szpitalu...

Gość mala MI ...
bolesne skurcze o 2 w nocy, koniec mordęgi o 16.00

Gość vzcs
6h 5h bóli 1h skurczy partych poórd wywoływany z powodu sączących sięwód

Gość CzekOlAdKaaa!
czyli widzę że u jednych lepiej u jednych gorzej

Gość mama zaraz dwojeczki
5,5 h od skurczow regularnych co 5 min (z nieregularnymi chodzilam 3 dni, ale bylo ok i normalnie funkcjonowalam) A porod bylby jeszcze krotszy gdyby sie nie okazalo w trakcie, ze synek nie lezy do konca prawidlowo w kanale rodnym, jest owiniety pepowina oraz, ze jest duzy (4300 gr), takze po prawie 2 h partych one po prostu sie skonczyly. Podano mi wiec oksytocyne i synka wyciagnieto pompa prozniowa.

Gość Dżastina123
Od 22.00 do 14.00 skurcze małobolesne, o 15.00 na izbę przyjęć, o 16.00 na porodówkę, zaczeło porządnie boleć ok 18.00 odejscie wód, o 20.30 urodziłam Małego;).

Gość malaga 200!
córke rodzilam 4,5 godziny liczac od rozpoczecia sie regularnych skurczy co 1,5 minuty do wyleźcia małej

Gość lubaaaa
18 godzin

7 godzin od odejscia wod,niecałe 4 od przyjazdu do szpitala..szybko i w miare bezbolesnie:D

Gość moj pierwszy porod trwal
od 9 rano ( odeszly mi wody) do 18.40 . Mizalam oxy i zzo

Gość licząc od pierwszych bóli
11 godzin

00.00- odejscie wod 03.00- szpital 08.00- prawidlowe rozwarcie, poczatek porodu 14.56- corka byla na swiecie, porod kleszczowy ze znieczuleniem gdyz ustaly skurcze...

Gość Moje dziecko jeszcze nie
Rodziło ... ;) mój poród trwał od 10 do 19 był wywoływany i był straszna rzeznia :(

pamiętam jak dziś piątek 18:30 zaczęły odchodzić wody( myślałam że pęcherz mi nie trzyma bo do terminu porodu jeszcze 4tyg.) sobota 9 rano przyjazd do szpitala , niedziela 5 rano pierwsze skurcze oxy żeby za dobrze mi nie było 12:35 synek na świecie

Gość mamaszkrabka
mi wody sączyły powolutku od 6 rano. w szpitalu byłam o godz. 13. mialam poród wywoływany oksytocyną od godz 16. szkrabek byl na swiecie o 23

Gość kolkowa mamcia
moj synuś rozpoczal swoja droge porodowa o 8:00 sączenie się wod o 11 na porodowke o 14 kroplowka a o 22:20 synus byl ze mna skurcze parte 20min.w sumie porod trwal 11 godzin.liczyli czyba od saczenia sie wod